A pusztító (1993) 205

Demolition Man
115' · amerikai · akció, sci-fi, krimi

Phoenix, Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal. Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Sylvester StalloneJohn Spartan
Wesley SnipesSimon Phoenix
Sandra BullockLenina Huxley
Nigel HawthorneDr. Raymond Cocteau
Benjamin BrattAlfredo Garcia
Glenn ShadixBob munkatárs
Denis LearyEdgar Friendly
Rob SchneiderErwin
Bill CobbsZachary Lamb
Bob GuntonGeorge Earle kapitány

További szereplők

Kedvencelte 46

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Ötletes, vicces, akciódús és a korszak két meghatározó sztárja gyepálja egymást! Kell ennél több? Gyerekkorom egyik kedvenc akciófilmje. Mély nyomokat hagyott bennem, és máig feldolgozatlan számomra, hogy hogyan kell használni a kagylókat. :)

6 hozzászólás
csokidani 

Imadom ezt a filmet, jo volt TV-ben elkapni. Imadtam az elozo szaz megnezeskor es a kovetkezo szaznal is imadni fogom.
Nagy kar, hogy mara szinte teljesen kihalt az akcio-vigjatek mufaj.

Horváth_Kata

Nagyon jó volt újra látni ezt a filmet, és az az érdekes hogy szerintem több mint 10 éve láttam utoljára mégis emlékeztem jelenetekre, ennyire egyedi és különleges ez a film. Pheonix jobb Joker a filmben mint Joker önmaga :D Igazán szórakoztató akció sci-fi

Hippoforaccus 

Hatalmas beszólásokkal teletűzdelt, tipikus kilencvenes évekbeli tesztoszteronbomba, ami valahogy mégis kiemelkedik a többi akciófilm közül. Stílusos, vicces, (nevetséges), izgalmas disztópia. Mindig jót szórakozom rajta.

Ekhal 

Azok közé a filmek közé tartozik, amit ha meglátok a TV-ben, azonnal leülök elé. :) Kegyetlen jó lett a régi szinkron, hatalmas dumákkal, amiket azóta is emlegetünk a barátokkal.

Filmdoki 

Ha kultúrált kikapcsolódásra vágysz egy olyan film társaságában, melyben magasröptű gondolatok röpködnek és a színészek Oscar-díjas alakítást nyújtanak benne, akkor az 1993-as A pusztító nem a te filmed. Marco Brambilla mozija ugyanis egy igazi bűnös élvezet, mert tudod, hogy amit látsz, az olyan szintű hülyeség, hogy azt már jóformán nem lehet hova fokozni, ám mégis, az egész film működőképes. Egyrészt zseniálisan állít görbetükröt a kor akciófilmjei elé. John Spartan annyira tökös, hogy ha ennél tökösebb lenne már leugrott volna a vászonról, Simon Phoenix pedig ripacsságával talán ráver a korszak összes akciófilmes főgonoszára. És basszus, hiába hangzik ez nevetségesen, ha Sly lubickol ebben a szerepben, és látszik hogy élvezi, hogy igazából saját magát figurázza ki, Snipes pedig szintúgy remekül hozza a pattogós rosszfiút, akinek minden beszólása aranyat ér. A többi karakter egyébként a fogjuk rá, elmegy kategória. Ugye itt Bullockot lehet megemlíteni, aki aranyos meg minden, de néha kicsit sok. Az meg amúgy vicces, hogy a ’90-es évek elején azért két akciófilm is lökött a karrierjén (a másik a Féktelenül).
Aztán ott vannak az akciók, melyek a kornak megfelelő színvonalúak, kellően brutálisak és valljuk be, azért humorosak is. A nyitány egyébként nagyon stílusos, az az igazi ’90-es évek hangulat. A finálé pedig szintúgy hibátlan, tényleg azt kapja az ember amit elvár egy ilyen jellegű filmtől.
A sztori igazából mellékes, sőt, egy hatalmas hülyeség, viszont a jó humor azért kompenzálja gyengeségeit. Így a kötögető Spartan, a patkányburger vagy az a bizonyos elnöki könyvtár, mind mind zseniálisan vannak belőve.
Ha az ember szigorúan nézi, akkor ez a film is a tipikus bunkó, semmitmondó hülyeség, viszont tudva, hogy az egész nem veszi magát komolyan és tényleg csak szórakoztatni akar, akkor azért már mindjárt más a leányzó fekvése. A pusztító Sly egyik legjobbja, melyet érdemes többször elővenni, mert a szórakozás garantált.

Timi98 

Régen oda meg vissza voltam ezért a filmért, nem értem miért. Nagyon primitív, de szórakoztató és sokszor humoros is. Összességében jó, de nem nagy szám. Kagylók. Jaj. Mi a fene :D

2 hozzászólás
Panna

Jaj,hogy nekem mennyi meghatározó film van az életemben?! Ez is azok közé tartozik.
Gyermekként imádtam,mindig azon csodálkoztam,hogy olvadhat ki! :D
Meg,hogy nem lehetett csúnyán beszélni! :DDD
A szexuális élet megoldása… XD Hatalmas film, nagy (számomra) színészekkel! :)

3 hozzászólás
sirdavegd

Ez most utópia vagy disztópia? Bár én azt se tudom, hogyan lehetne használni a kagylókat :)

1 hozzászólás
ChöppMoly

Az Űrgolyhókra ültünk be a moziba, azt hiszem. Nagyon meglepődtünk, hogy A pusztító megy. Azt hittük reklám. Mikor már sokalltuk a „reklám időt”, megérdeklődtük, hogy most nem Az űrgolyhók lesz? Nem, az A pusztító – válaszolták.
O.K., akkor nézzük meg – egyeztünk meg. És nem volt rossz.


Népszerű idézetek

MFKata

John Spartan, egy újabb egység pénzbírságra ítélem önt beszéderkölcsi szabálysértés miatt.

1 hozzászólás
Panna

Lenina Huxley: Testnedvek cseréje? Tudja mi lehet abból?
John Spartan: Igen tudom. Gyerek, dohányzás, egy hatalmas zabálás…

6 hozzászólás
mazsolafa

– Mi rendőrtisztek vagyunk. Nem képeztek ki minket erőszakra.

Apollo

„Olyan hideg van itt. Vagy csak én fázom?”

Panna

John Spartan: Milyen húsból van?
Hamburgeres: Ez, uram? Patkányhúsból!
John Spartan: Patkány?
Hamburgeres: Aha.
John Spartan: Patkányburger?! Nem rossz… Negyven éve nem ettem ilyen finomat

psn

Egy egység pénzbüntetésre ítélem beszéderkölcsi szabálysértés miatt.

psn

Simon: Várjunk csak, ez itt a jövő. Hol vannak a modern csúzlik?

TribeBubu 

Húúú… Imádom ezt a bűzt. A hamburgerre emlékeztet.


Hasonló filmek címkék alapján