Dina vagyok (2002) 30

I Am Dina
125' · francia, német, svéd, dán, norvég · dráma 16 !

Észak-Norvégia, az 1860-as évek. A vidéki kastély mosóházában a kis Dina önkéntelenül egy rettenetes balesetet okoz és lélegzetvételnyi idő alatt veszíti el édesanyját, valamint apja szeretetét. Fájdalmától sújtva, Dina apja még leánya jelenlétét sem tűr, így a kis Dinát a cselédség gondozza… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Maria BonnevieDina
Gérard DepardieuJacob
Christopher EcclestonLeo Zhukovsky
Pernilla AugustHjertrud, Dina anyja
Bjorn FlobergEdvard, Dina apja
Mads MikkelsenNiels
Amanda Jean Kvaklandfiatal Dina
Hans MathesonTomas
Jørgen LanghelleAnders
Wenche FossKaren

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

kkatja

Szeretem az északiak filmművészetét, gyönyörű volt itt is a fényképezés, karakteres a színészi játék. Depardieu szuper, de megszelídíthető csődör, spoiler tetszett Dina vad szépsége és harciassága, nem lehetett könnyű lenyelni ezt a pasiknak azokban az időkben. Különleges kapcsolata a halállal, a szellemekkel és a férfiakkal végig fogva tartja a figyelmet, így mindent egybevetve ha tízest nem is, de egy kilencest megérdemel és ajánlom!

1 hozzászólás
Blissenobiarella 

Lehet, hogy én vagyok kevés ehhez a filmhez, de az volt a benyomásom, hogy rengeteg dolgot akar elmondani, de közben meg nem mond el semmit. Nagyon fura volt.
Dina csupán egy-egy pillanat erejéig tudott szimpatikus lenni, aztán megint csak elvarázsolva tátotta a száját valamire, és egyszerűen nem értem a motivációit.
Szóval nekem ez most nem jött át.
Azért a könyvvel is fogok tenni egy próbát.

Bee

Hát ez nagyon èszaki … A film maga jò ,a törtènet èrdekes ès idönkènt megrázò …De Dinának sok volt a szájtátása :P A könyv is èrdekelni keudett…


Hasonló filmek címkék alapján