Cameron Post rossz nevelése (2018) 51

The Miseducation of Cameron Post
90' · amerikai · dráma

Az árva Cameron ultrakonzervatív nagynénjénél nevelkedik a ’90-es évek elején. Amikor a végzősök bálján rajtakapják egy autó hátsó ülésén egy másik lánnyal csókolózni, szigorú átnevelő táborba küldik, hogy “kigyógyítsák” másságából. Cam szövetségeseket keres, hogy valahogy túlélje a benti életét.

angol

Képek 3

Szereposztás

Chloë Grace MoretzCameron Post
Sasha LaneJane Fonda
John Gallagher Jr.Reverend Rick
Forrest GoodluckAdam Red Eagle
Jennifer EhleDr. Lydia Marsh
Quinn ShephardColey Taylor
Emily SkeggsErin
Dalton HarrodJamie
Christopher Dylan WhiteDane Bunsky
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 121


Kiemelt értékelések

Chriss 

De most komolyan… el lehet érni bármit is egy ilyen átnevelő táborral? Igen, annyit mindenképp, hogy akit ideküldenek, végképp összezavarodik, és utálni kezdi saját magát. Az jó, ha valakit arra nevelnek, hogy utálja meg magát? Nagyon félrecsúsztak a dolgok. Ha valakiben benne van a saját neme iránti vonzalom, azt nem fogja tudni kiölni belőle senki és semmi. Maximum az történik, hogy kompromisszumot köt az élettel, és mások életét kezdi élni. Mondhat bárki bármit, attól senki nem lesz rossz ember, hogy a saját neméhez vonzódik!

lipotdorka 

Alapvetően szerintem egész jó volt, Chloe Moretz most kivételesen jót alakított. Örülök, hogy végre elindult egy olyan filmgyártás az LMBT vonalon, ahol a rendező/forgatókönyvíró és a főszereplő is a közösségbe tartozik, ez igazán fontos szerintem. Sokan mondják, hogy ez a leszbikusok Love Simonja, de könyörgöm, ahol a protagonista szerettei egy átnevelési táborba küldik őt, hogy kigyógyítsák a melegségből, az nem egy kis cuki tini romkom. Szerintem legalábbis.

Charityy 

Kifejezetten tetszett a film, maga a történet. Érdekes, hogy sajnos még mindig vannak olyanok, akik betegségként tekintenek a melegségre és próbálják kigyógyítani a gyereküket. Borzasztó.

csokidani 

Kevés dolog van, ami annyira fel tud bosszantani, mint a kereszténység álszentsége. Megértésről, szeretetről, elfogadásról papolni miközben végiggyilkolták a fél bolygót mert mások nem azt gondolták mint ők; és ma is az egyik legmegosztóbb, legelítélőbb közösség a világon (nem akarok belemenni, bocsi). Szval elborzasztott ebben a filmben is ez a fajta gondolkodási mód. Hogy szarnak érezd magad, mert más vagy mint az átlag (miközben nagy valószínűséggel a nagy átlagban is jelentős rész csak nem mer önmaga lenni). Nagyon drukkoltam a fiataloknak h ne változtassák át őket, ne szedjék szét teljesen az agyukat. Biztosan nem ez a legfontosabb és legjobb film a témában, de nekem tetszett, jók az arányok, a szereplők. Nincs túltolva, nem csöpög a sziruptól, nem akar megmondó lenni. Csak megtörténik, és ez jó; jó h nem akarnak lenyomni a torkodon valamit erőszakosan.
Jólesős volt a vége, de jó lenne tudni, mi lett velük…

1 hozzászólás
negike

Szerintem egy ilyen nevelő tábor rettenetes rossz, mert igazából arra tanítsa az embereket hogy ő milyen rossz, mocskos, és hogy nem való a többi ember közé. Annyira gyűlölöm hogy egyes emberek elítélik a másik embert, senki sem ugyan olyan, ha lány lányt szeret akkor elkel fogadni, vagy ha fiú fiút szeret azt is elkel fogadni és nem gyűlölködni és megutáltatni vele saját magát.
Az a baj hogy a mostani világban is vannak még ilyen átnevelő táborok, de most már talán jobban elfogadják az emberek a melegséget. Vagyis legalább is én ebben bízom.
Maga a film nem volt rossz, szerintem jól csinálták meg, csak volt egy-két üres járat ami számomra egy kicsit unalmas volt.
Chloë Grace Moretz szerintem nagyon jól szerepelt, én bírom a színésznőt és szerintem ebben a filmben is jó volt.
Aki még nekem tetszett az Forrest Goodluck, én már az első pillanatól kedveltem.
Szóval nem rossz film, tényleg annyi hogy voltak benne üres járatok, de ezt leszámítva jó volt.

KyKy

Kíváncsi voltam, mennyire fog hasonlítani ez a film az Átnevelő tábor c. filmhez, de sajnos szinte egyáltalán nem volt hasonlóság közöttük. Ez egy lassú lefolyású, néhol kicsit uncsi történet volt egy leszbikus lányról, akinek esze ágában sincs nem annak lenni. Kicsit többet vártam összességében a filmtől, valami nagyobb megváltást a végén, mert ez a szótlan spoiler életszerűtlen és baromi kevés volt. Semmiféle katartikus élmény nem ért, sőt csak így néztem, hogy ennyi? Nyilván messzire jutottak különben…
Kicsit időpocsékolásnak éreztem a, filmet, mindamellett, hogy magát az átnevelést, mint módszert undorítónak találom.

Lali 

Akár jó film is lehetett volna, de hiába a megfelelő téma, a történetszövés és a kidolgozás meglehetősen hígra sikeredett.
A film közben volt időm elgondolkodni azon, hogy a lassúság és az üresség bizony nagyon nem ugyanaz, és hogy ez a film nagyon sok helyen bizony nékem üres volt.
Annyira azért nem rossz, lehet róla beszélgetni is talán, de arra sem a legjobb.
A szándék persze jó, de az még önmagában sohasem elég a jó megvalósításhoz is.

Kemiviki 

Nagyon jó film lett volna, ha a másik oldalt is megszólítja, ha a másik oldal figyelmét is felhívja arra, hogy az azonos neműek vonzalma nem bűn és nem betegség amiből ki lehet gyógyítani az embert. Persze van egy 2-3 perces beszélgetés, hogy nem ér semmit az egész tábor, de az édes kevés volt, legalábbis szerintem.
Meg egy picit jobban is kidolgozhattak volna egyes jeleneteket.
De ezeken a hibákon felül nekem tetszett a történet. Érdekes és egyben elborzasztó, hogy léteznek ilyen átnevelő táborok, és hogy van olyan szülő/ rokon aki ilyenre kényszeríti a gyermekét.
Chloe hihetetlenül jól játszott és olyan szép nő / vagyis lány (Ha már fiatalabb nálam akkor lehet lány? :D)

Kstimi 

Hát ez elég gyenge volt…Értem én. Csináltak egy LMBTQ- filmet (egyet..haha..mostanában már futószalagon jönnek) azzal a céllal, hogy
1. Lejárassák és megvádolják a keresztényeket (ez a vád itt érezhető).
2. Érzékenyítési cél (sőt itt talán már nem elfogadás, hanem a sajnáltatás kiváltása, a melegek áldozatként/elnyomottnak való beállítása).
Nem hinném, hogy azon kívül, hogy semmilyen vallás nem nézi jó szemmel a leszbikusságot, bárkit ma ezért bántanának, főleg a keresztények. Ez a film nem azt mutatja hogy ők milyenek, hanem ahogy az lmbtq-közösség egy része milyennek hiszi. Rosszul. Próbálják a vallásos embert álszentek beállítani.
A film elég bénácska, össze van dobálva pár béna karater és párbeszéd. Egyes részek kidolgozatlanok, összecsapottak. Maga a film szörnyen uncsi. Színészi munka átlagos, Chloe viszont jó, mint mindig, bár láttam tőle százszor jobb alakításokat…
Szerintem nem jogosan felkapott, milliónyi jobb film van, semmi újat, vagy érezhetően többet nem tudott adni a nézőnek.

Barby2005

Atya Úr Isten. Én továbbra sem tudom felfogni, hogy emberek ennyire beszűkülve létezzenek. Végig ideges voltam a film alatt, pontosan amiatt, mert ilyen emberek a mai napig vannak, akik azt hiszik, hogy ez bűnözés, és Istent magunkra haragítjuk. Úgy szeretném hinni, hogy egyszer ennek vége lesz… És szabadon azt szerethetek akit akarok, anélkül, hogy lebuzizzanak és leleszbizzenek a metrón… Hányinger….


Népszerű idézetek

lipotdorka 

Cameron: I don't think of myself as a homosexual. I really don't think of myself as anything.

Bogesxd 

I'm sure you'll work it out when you get out of here. That sounded sarcastic, but it's not. This is my genuine voice.

Bogesxd 

How is programming people to hate themselves not emotional abuse?

Fancs_119 

Azt mondják, a kannibál csak azokat az ellenségeit eszi meg, akit csodál, hogy a legjobb minőséget kapja.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján