Cameron Post rossz nevelése (2018) 43

The Miseducation of Cameron Post
90' · amerikai · dráma

Az árva Cameron ultrakonzervatív nagynénjénél nevelkedik a ’90-es évek elején. Amikor a végzősök bálján rajtakapják egy autó hátsó ülésén egy másik lánnyal csókolózni, szigorú átnevelő táborba küldik, hogy “kigyógyítsák” másságából. Cam szövetségeseket keres, hogy valahogy túlélje a benti életét.

angol

Képek 3

Szereposztás

Chloë Grace MoretzCameron Post
Sasha LaneJane Fonda
John Gallagher Jr.Reverend Rick
Forrest GoodluckAdam Red Eagle
Jennifer EhleDr. Lydia Marsh
Quinn ShephardColey Taylor
Emily SkeggsErin
Dalton HarrodJamie
Christopher Dylan WhiteDane Bunsky
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 113


Kiemelt értékelések

Chriss 

De most komolyan… el lehet érni bármit is egy ilyen átnevelő táborral? Igen, annyit mindenképp, hogy akit ideküldenek, végképp összezavarodik, és utálni kezdi saját magát. Az jó, ha valakit arra nevelnek, hogy utálja meg magát? Nagyon félrecsúsztak a dolgok. Ha valakiben benne van a saját neme iránti vonzalom, azt nem fogja tudni kiölni belőle senki és semmi. Maximum az történik, hogy kompromisszumot köt az élettel, és mások életét kezdi élni. Mondhat bárki bármit, attól senki nem lesz rossz ember, hogy a saját neméhez vonzódik!

lipotdorka 

Alapvetően szerintem egész jó volt, Chloe Moretz most kivételesen jót alakított. Örülök, hogy végre elindult egy olyan filmgyártás az LMBT vonalon, ahol a rendező/forgatókönyvíró és a főszereplő is a közösségbe tartozik, ez igazán fontos szerintem. Sokan mondják, hogy ez a leszbikusok Love Simonja, de könyörgöm, ahol a protagonista szerettei egy átnevelési táborba küldik őt, hogy kigyógyítsák a melegségből, az nem egy kis cuki tini romkom. Szerintem legalábbis.

Charityy 

Kifejezetten tetszett a film, maga a történet. Érdekes, hogy sajnos még mindig vannak olyanok, akik betegségként tekintenek a melegségre és próbálják kigyógyítani a gyereküket. Borzasztó.

csokidani 

Kevés dolog van, ami annyira fel tud bosszantani, mint a kereszténység álszentsége. Megértésről, szeretetről, elfogadásról papolni miközben végiggyilkolták a fél bolygót mert mások nem azt gondolták mint ők; és ma is az egyik legmegosztóbb, legelítélőbb közösség a világon (nem akarok belemenni, bocsi). Szval elborzasztott ebben a filmben is ez a fajta gondolkodási mód. Hogy szarnak érezd magad, mert más vagy mint az átlag (miközben nagy valószínűséggel a nagy átlagban is jelentős rész csak nem mer önmaga lenni). Nagyon drukkoltam a fiataloknak h ne változtassák át őket, ne szedjék szét teljesen az agyukat. Biztosan nem ez a legfontosabb és legjobb film a témában, de nekem tetszett, jók az arányok, a szereplők. Nincs túltolva, nem csöpög a sziruptól, nem akar megmondó lenni. Csak megtörténik, és ez jó; jó h nem akarnak lenyomni a torkodon valamit erőszakosan.
Jólesős volt a vége, de jó lenne tudni, mi lett velük…

1 hozzászólás
Lali 

Akár jó film is lehetett volna, de hiába a megfelelő téma, a történetszövés és a kidolgozás meglehetősen hígra sikeredett.
A film közben volt időm elgondolkodni azon, hogy a lassúság és az üresség bizony nagyon nem ugyanaz, és hogy ez a film nagyon sok helyen bizony nékem üres volt.
Annyira azért nem rossz, lehet róla beszélgetni is talán, de arra sem a legjobb.
A szándék persze jó, de az még önmagában sohasem elég a jó megvalósításhoz is.

Kstimi 

Hát ez elég gyenge volt…Értem én. Csináltak egy LMBTQ- filmet (egyet..haha..mostanában már futószalagon jönnek) azzal a céllal, hogy
1. Lejárassák és megvádolják a keresztényeket (ez a vád itt érezhető).
2. Érzékenyítési cél (sőt itt talán már nem elfogadás, hanem a sajnáltatás kiváltása, a melegek áldozatként/elnyomottnak való beállítása).
Nem hinném, hogy azon kívül, hogy semmilyen vallás nem nézi jó szemmel a leszbikusságot, bárkit ma ezért bántanának, főleg a keresztények. Ez a film nem azt mutatja hogy ők milyenek, hanem ahogy az lmbtq-közösség egy része milyennek hiszi. Rosszul. Próbálják a vallásos embert álszentek beállítani.
A film elég bénácska, össze van dobálva pár béna karater és párbeszéd. Egyes részek kidolgozatlanok, összecsapottak. Maga a film szörnyen uncsi. Színészi munka átlagos, Chloe viszont jó, mint mindig, bár láttam tőle százszor jobb alakításokat…
Szerintem nem jogosan felkapott, milliónyi jobb film van, semmi újat, vagy érezhetően többet nem tudott adni a nézőnek.

Barby2005

Atya Úr Isten. Én továbbra sem tudom felfogni, hogy emberek ennyire beszűkülve létezzenek. Végig ideges voltam a film alatt, pontosan amiatt, mert ilyen emberek a mai napig vannak, akik azt hiszik, hogy ez bűnözés, és Istent magunkra haragítjuk. Úgy szeretném hinni, hogy egyszer ennek vége lesz… És szabadon azt szerethetek akit akarok, anélkül, hogy lebuzizzanak és leleszbizzenek a metrón… Hányinger….

remenant

Hogy lehetett abból a remek regényből egy ennyire lagymatag, semmitmondó filmet csinálni? Az igazán megdöbbentő az, hogy csak néhány dolgot változtattak meg, helyenként szinte szó szerint ugyanaz hangzik el, mégis teljesen elferdült a könyv üzenete, haloványak a karakterek, abszolút nem érthető, hogy mért kellett ezt a filmet leforgatni. Vannak azok a színészek, akik képesek a rezdüléseikkel mindent jóvátenni és komplett belső monológokat láttatni – nem ez az elvárás. Chloe Moretz jól teljesít, de hát szegény nem tudja betömni a rendezés és a forgatókönyvírás hiányosságait. Nem is az ő feladata.

Sunkap

Úristen, ez annyira U.S.A. Magdolna-nővérek, csak a 90-es évek Amerikájában. Nekem ez a film legalábbis pont olyan, kicsit lágyabb talán, de a társadalom hozzáállása (hogy a saját családja fordul a kamaszgyerek ellen) pont ugyanazt a dühöt váltotta ki belőlem. Ááá! Azért nálunk volt egy kis előnye is annak az ötven év szocializmusnak… ilyen össztársadalmi vallási fanatizmust – egyáltalán ilyen intézményt – nem tudnék elképzelni ma Magyarországon. Vagy létezik, csak nem tudok róla???

Hörcsibald

Tetszett a kilencvenes évek hangulata, a helyszínek. Nagyon amerikai. Én sajnáltam a bajszos fickót, jószándékú volt, csak nem működött a dolog. Azt viszont utálom, amikor egy filmnek nincs vége.


Népszerű idézetek

lipotdorka 

Cameron: I don't think of myself as a homosexual. I really don't think of myself as anything.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján