Azonosság (2003) 171

Identity
90' · amerikai · thriller, rejtély 16

Tíz titokzatos idegent kényszerít egy elhagyatott motelbe az ítéletidő. A balesetet okozó Ed (John Cusack), Rhodes (Ray Liotta), a veszélyes fegyencet szállító rendőrtiszt, a gyönyörű Paris (Amanda Peet), egy rejtőzködő szerelmespár, a megsérült család, és a szálló állítólagos tulajdonosa hamar… [tovább]

Magyar

Képek 13

Szereposztás

John CusackEd
Ray LiottaRhodes nyomozó
Amanda PeetParis
Rebecca De MornayCaroline Suzanne
John C. McGinleyGeorge York
John HawkesLarry
Alfred MolinaDr. Malick
Clea DuVallGinny
Jake BuseyRobert Maine
Pruitt Taylor VinceMalcolm Rivers

További szereplők

Kedvencelte 21

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Nagyon király ez a film – megjelenése után néhány évvel láttuk először, azóta „családostul” néhány évente újranézés lesz belőle. Én olykor teljesen átszellemülve és izgulva nézem, mintha még sosem láttam volna, és van benne annyi csavar, hogy ha most meg kellene mondanom, hogy mi a megoldás, nem tudnék rá válaszolni. Ezért is jó velem filmet nézni: én tuti nem spoilerezem el, mert rendszerint nem emlékszem a filmek végére. És ez nem azért van, mert nem fogott meg vagy nem tetszett. Lehet, hogy épp ellenkezőleg, ezzel teszem újranézhetővé a kedvenc múvikat.
Ez mindenesetre egy remekbe szabott thriller, jó a sztori és nagyon érdekesek a beleírt karakterek. A műfaj kedvelőinek kötelező darab!

5 hozzászólás
bonnie9 

Ez sokkal, de sokkal jobb volt, mint amire számítottam.
Pedig mikor elkezdődött, már majdnem rámondtam, hogy ejh, unnalmas klisé, amiatt a sok kimerevített kép miatt, de adtam neki esélyt, az egymásba fonódó véletlen eseményekért, amit meg nagyon szoktam szeretni.
Mire spoiler már nagggyon kíváncsi lettem.
A film 3/4-éig spoiler
Jól adagolt feszültség, jól adagolt apró kis információmorzsák, jó színészek.
Egyébként a filmben is elhangzott spoiler remek hasonlat.

Blissenobiarella 

Na ez igazán egy olyan film, amiből érdemes lenne egy jó remake-et csinálni, mert az ötlet remek.
Kellenének hozzá értelmes színészek meg egy jó forgatókönyvíró, hogy ne legyen ennyire béna a kivitelezés.
Sajnos én alapból viszketek John Cusacktől, konkrétan egyetlen egy jó filmet sem láttam még az ő főszereplésével, de eddig ebben volt a legjobb. Meg van fejelve ráadásul Liottával, aki meg még annyira se színész…. baaah… a többiek teljesen elhanyagolhatóak hála az égnek, de nem emelik a színvonalat ők sem.
Mondom még egyszer, főként a gyenge kivitelezésben látom a film gyengeségét, kell kitartás ahhoz, hogy végignézze az ember, de megéri. Bár a fordulat nem elemi erejű, de nagyon hatásos, és egészen más szintre emeli az egész filmet.

Megtekintéséhez a jobb megértés érdekében Daniel Keyes könyveinek ismerete szerintem előnyt jelent, elsősorban Az ötödik Sallyt ajánlom.

Near 

Kellett a film végén pár perc, amíg csak ment a stáblista, én pedig néztem ki a fejemből, ahol próbáltam összerakni hogy mi és hogy és miért és ki és…
Eleinte átlagos, de érdekes filmnek indult. Végül azon kaptam magam, hogy csak pislogok és jár az agyam. Szeretem az ilyen okos filmeket, amik megdolgoztatnak.

Zohannna

Azta. Hát ez nem semmi film. Sokmindenre gondoltam közben, csak arra nem spoiler Összességében nagyon jó thriller, végig izgultam az egészet. Néhány dolgot még nem sikerült megemészteni, de majd csak leesik egyszercsak.

TribeBubu 

Talán a 2000-es évek legjobb pszicho-thrillere. Maga az ötlet ugyan nem a legeredetibb, a megvalósítás viszont annál inkább. Első nézéskor Hitchcockra hajazó rejtélyes izgalommal tölti el a nézőt, Pruitt Taylor Vince (azaz Malcolm Rivers) alakításától pedig még sokadszorra is futkos az ember hátán a hideg.

Osli75 

Nem az én műfajom, általában nem is szeretem az ilyen csavaros thrillereket, krimiket, de ez nem rossz film a kategórián belül. Úgy rémlik, mintha már egyszer láttam volna, vagy részleteket belőle, de nekem mindegy is annál a filmnél aminél ennyi csavar van. Ha évekkel később újranézem, ugyanúgy meglepődöm a befejezésen :D

Leara 

Számomra az összes fordulat kiszámítható volt, de épp ezért nagy dolog, hogy ennek ellenére is le tudott kötni :D.

victoria_m997

Az eleje, úgy kb. a közepéig egyáltalán nem fogott meg. Még csak le sem kötött. Viszont a második fele nagyon tetszett. A spoiler dolgot sikerült kitalálni, de izgi, volt, viszont a végén a csavar nagyon tetszett, meg is lepett rendesen. Összességében egyszer meg lehet nézni.

pezsgősvacsi

Imádom az ilyen filmeket,ahol senki és semmi nem az,aminek látszik.Már többször azt hittem,hogy kiderült minden,de aztán az is csak látszat volt.A végén jó nagy meglepi volt,de közben is sokszor meglepődtem,igazán csavaros film.


Hasonló filmek címkék alapján