Halálos árnyék (1993) 23

The Dark Half
122' · amerikai · horror 18

Thad Beaumont-nak még gyerekkorában el kellett távolítani egy tumort az agyából. Az operáció során kiderül, hogy a fiúnak nem is volt valódi daganata, ki nem fejlődött ikertestvére maradványait kellett belőle kioperálni. Thad felnő, és sikeres író válik belőle. Komoly műveit saját nevén… [tovább]

angol

Szereposztás

Timothy HuttonThad Beaumont / George Stark
Amy MadiganLiz Beaumont
Michael RookerSheriff Alan Pangborn
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Timi98 

Régen láttam, de emlékszem hogy ugyan nem volt egy nagyon lenyűgöző film (főleg ha a többi SK által írt történethez viszonyítjuk), de igazából jó volt. Semmi több. A történet tetszett, a megvalósítás meg… Szerintem nekem inkább a könyvet kellene elolvasnom. Ettől függetlenül, aki szereti Stephen King történeteit, annak azért egyszer meg kell néznie. :)

kkatja

Tök rég láttam, de emlékszem engem akkor nagyon megfogott a hangulata, könyvben is jó volt, persze nem a legjobbak közül, de a fő momentumok, mint a verebek, mint pszichopompok, ez a kedves párbeszéd: „-Mi folyik itt? -Vér! Akarja, hogy a magáé is kifolyjon?” és a végső madártámadás örökre az agyamba vésődtek. :)

1 hozzászólás
Pandalin

A könyvet olvastam és nagyon tetszett, ez szerintem egy kellően könyvhű adaptáció. Bár a könyv közben kitalált elméleteimmel szerintem még mindig sokkal jobb lenne a befejezés, de hát ha a mester ezt álmodta meg akkor legyen. :)
A rend rettenthetetlen őrei elég szerencsétlenre sikeredtek a filmben, rajtuk jókat szórakoztam. Pangborn sheriff a könyvben a kedvencem volt, a filmben nem igazán volt jelentős a szerepe. A végén pedig a verebek…anno ezen biztos nagyon féltem volna.

mvancsika 

Tizenévesen többször is olvastam a könyvet, és nagy hatással volt rám.
A filmet is legalább háromszor láttam már, de mindig újdonságként élem meg, mert annyira nem hagy nyomot bennem. Sajnos nem jó film, de kényszeresen végignézem. Illetve a végét kihagyom, mert azt a látványt az ornitofóbiám nem bírja el.

Blissenobiarella 

A könyvet még nem olvastam (hamarosan sorra kerül), de ezt a filmet már többször is láttam, jellemzően hajnalban szokta adni a tévé (és meglepően gyakran). Szörnyen rossz film, mégsem tudok továbbkapcsolni róla…

Corvus_CoRex 

Dikk, a kis csurik hogy szétcsiburászták a csávót!

Jesszus, a Cujo, meg most ez után már emlékszem, miért nem szerettem kis koromban a Stephen King filmeket. D:
Nem tudom könyvben jobb lett volna-e, de ezt már egyhamar nem is tudom meg…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján