Az ősök gyűrűje: Final Fantasy XV (Final Fantasy XV 2.) (2016) 34

Kingsglaive: Final Fantasy XV · キングスグレイブ ファイナルファンタジーXV / Kingusugureibu: Fainaru Fantajī Fifutīn
110' · japán · animációs, kaland, dráma, fantasy 13

0 díj · 1 jelölés

Lucis varázslatos királyságának ősidők óta birtokában van a mágikus kristály, de Nilfheim fenyegető birodalma kész bármit megtenni, hogy megszerezze azt. A háború emberemlékezet óta tart. Regis, Lucis királya egy elit csapatot jelöl ki, melynek tagjait különleges erővel ruházza fel. Az ő… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Aaron PaulNyx Ulric (hang)
Lena HeadeyLunafreya Nox Fleuret (hang)
Sean BeanRegis Lucis Caelum király (hang)
Adrian BouchetTitus Drautos / Glauca tábornok (hang)
Alexa KahnCrowe Altius (hang)
Darin De PaulArdyn Izunia (hang)
Trevor DevallRavus Nox Fleuret (hang)
Liam MulveyLibertus Ostium (hang)
David GantIedolas Aldercapt (hang)
John DeMitaClarus Amicitia (hang)

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Most, hogy már a játékról is van valami képem, újraírom az értékelést – a film önmagában is nagyon szépen megáll, de ad azért az élményhez a tény, ha az ember ismeri a folytatást.
Bizonyos szempontból a Kingsglaive a Final Fantasy XV Zsivány Egyese. A történet az ismeretlen hősökről, akiknek a neve nem marad fent, akik nem rendelkeztek semmilyen különleges sorssal, akikről nem szólt prófécia, de akik végső soron elengedhetetlenek ahhoz, hogy a valódi hős (aki egy rövid cameót leszámítva amúgy meg sem jelenik a történetben, csak emlegetik, hogy létezik) egyáltalán megkezdhesse az útját, és esélye legyen győzni.
A grafika egyszerűen csodálatos. Az igényes grafikára eleve érzékeny vagyok, és a szép CGI a gyengém, ebben pedig a Kingsglaive egészen kiemelkedőt alkotott. A tájakról gyakorlatilag megmondhatatlan, hogy animálták őket, a karakterek mimikája életszerű, még azt is egészen fel lehet ismerni, hogy kinek az arcvonásai hatottak a figurára. A hajak, a ruhák, minden nagyon szépen lett meganimálva, és a varázslat is nagyon szépen belesimul a képbe – az, ahogy a tőrdobálással, a teleportálással megoldották a harcokat, zseniális, az egyik legkreatívabb mágiarendszer, amivel találkoztam.
A történet is, ahogy mondtam, igazából magában megállja a helyét. Nyx elsőre kicsit tipikus karakternek tűnt számomra – szerethető, tudtam érte izgulni, de nagyon az volt a lényeg, hogy ő a hős, ő bátor, aki majd megoldja a helyzeteket. Viszont ezt pont a játék orvosolta – azóta ismét, Nyx is olyan kicsit számomra, mint Jyn. spoiler Bizonyos szempontból nagyon tragikusnak látom az útját, bizonyos szempontból pedig pont ezért nagyon szépnek. Luna szimpatikus, kicsit a klasszikus hercegnő figura, de azért szerethető és tud vagány lenni, a király pedig egyértelmű kedvencem volt: nem hibátlan, igazából tényleg hozott jónéhány erősen megkérdőjelezhető döntést, de végig teljesen megérthető, miért tette amit tett.
A negatív oldal és a konfliktus kicsit kibontatlan, és némileg sajnálom azt is, hogy Nyx társairól, a pallosokról elég keveset tudtunk meg: jó a dinamikájuk, látszik köztük a véd és dacszövetség, szerettem a jeleneteket, ahol edzettek vagy harcoltak, de én szívesen láttam volna belőlük többet.
Én bátran ajánlom a filmet, akár annak is, aki a játékkal nem ismerkedett meg, mert hatalmas élmény, és tényleg rámutat, hogy a CGI pontosan hol tart, és mennyit fejlődött az utóbbi időben… de hozzátesz az élményhez, ha esetleg még a játékot is ismered, és a kettőt tudod egészként kezelni.
Átfogó elemzésem a teljes történetről: https://todaywiggin.blogspot.com/2020/11/final-fantasy-…

1 hozzászólás
Sixa

Ez. Elképesztő. Volt.
A grafika annyira gyönyörű, hogy ha nem tudtam volna eredetileg, hogy animációs filmet nézek, megkérdőjeleztem volna az animációs mivoltát. A szereplők, a gyönyörű ruhák, a mesés táj, a város… Minden annyira kidolgozott volt, az utolsó mintáig a ruhán, az utolsó tégláig egy falon, minden a helyén volt.
Aztán a sztori. Ez igazából egy előzmény, de még milyen!! *.*
Főhősünk Nyx végre nem az a mintakatona, aki bármikor, minden kérdés nélkül minden parancsot csak úgy végrehajtana. Hűsége ellenére eléggé kételkedik és ez megadja a film alapfeszültségét, ami végig fenntartja az érdeklődést.
Nagyon-nagyon remélem, hogy lesz folytatás, mert Noctist épp, hogy csak láthattuk a végén. Na de addig is jöhet maga a játék, és a Brotherhood részek :))

Kemiviki 

Bajban vagyok, de nagyon. Mert egy részben nagyon erős volt a film, másfelől pedig számomra rettentő kevés.
Kezdem azzal ami nagyon tetszett. A grafika, és ebben a Final Fantasy verhetetlen véleményem szerint mind a mai napig. Imádom nézni, és minden egyes pillanatban lenyűgöz a látvánnyal. A karakterek is annyira emberiek, és az érzelmek megjelenése az arcukon bámulatos. A harcok lényűgözőek! Nem tudom lehet e még ezt fokozni jobban, de ha lehet akkor abban biztos vagyok, hogy egy FF film fogja megtenni.
A világ is nagyon jól felépített volt, jó lenne egy ilyen világban barangolni.
Ami viszont nálam nagyon lehúzta az egészet, az az hogy alig tudunk meg valamit a szereplőkről. Ott van a kedves baráti hármasunk az elején, meghal az egyik s nem érez az ember semmit. S miért? Mert nem is ismerjük, nem tudunk róla semmit, nem tudjuk mikor lettek barátok, miért ilyen szoros a kapcsolat, egyszerűen semmit. Vállrándítás, meghalt okés s most mi van… Dramaturgiailag egy nagy 0 az egész történet. Egyetlen egy halál vághatja az embert arcon, de az is várható volt mert, spoiler
Nem tudtak egy karaktert sem rendesen felvezetni, rendesen hátteret adni neki, csak oda ejtették őket, oszt jól van majd a hülyét ha érdekli akkor megveszi a játékot és játszik…
Majd ha egyszer lesz rá időm, akkor játszani fogok vele, s talán a véleményem is megfog változni, de akkor sem állja meg a helyét önálló filmként.

1 hozzászólás
LoneWolf 

A Square Enix tanult picit a korábbi hibáiból és ezzel az epizóddal visszanyúlt a VII-VIII. részek korába, melyek világaiban remek egyensúlyban volt a modern technika és a varázslat. Emellett úgy vélem ismét sikerült szerethetőbb karaktereket bemutatni, hisz bőven akadt kivel szimpatizálni, de joggal gyűlölhető figurákból sem volt hiány. spoiler A látványra a korábbiakhoz hasonlóan most sem lehet panasz, hisz továbbra is hozzák a Disney / Pixar filmeket sárba tipró grafikai színvonalat. Talán annyi gondom akadt vele, hogy a harcok helyenként követhetetlenül gyorsak lettek, de ezt leszámítva igazi csemege. (Mondjuk a várost szépen letarolták a 'megmentése közben' és még anno a Man of Steel-re panaszkodtunk emiatt…) A zenével sem volt bajom és a történet sem a leglaposabb, ármány, politika és csaták minden mennyiségben, ami remek felvezetése az érkező játéknak. (Bánom is, hogy nem rendelkezem PS4-gyel, de talán később a PC Master Race is megkaparinthatja.)

Shad 

Gyönyörű grafika, hihetetlenül látványos harcok, történet picit kevés számomra(talán mert egy-két filmen kívül nem tudok a világról semmit-sosem játszottam vele), de teljesen magával ragadott. Hozza a Final Fantasy grafikai elvárását minőségben, szóval hajrá!:)

Popovicsp87 

Itt is bajban vagyok, mivel ez felvezető a FF XV-höz.
Az animáció gyönyörű, az elején elbizonytalanodtam, hogy mit is nézek, élőszereplős filmet, vagy animációst.
Kellően látványos, drámai.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Luna: Még mindig nem mutatkoztunk be egymásnak.
Nyx: Sajnos nem is fogunk. Szolgálatban vagyok, felség.

Valentine_Wiggin 

Libertus(Nyx-nek): Néha még nálam is hülyébb vagy, tudod?

Valentine_Wiggin 

Luna: Régen találkoztunk, Felség.
Regis: Régen. Túlontúl régen.
Luna: Ha jól sejtem, Noctis királyfi nincs itt.
Regis: Jól sejted. Nincs itt. Ehhez a háborúhoz túl vén vagyok. Nincs más választásom, mint hogy elfogadjam a birodalom békeegyezményét. Szerettem volna máshol tartani ezt az esküvőt, biztos helyen. Egyik pallosomat el is küldtem érted, de… még most sem késő. Kapsz kíséretet, kérlek, menj el hozzá!
Luna: Nem. A birodalom bárhová követne engem. Csak még nagyobb veszélybe sodornám a királyfi életét. Kötelességem biztosítani, hogy a királyfi beteljesítse a sorsát. Ez nem változott az elmúlt tizenkét évben.
Regis: És a te sorsod, Luna?
Luna: Nekem a kötelességem a sorsom.

Valentine_Wiggin 

Ignis: And how long has it been since you saw Lady Lunafreya?
Noctis: Don't know. Maybe twelve years?
Prompto: That would make you… eight! You were kids!
Gladiolus: Then let's hope she hasn't got her hopes up.

Valentine_Wiggin 

Noctis: Asszed én nem tudom?
Ignis: A legtöbb dologról valóban ezt feltételezem.

Valentine_Wiggin 

Prompto (mikor a kocsi lerobban): Öhm… ajjaj.
Gladiolus: Ezt most kifejtenéd?
Prompto: Szerintem elég egyértelmű.
(utolsó mondatok)

Valentine_Wiggin 

Regis: Elnézést, egy váratlan ügy jött közbe.
Iedolas: Remélem, nem nagy kellemetlenség.
Regis: Egyszerű lopás, semmi több.
Iedolas: Merész tolvaj, aki királytól lop. Talán még varázserejű falak, és fellegvárak sem képesek minden bajt kívül rekeszteni.
Regis: Talán. Nem számít. Hamar visszakerül, mi elvétetett.
Iedolas: Lenyűgöző! Felséged a királyi nyugalom megtestesülése! De hadd kérdezzem meg… honnan e bizonyosság?
Regis: Nem holmi csecsebecséről van szó. Saját akarattal bír, mely oly erős, hogy kitör vele minden szorításból.
[…]
Iedolas: Előkerült a tolvaj?
Regis: Igen. És az ellopott kincsünkben sem esett kár.
Iedolas: Ez örömteli hír. Megkönnyebbült a szívem.
Regis: Mondd csak… a ti birodalmatokban milyen büntetést von maga után a lopás?
Iedolas: Rendkívül szigorút… kivéve egyetlen egy esetben.
[…]
Regis: Mégpedig?
Iedolas: Ha megszökik a fogvatartótól… a tolvaj többé nem vonható felelősségre.
Regis: Kit rettent ez el? A gyengéket? A hatalom csak az erőset segíti?
Iedolas: Ó, nem, nagy király. Távol álljon tőlünk. […] Az elrettentés magának a hatalomnak szól. És arra int, soha ne lazítson a gyeplőn.

Valentine_Wiggin 

Luna: Ez mindennél fontosabb. Egyedül megyek.
Nyx: Szárnyat is rejteget a csinos rucija alatt?

Valentine_Wiggin 

Patkányok vagyunk mind, akik bemenekültek kintről. Csak aztán rájöttek, hogy tudunk bánni a drágalátos varázserejükkel, így kiemeltek a többi patkány közül, hogy „csipegessünk” a király erejéből. De ha véget ér a háború, mehetünk vissza a csatornába.

Valentine_Wiggin 

Nyx: Milyen király az, aki feláldozza Lucis fiait, hogy megóvja a sajátját?


Folytatása

Összehasonlítás

Final Fantasy XV


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján