Az év embere (2006) 15

Man of the Year
115' · amerikai · dráma, vígjáték

Tom Dobbs az Államok egyik legkedveltebb showmanje. Vicces politikai műsorában a politikusokat ekézve egyszer azt találja mondani, hogy elnökjelöltnek még ő is bármikor jobb lenne, mint a jelenlegi felhozatal. Rajongói kapnak is az alkalmon és e-mailek millióival árasztják el a műsorvezetőt, aki… [tovább]

Szereposztás

Robin WilliamsTom Dobbs
Christopher WalkenJack Menken
Laura LinneyEleanor
Lewis BlackEddie Langston
Jeff GoldblumStewart
Tina Feyönmaga
Amy Poehlerönmaga
Hirdetés

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Robin Williams sugárzott a szerepben, ez a szerepet szerintem ráírták, ő nekem mindig ez a fajta komédiás marad… A film amúgy koránt sem vígjáték, inkább érdekes kérdéseket vet fel. Mi lenne ha egy nagy népszerűségnek örvendő komikus vagy éppen más, de semmiképp sem politikus, jelöltetné magát elnöknek, illetve ha digitalizálnák a szavazórendszert mennyi esélye lenne annak, hogy technikai malőr történjen… és mennyire lehetnénk biztosak benne, hogy valóban az jött ki eredménynek, ami kijött. Nos, ha engem kérdez valaki semennyire. Így sem vagyok meggyőződve róla, hogy a választások eredménye a valóságot tükrözi, úgy meg véképp nem lennék. Viszont lehet, hogy érdemes lenne egy „nem politikust” az ország élére állítani.

Lulu23 

Jópofa gondolatkísérlet és egyben bájosan pimasz szatírikus fricska a sokat hangoztatottan igazságosnak titulált demokratikus államszervezésnek.
Tetszik, ahogy boncolgatja, mennyire cirkusz ez az egész választási játék, és nem elvi, főleg nem szakmai alaposságú döntéshozatal.
Műszaki emberként külön értékeltem az informatikai probléma kezelését. Egyrészt azért mert nincs túlbonyolítva és túlmagyarázva, szinte már blőd a konkrét hibaeset, mégis érthető és logikus. Ugyanakkor nem úgy mutat rá a film az elektronikus társadalom veszélyeire, hogy egy hacker egy laptopról átveszi az uralmat a pentagon eltitkolt robotjai fölött és lekapcsolja a villanyt az USÁban, hanem egy nagyon is gyakorlati apróság kockázatával játszadozik egy társadalmilag igen érzékeny téma vonatkozásában.
A cselekmény érdekesen kerül felépítésre, a színészi játékok kicsit felületesnek hatnak néhol, olyan benyomást keltve, mintha nem is film forogna, hanem egy talkshow színpadi jelenete, kicsit komoly, kicsit kitekint a közönségre, ezért itt-ott mesterkélt a játék, de még nem annyira, hogy elvegyen a filmélményből. Összességében egy gyengusz politikai kriminek is elmenne.
Az viszont számomra külön értéke volt a filmnek, hogy előtte Robin Williams számomra egy nagyra értékelt színész volt, és ennek a filmnek kapcsán szereztem tudomást a showman oldaláról.

Kontra_Judit 

NAgyon tanulságos kis történet, romantikus szállal, krimivel ötvözve. Aranyigazságokat tartalmazott a politikai léttel kapcsolatban…a választások igazságtartalmát is megtapasztalhatjuk a filmből. Robin Williams egyszerűen zseniális :(


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

A politikus olyan, mint a pelenka, gyakran kell cserélni, mert megtelik.

jCsilla

Tom Dobbs: The president wants to pass an amendment banning same-sex marriage. Anybody who's been married knows it's always the same sex!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján