Sztálin halála (2017) 30

The Death of Stalin
106' · francia, angol · vígjáték 16

1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkva utcáin. Ám volt néhány ember, akinek a gyász helyett valami egészen más dolog jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét az utódlásért.

angol
magyar

Szereposztás

Olga KurylenkoMaria Yudina
Rupert FriendVasily Stalin
Steve BuscemiNikita Khrushchev
Jonathan ArisMezhnikov
Paddy ConsidineComrade Andryev
Michael PalinVyacheslav Molotov
Andrea RiseboroughSvetlana Stalin
Dermot CrowleyKaganovich
Simon Russell BealeLavrentiy Beria
Jason IsaacsGeorgy Zhukov
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

Bence21 

A film humorérzéke szellemes, eredeti szövegkörnyezete pedig összetéveszthetetlen. Mindazonáltal amennyire szórakoztató, olyannyira súlyosan kemény is, ismerve a tényt, hogy az 50-es évek Szovjetuniójában milyen ügyletek folytak a kormányzaton belül és annak hátterében. Az oldalon részletesebben is beszámoltam a filmről. : http://filmdoboz.hol.es/…

walksdowonders 

Esküszöm belefáradtam :) Zseniális szatíra és korrajz, érthető, hogy miért is lett száműzve egyes helyek vetítővásznairól :)

Nem lepne meg, ha nagyobb részben tartalmazna valós elemeket, mint nem.

Arwen5

Nem volt rossz, de vicces sem volt. Nem tudom mi van a vígjátékokkal manapság, de egyik sem az a “hasadat fogod a nevetéstől” kategória. Mondjuk ez legalább intelligens film volt, nem úgy, mint jó pár bugyuta amerikai vígjáték. Kicsit túl hosszúra sikeredett, a végén már nagyon untam.

Txypy

Kemény téma, de eltávolították annyira a valóságtól, hogy lehessen rajta sírva röhögni.

Drucocu 

Ez vígjáték??? Szerintem egy poén sem volt benne… gondolom azt szánták poénosnak, hogy több jelenetben az emberek össze-vissza beszélnek. Ha-ha, de vicces…
Ettől függetlenül érdekes volt. Inkább mondanám dokumentumfilmnek (persze leszámítva az erőltetett poénokat és a „szórakoztatni kívánó” jeleneteket).


Népszerű idézetek

ancsr 

Kaganovich: All the best doctors are in the gulag or dead.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján