Műkincsvadászok (2014) 93

The Monuments Men
118' · amerikai, német · dráma, háborús 12

A II. világháború egyben a világ legnagyobb, legszervezettebb műkincsrablásának a története is. A németek figyelme mindenre kiterjedt, és a meghódított országok gazdagságát is akarták. De ahol rablók vannak, ott zsaruk is kerülnek. Európa még lángokban állt, amikor Roosevelt elnök kiadta a… [tovább]

angol
magyar

Képek 14

Szereposztás

George ClooneyFrank Stokes
Matt DamonJames Granger
Bill MurrayRichard Campbell
Cate BlanchettClaire Simone
John GoodmanWalter Garfield
Jean DujardinJean Claude Clermont
Bob BalabanPreston Savitz
Diarmaid MurtaghHarpen
Hugh BonnevilleDonald Jeffries
Dimitri LeonidasSam Epstein

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

Közveszélyes_Krumpliszedő 

Van, hogy bejön a giccs.
Na, ez nem az az eset… Kár érte. 2014 legnagyobb csalódása.

Banditaa

Ilyen szereplőgárda mellett azt gondolnám, hogy a film szenzációs – de nem az. Ellenben hosszú. És unalmas. Ejnye-bejnye, George Clooney, jobbat vártam tőled!

Serafina_Darion 

20. századi Ocean's eleven. Csak uncsibb egy fokkal. :/ Nagyon vártam ezt a filmet, azt hittem elkápráztat, de nem sikerült neki. :/ Kár érte.

Könyves_Flóra

Sajnos egyet kell értenem az eddigi értékelések többségével, mert ez bizony elég vontatottra sikerült, kivéve az első fél óra, mert azt meg túl összecsapottnak éreztem. Szoval pont a kettő között kellett volna valami arany középút. Pedig az előzetes és a színészek miatt annyira akartam szeretni. Valamiért azt gondoltam, hogy a nagy csapat majd végig együtt marad és így keresik a műkincseket, de így hogy mindenki szanaszét volt alig tudtam követni, hogy mi történik éppen. És a nagy kapkodásban a szereplők neveit se nagyon sikerült megjegyeznem. :/

Szencsike 

Érdekes volt a történet, de valahogy mutatott is valamit meg nem is. Megmutatta, hogy igenis a műkincsek védelmével is kell foglalkozni egy-egy háború idején, de valahogy mégsem jött át igazán. Nagyon szárazra sikerült, volt benne egy-két igazán szép jelenet, de hiányzott belőle valami. Egyszer érdemes megnézni, de talán egy dokumentum film az igazi történetről sokkal jobb lehet ennél.

Kiskakukk 

Dögunalmas, sótlan és hosszú film. Jó téma, rossz kivitelezés. Már ott elvesztette a jóindulatomat, amikor Cate Blanchett (francia karakter) ilyen bicskanyitogató stílusban beszólt egy más nemzetiségű valakinek, aki franciául kezdett beszélni neki, hogy ”inkább ne erőltesse a franciát”. (Anyád.)

Sloan0 

Túl száraz volt a felhozatal, főleg, hogy nagy színészekkel felpumpált érdekes története lett volna a filmnek. Kár érte.

vajdazs

Nem vitatom, hogy ez fontos téma, és nem kétlem, hogy mindez így is történt, de a filmrevitel nem sikerült. A színészekkel nincs probléma, de a rendezés minden drámaiságot nélkülöz, lassú, kicsit unalmas film.

Perly 

Nem vagyok oda a háborús filmekért, szerencsére e téren lightos volt. Jó volt ilyen nagy neveket együtt látni. A koruk ellenére bátran viselkedtek, és ahol csak lehetett humorral terelték el a figyelmet a rossz dolgokról. Örültem a happy endnek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján