Az eltűnés sorrendjében (2014) 61

In Order of Disappearance · Kraftidioten
116' · svéd, dán, norvég · dráma, thriller, krimi !

0 díj · 1 jelölés

Nils egy hatalmas hókotró sofőrjeként dolgozik a messzi északon, hatalmas hófalak között, járatlan utakon teljesít szolgálatot. A pedáns, és visszahúzódó hómunkás még egy Év Állampolgára díjat is nyert, ám az elismerést nem tudja kiélvezni, mert egy tragikus fordulat összetöri addigi meghitt… [tovább]

magyar

Képek 2

Szereposztás

Stellan SkarsgårdNils
David Sakuraia kínai
Jakob OftebroAron Horowitz
Tobias SantelmannFinn
Pål Sverre HagenGreven
Bruno GanzPapa
Jon ØigardenKarsten Petterson
Birgitte Hjort SørensenMarit
Jack Sødahl MolandRune Forsby

Kedvencelte 7

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

Gabriella_Balkó 

Tudom ám, hogy megosztó film, mert 2 barátnőmnek is ajánlottam, és egyiknek sem tetszett. :D Én pedig végigszórakoztam a filmet a teremben levő közönséggel együtt! :)
Fenomenális! Skandináv táj, morbid fekete humor, idegbeteg maffiafőnök, szerbek… váratlan és várható fordulatok. :)
A remake biztos nem lesz az igazi.

#Film Europe

csokidani 

Nem volt rossz, de kifejezetten jónak sem mondanám.
A sztori rendben van. A játékidő túl hosszú vagy ha úgy nézzük, a film nem elég feszített hogy kitöltse a majdnem 2 órát. Profibban is meg lehetett volna csinálni, feszültebben, thrilleresebben. Nagyon mélységet sem éreztem benne, nem jött át a düh, félelem, a fájdalom.
A fő gonosz meg :D én még ilyen hisztis picsa maffiózófőnököt nem láttam. Egy pár doboz xanax ráfért volna, vagy egy pár pofon…

meseanyu 

Annyira ajnározták, hogy én azért többet vártam. Nagyon jók a színészek, de sokszor elég vontatott volt. Ebben a kategóriában vannak azért sokkal jobbak is, de azért ez is szórakoztató, egyszer meg lehet nézni.

kkatja

Ez durván jó volt! Aki szerette a Fargót, annak biztosan ez is be fog jönni, mert ez is egy hullákkal teli, végtelenül cinikus, fekete komédia, a skandináv télben, az egyik főszerepben Stellan Skarsgård mellett, egy stílszerűen finn tervezésű gyönyörű kis elektromos sportautóval: a Fisker karmával.

1 hozzászólás
Emerson 

Tipikus skandináv ámokfutás a kötelező elemekkel, vagyis politikai korrektség kizárva, sok hó bepirosozva, szőke kisgyerek, infantilis ideggyenge „machoman”, maffiavezér, homokosok, szerbek, hülye rendőrök. És hát az univerzális Stellan Skarsgård, aki csonttá fagyva is rohadt jó.

walksdowonders 

Apa bosszúhadjárata ébenfekete humorral, a norvég és szerb maffiával, lökött rendőrökkel, leszámolásokkal, kavarásokkal, nagy adag erőszakkal. Az emberek pedig csak hullanak és hullanak, mint a norvég hó :)
A végén a spoiler váratlanul ért :D
Tetszett, lekötött, hol megmosolyogtatott, hol a fejemet fogtam, hol meg-megszakadt a szívem.

Corvus_CoRex 

Lehet a hó + a humor miatt, de nekem a Fargo jutott róla eszembe. + így a skandináv filmek (igaz nem sokat láttam még), de mégis elég hamar az volt bennem, hogy láttam már ilyet. Úgyhogy sok dolog előrelátható volt benne, ami miatt kicsit hosszúnak tűnt így 2 órában. Ettől független jópofa film. :P Na és az a sok hó~♥

Novecento

Irtó jó hangulata és humora van. Még nem sok skandináv krimit láttam, de kezdésnek tökéletes volt, azzal, hogy nem vette túl komolyan magát, de közben a jellegzetes északi stílusjegyek átjöttek.


Népszerű idézetek

loranda

– Ilyen k*rva országot, mindig havazik, csoda, hogy kibírjuk.
– Csak a jólét miatt.
– Jólét?
– Ha észrevetted volna, a meleg országokban nincs jólét. Tudsz mondani egyet is, ahol van?
Ahol mindig süt a nap, ott nincs szükség jólétre. Leszedsz egy banánt és már jól is érzed magad.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján