Az élet nélkülem (2003) 82

My Life Without Me
102' · kanadai, spanyol · dráma 12 !

A 23 éves Ann életében nincs semmi rendkívüli. Az anyja házának kertjében, egy lakókocsiban él két kislányával és férjével, aki leginkább munkanélküli – és aki egyébként az egyetlen férfi, akit valaha is ismert. Hogy eltartsa a családot, éjszakánként takarítani jár. Egy napon rosszul lesz. A… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Sarah PolleyAnn
Amanda PlummerLaurie
Scott SpeedmanDon
Mark RuffaloLee
Leonor WatlingAnn, a szomszéd
Deborah HarryAnn anyja
Jessica AmleePenny
Alfred MolinaAnn apja

Kedvencelte 24

Várólistára tette 119


Kiemelt értékelések

Little_Monster

Hatásvadász pillanatoktól mentes, és ez a film legnagyobb erénye. Akár egyszerűnek is tűnhet, hogy nincsenek tipikus kórházi pillanatok, nagy családi búcsú, zokogás, gyász, de teátrális jelenetek nélkül is értjük az egészet. Egyéni szinten megmutatja a küzdelmet és a vágyat, hogy még a vége előtt történjen valami. Nagyon szépen árnyalt és remekül eltalált karakterek támogatják a mondanivalót és ez teszi befogadhatóvá az egyébként fájóan reális történetet.

Nia1985

Egy újabb film, ami nem jön csak úgy szembe az emberrel, pedig megérdemelné.

sophie 

Nagyon érzékeny történet. Képzeld csak el! Úgy járni a világban, hogy rajtad kívül senki nem tudja, hogy mennyire kevés van hátra. Nagyon magányos dolog ezzel így szembe állni. És talán ezt csak ennyire fiatalon lehet. 23 évesen, két gyerekkel, egy lakókocsiban, … még el sem kezdődött, és már vége.

Az (egyik) gyártó az El Deseo (Almodovar), az ilyesmit azért észre lehet venni. Aztán érdekes az anyafigura, Debbie Harry alakítja. És ezek a betétdalok!

Amanda Plummer 6. Lepukkant kolléganő, súlyos ellenpont. Két takarítónő az egyetemen állandó éjszakai műszakban.

Corvus_CoRex 

Sara Stanley” ide, rákbetegség oda, dráma amoda… én majd elaludtam rajta. Nagyon nem tudott megfogni. :s Régebben láttam az Utánam a boldogságot, ha már „rákos anyuka” a téma, akkor az nekem érdekesebb volt.
De továbbra is, ha rákbetegség, nekem a 50/50 jött be eddig legjobban.

Riccah

Összeszorult a torkom, többedjére látom, gyönyörű és tiszta alkotás a szeretetről és az utolsó útról. Ann olyan melegséget áraszt, annyi szeretetet, amiben szívesen sütkérezne az ember… :-) tiszta, őszinte, erős… Jó lenne hasonlítani rá. Olyan méltósággal hordozza a sorsát.
Ami eszembe jutott, hogy bár szép és erős, nem ad esélyt búcsúzni, nekem fájna. Jó, ha mindent elmondunk, hogy ne maradjon bennünk, felelősséggel szeretni egymást, ez a tanulsága.

crissy 

Többet vártam a filmtől. Szeretem az ilyen komolyabb témájú, hangvételű történeteket, s eleinte láttam is benne sok potenciált. De a végére nagyon ellaposodott.

Hirvi

Alapvetően jó filmnek tartom, sajátságos témaválasztása ellenére is. A vége kifejezetten tetszik spoiler. A főszereplő szerintem nagyon jól játszik. Van mondanivalója, valahol romantikus, de mégis egyedi a történet. Összességében igen ajánlatos azoknak, akik kedvelik a lassú drámákat.


Népszerű idézetek

lipotdorka

Most persze beszednéd a világ összes narkóját. De a világ összes narkója sem változtatna az érzésen, hogy az egész életed álom volt, és mindjárt felébredsz.

gwyneira

Nézed a sok holmit, amiket nem vehetsz meg – de már nem is akarod. Mind itt lesznek akkor is, ha te már elmentél, ha meghaltál. És mikor erre rájössz, az összes fényes cucc a kirakatban, az összes modell a katalógusban, az összes szín, a sok előnyös ajánlat, az összes kiváló recept, az összes halomban álló finom étel… Mind csak azért van ott, hogy távol tartson minket a haláltól. De mindhiába!

gwyneira

Vannak emberek, akik szeretik bámulni a Holdat vagy a naplementét, a hullámokat vagy… azt hiszem, tudod milyen emberekre gondolok. Vagy talán nem. A lényeg, hogy jólesik ilyennek lenni. Küzdeni a vacogással, érezni, ahogy az eső átáztatja a pólód és a bőrödet mossa. És az érzés, ahogy a fű puhán nő a talpad alatt. És az illat… és az eső nesze a leveleken. Ilyesmikről írnak a könyvekben, amiket sosem olvastál.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján