Asterix és Kleopátra (Asterix 2.) (1968) 33

Asterix and Cleopatra · Astérix et Cléopâtre
72' · francia, belga · animációs, kaland, vígjáték

Úgy kétezer évvel ezelőtt a királynők királynőjének, Kleopátrának uralma alatt az egyiptomiak különleges nyelvet beszéltek. Ezt a nyelvjárást egyes egyedül ők értették, különösképpen rettenthetetlen uralkodónőjük, Kleopátra, akinek Alexandriában hadvezérek hevertek a lábai előtt. Kleopátra egy… [tovább]

Szereposztás

Roger CarelAstérix (hang)
Jacques MorelObelix (hang)
Micheline DaxKleopátra (hang)
Lucien RaimbourgPanoramix (hang)
Jean ParédèsJulius Cézár (hang)

Kedvencelte 6

Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

Hippoforaccus 

Kikapcsolódásnak tökéletes. Jó, vicces történet. Csak ne kornyikálnának benne annyit.

4 hozzászólás
Andro 

Újabb klasszikus, gyerekkori örökzöld kedvenc. Hát, igen, az élőszereplős a lába nyomába nem ér ennek a remekműnek. Mindig feldob, mert kiváló darabja a klasszikus Asterix-rajzfilmeknek. XD

Ákos_Tóth 

Alighanem az egyik legjobb Asterix sztori – illetve talán az egyetlen olyan epizód, amit toldozgatás-foltozgatás nélkül, gyakorlatilag önmagában használtak fel a rajzfilmes és az élőszereplős adaptációhoz is. Előbbi egy nagyon klassz, szórakoztató alkotás lett, talán a legjobb zenei betétekkel a sorozatban, utóbbi stílusában a modern feldolgozások etalonja.
Szóval részemről nem fér kétség a tíz csillaghoz, azonban sajnálatos módon a régi, klasszikus magyar szinkron mellett valamikor a közelmúltban(?) született egy új is, amivel éppen ma reggel szembesültem a tévében: a dalokat nem fordították le, a szinkronszínészek nem énekelnek, illetve nem kapunk hozzájuk feliratot sem. Emellett a kép alja és teteje látványosan hiányzik, hiába a HD adás – ilyet még nem is láttam korábban, az ember azt hinné, ilyen esetekben a kép széleit sötétítik el, hogy megőrizzék az eredeti 3/4-es képarányt.

1 hozzászólás
Kemiviki 

Ez de jó volt :D Jó történet, kellően vicces és még a dalok is rendben voltak. A rajzolás nagyon tetszik, szerintem szép.
Nekem az Asterix, a gall jobban tetszett.

Popovicsp87 

Akárcsak az előző rész, ez is egy könnyed, szórakoztató egy órás szösszenet.
Amit nem egészen értettem, hogy van három dalbetét a filmben, amiket nem szinkronizáltak le, de még a feliratot is külön be kellett hozzá kapcsolni.
Ezek a dalbetétek nekem kicsit erőltetettek voltak, a néger szereplők láttán meg biztos páran perelnének.


Folytatása

Összehasonlítás

Asterix


Hasonló filmek címkék alapján