Anonymus (2011) 32

Anonymous
130' · amerikai, angol, német · dráma 12

A tizenhetedik századi Angliában, Erzsébet királynő uralkodása alatt az arisztokrácia erotikával és bűnnel teli világa az egyszerű intrikáktól kedzve a nagy ívű politikai játszmákig terjed. Oxford grófja, aki a társadalmi helyzetéből kifolyólag nem engedheti meg magának, hogy nyíltan elmondja… [tovább]

angol · magyar

Képek 10

Szereposztás

Rhys IfansOxford grófja
Jamie Campbell Bowerfiatal Oxford grófja
Vanessa RedgraveI. Erzsébet királynő
Joely Richardsonfiatal Erzsébet
Rafe SpallWilliam Shakespeare
Sebastian ArmestoBen Jonson
David ThewlisWilliam Cecil
Derek JacobiNarrátor
Edward HoggRobert Cecil
Xavier SamuelEarl of Southampton

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

Emerson 

Először nem tudtam hová rakni a filmet, mert úgy tűnt, mintha Shakespeare-t egy tökfilkónak állítaná be. Aztán mégsem. Mármint az elméletet követve a „valódi” Shakespeare egy lángelme az általunk ismert Shakespeare-hez képest. Persze, ott vannak a különböző konteók, ki is volt ez a fickó, mert mégis milyen már az, hogy egy mezei halandó ekkora remekműveket alkotott? Muszáj mögé valami többet látni. És tessék, lássék. Részemről simán elfogadható a magyarázat.
A film elején lévő idősík váltakozás kicsit bekavart (de csak azért, mert megint húsz nevet kellett beazonosítani és az arcok is tök egyformák voltak…). Egyébként egy kiválóan összerakott, elgondolkodtató alkotás. Minden Shakespeare rajongónak fogyasztásra ajánlott mű.
Lazán maximális pontszámra érdemes, Ifans pedig külön 10 csillagot érdemel.

vvn_e 

Ha valaki szereti Shakespeare-t és a történelmi filmeket akkor ezt tudom ajánlani.
Nagyon jól összerakott, több idősíkos elmélet Shakespeare valódi kilétére, még akár logikus és elfogadható is az elmélet legalábbis részemről bár az spoiler kicsit már erős nekem, de mindenhol van valami buktató.

3 hozzászólás
Trixi 

Már többször hallottam azt a feltevést, hogy talán nem is Shakespeare írta a műveit, hanem más, sőt nem is egy ember hanem egy csoport. De azt is, hogy talán nem is létezett. Nos, vegyük úgy, hogy létezett………és talán tényleg más írta a műveket. A gondolat ötletes, kicsit eljátszadozik a lehetőséggel (vagy mégsem? ;) ) Mindenesetre érdekes volt. A rikácsoló királynő néha túl sok volt, és Rhys Ifans is vagy nagyon jól tud játszani vagy nagyon rosszul. Itt szerencsére jó volt :)

Dodydoo

Hát őszintén szólva nem élveztem túlságosan a film nézését. Jobbnak tűnt az előzetese alapján, és valóban nem egy szokványos középkori film. És igazából nem volt olyan rossz, mert tényleg érdekes fordulatok voltak benne, meg zajlottak az események, és az időben ugrálás nagyon érdekes volt, csak pont emiatt nehéz volt követni, nem értettem mindent. Lehet hogy újranézős film…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján