Kedvencelte 7

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

Charityy 

Pörgős, izgalmas sorozat, nagyon tetszett, ahogy bemutatták Shakespeare életét. Nem igazán korhű, de így sokkal jobban emészthető a tinédzserek számára.

pvik13 

Egy laza kis sorozat, érdekes és érzelmes.Például Richard karaktere nagyon felkeltette az érdeklődésemet hiszen ez alatt a 10 rész alatt olyan király volt a karakterfejlődése hogy DAMM SON! :D Bár például vártam arra hogy esteleg szó lesz olyan darabokról mint pl a spoiler

Andilány 

Nagyon megszerettem ezt a sorozatot annak ellenére, hogy számomra már kicsit túl sok volt a vallás és a politika benne. A színészek nagyon jól hozták a szerepeiket, a szerethető karaktereket sikerült is megszeretni, a gonoszokat meg sikerült nagyon utálni. Személyes kedvencem volt Marlowe karaktere, az ő szála egy kicsit történet volt a történetben és nagyon szerettem volna még többet látni belőle, jobban megismerni az ő karakterét is.

Osli75 

Kicsit nehezen szoktam meg, mert nem az a tipikus kosztümös film, de aztán rájöttem, hogy így talán jobban elfogadja a fiatalság és ragad rájuk egy kis kultúra. Nekem tetszett, hogy nem csak a színházról volt benne szó, hanem politikai és vallási háttere is van a történetnek. A zenék választása is meglepett, de kifejezetten tetszett. Nem lett a kedvencem, de szívesen néztem végig.

piciszusz 

Az elején csak szemöldököt emelgettem, de egy idő után már nem zavart a stílusa, hogy nem korhű, hogy totálisan elrugaszkodtak minden eddigitől. Szerintem ez egy tiniknek készült sorozat és a punkokkal, a punkzenével meg a jóképű pasikkal el lehet kapni a grabancukat és még talán arra is rávetemednek, hogy Shakespearet olvassanak. Lesz ennek folytatása?

H_Kincsoo

Miért nincs 2.évad? Miért kellett elkaszálni egy ilyen remek sorozatot?
Mikor nekikezdtem nem számítottam sokra, úgy voltam vele, hogy kapok egy sima Shakespeare életét feldolgozó valamit és ennyi. De nem!
Talán az első olyan sorozat volt, ami ilyen mélyen a szívemig hatolt. Az utolsó percekben görcsbe állt gyomorral, könnyeim nyeldesve ültem.
Annyi bizonyos, ő nem az a Shakespeare, akiről az iskolákban tanulunk.
Igaz, kicsit sok volt benne a politika és a vallás, és néha lehet, hogy nem is volt éppen korhű, de annyira beleéltem magam a történetbe, hogy szinte fel sem tűnt.
Csodálatos sorozat! Bánhatják, amiért nem készítenek újabb évadot, pedig annyi mindent ki lehetne még hozni mindebből. Marlowe története különösen érdekelne egy kicsit részletesebben. Meg természetesen az is, hogy mi lett a mi Willünkkel mindezek után.
Azért még egy szinkronban szabad reménykedni, nem? Ha másban már nem is tudunk…

Bexy_15 

Na ezt nevezem én komplex sorozatnak! Kicsit féltem az elején, hogy nem fog normális befejezést kapni és függővéges lesz, de hála az égnek ez nem történt meg. Jó, elismerem, hogy maradtak elvarratlan szálak, de a fő cselekményt nagyon szépen és összeszedetten befejezték. A színészek nagyon jók voltak, Laurie Davidson-t remélem, még jó sok filmben fogom látni szerepelni, ahogyan azt is remélem, hogy Jamie Campbell Bower vissza-visszatolja a seggét a színészkedéshez a sok turnézás mellett. Kifejezetten élvezhető volt, hogy a korabeli embereket olyannak csinálták meg, mint egy hatalmas punk koncert nézőit, nekem nagyon bejött. Csakis ajánlani lehet :D

vvn_e 

4. rész után:
Nézem, nézem és a tömény giccsbe hajló színes sorozatot látom és mégis tetszik. Ott villog az agyamban, hogy mintha Baz Luhrmann megrendezte volt a Szerelmes Shakespeare remakejét és akkor bamm, Craig Pearce a kapocs, aki Luhrmann 'Red Curtain'-trilógiáján is dolgozott :D

A vicc, hogy akármilyen fura és anakronisztikus én meg allergiás vagyok arra, ha nem veszi figyelembe vmi a korszakát mégis tetszik, mert nem finomkodtak, ha el kell szállni, akkor csináljuk nagyon.
Valami laza kis paródiára vagy tinisorozatra vártam, mint pl a Reign, de ez jó, komoly a történet magja, vallás-politika a könnyed lazaság alatt stb. Lesz még itt mit nézni és tényleg olyan Moulin Rouge érzésem van a sztori felszíne meg totál ugyanaz, mint az MRben eddig. És ha el tudunk vonatkoztatni az egész körítéstől kifejezetten jó ez a sorozat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján