Angel (2007) 27

Angel, a vidéki boltosnő lánya élénk fantáziával van megáldva. Mindezt papírra is veti, ám az 1900-as évek elején, érthető módon, írásai nem hozzák lázba az Edward-kori Anglia kiadóit. Amikor végre mégis megjelenik a regénye, úgy tűnik, Angel történetei saját életében is valóra válnak. Ám a… [tovább]

angol

Szereposztás

Romola GaraiAngel Deverell
Charlotte RamplingHermione
Sam NeillThéo
Lucy RussellNora Howe-Nevinson
Michael FassbenderEsmé
Simon WoodsÚjságíró
Christopher BenjaminLord Norley

Kedvencelte 1

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

KyKy

Érdekes film volt. Nem igazán tudtam eldönteni, hogy komolyan kell-e venni, vagy sem, a béna hátterek miatt pláne elbizonytalanodtam, ehhez nem segített hozzá Angel karaktere sem, aki határozottan eltúlzott volt, és talán a végére lett kicsit szimpatikusabb, amikor az vezérelte, hogy segítsen a szerelmén.
Elég komoly témákat is érintett a film, a kapcsolatok, karrier, szerelem és halál kérdése, de összességében akkor is rém furcsának találom az egészet.
Emlékeztem rá, hogy sok-sok évvel ezelőtt én már láttam amúgy a filmet, de semmire nem emlékeztem belőle, csak arra, hogy nem igazán tetszett, most viszont Michael Fassbender miatt akartam megnézni újra, és hát ha csak ennyi pozitívum is, de ő legalább irtó jól nézett ki, még ha nem is épp a legszimpatikusabb szerelmes karaktert hozta.

SadPanda

Nem tudom eldönteni, hogy mennyire kell komolyan venni ezt a filmet. Néha biztos voltam benne, hogy valamiféle paródiát látok: amikor vetített háttér előtt mentek kocsival, vagy erőltetett színpadiassággal beszéltek a szereplők (főleg Angel), vagy amikor a csóknál elkezdett szakadni az eső stb. Ugyanakkor komoly dráma is zajlott benne: becsődölt házasság, háború, depresszió. Talán Wes Anderson filmjeihez tudnám hasonlítani a hangulatot (Holdfény királyság, Grand Budapest). Nem csak Angel veszítette el a kapcsolatot a valósággal, én sem mindig voltam biztos benne, hogy mit is látok. Egyszer simán meg lehet nézni, de nekem emiatt a kettős érzés miatt nem annyira jött be.

5 hozzászólás
Lady_L

Awww, egyik kedvencem! Hogy lehet, hogy nem értékeltem? Azon kívül, hogy gyönyörű a látványvilága, a színészi játék csudálatos, imádom azt, hogy az egész olyan komolyan komolytalan, szerintem ezt érti félre mindenki, nem is tudják sokan hova tenni.

Pennmenelien

Kicsit olyan érzésem volt, mint a Jane Austen magánélete film lenne, csak más szereplőkkel. A jelmezek gyönyörűek voltak.


Hasonló filmek címkék alapján