Amerikai rapszódia (2001) 20

An American Rhapsody
106' · amerikai, magyar · dráma 12

Egy fiatal pár (Nastassja Kinski és Tony Goldwyn) megelégelve a Rákosi-rendszer embertelenségét, kockázatos vállalkozásra szánja el magát. Embercsempészt bérel, hogy juttassa át őket a szigorúan őrzött nyugati határon. A négytagú családból azonban csak hárman jutnak el az ígéret földjére. Alig… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Nastassja KinskiMargit
Tony GoldwynPeter
Scarlett JohanssonSuzanne (15 évesen)
Bánfalvy ÁgnesHelen
Czinkóczi ZsuzsaTeri
Galkó BalázsJenő
Dobó KataKávéházi pultoslány
Seress ZoltánGyörgy
Szőke AndrásIstván
Kálloy Molnár PéterÁvos tiszt

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

sophie 

Meglehetősen furcsa történet ez, az ember azt gondolná, hogy ilyen nincs (már nem úgy, hogy ilyen nem történhetett, hanem hogy az a 15 éves lány mintha nem 15 éves lenne), közben pedig önéletrajzi eset, el kell hinnünk, hogy az emlékezet nem csal, vagy ha mégis, egy rendező megengedheti (?) magának, hogy kicsit érzelgősebbre fogja az indokoltnál.
Scarlett Johansson miatt vettem elő, pedig a rendezőnőről hallanom kellett volna mostanában a Budapest Noir miatt (amely filmről különben jókat hallottam, de nem láttam)
A technikai része rendben volna különben, Ragályi Elemér érti a szakmáját, nem kétséges. Én egy kicsit nehezen tudtam magam átállítani, hogy a baboskendőbe öltözött kislány Sebestyén Mártával aláfestve a faluszélén ne tűnjön túl soknak.
Mindamellett telesírtam a keszkenőmet, nagyon megindító, amit Galkó Balázs és Czinkóczi Zsuzsa csinál.


Népszerű idézetek

Carmilla 

Péter: A könyv az igazi szerelem az életemben. Tudtam, hogy te is szeretni fogod a könyveket!


Hasonló filmek címkék alapján