Acélmagnóliák (1989) 35

Steel Magnolias
117' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték

1 díj · 2 jelölés

A gyönyörű Shelby, határozott édesanyja, M'Lynn, Truvy, a szépségszalon tulajdonosa, Claire, a dúsgazdag özvegyasszony, a csípős nyelvű Ouiser és az újonnan a csapathoz csatlakozott Annelle minden héten összegyűlnek a fodrászszalonban. Bár mind nagyon különböző egyéniségek, mégis olyan szoros… [tovább]

angol
angol

Képek 5

Szereposztás

Julia RobertsShelby Eatenton Latcherie
Daryl HannahAnnelle Dupuy Desoto
Sally FieldM'Lynn Eatenton
Dolly PartonTruvy Jones
Shirley MacLaineLouisa "Ouiser" Boudreaux
Olympia DukakisClairee Belcher
Dylan McDermottJackson Latcherie
Sam ShepardSpud Jones
Tom SkerrittDrum Eatenton
Janine TurnerNancy Beth Marmillion
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Imádom ezt a filmet, mert ékes bizonyítéka annak, hogy az igazi színészeknek nincs szüksége mindenféle látványos effektre ahhoz, hogy élvezetessé tegyenek egy filmet.
Nagyszerű színésznők, szórakoztató és drámai játéka egyszerre.

Zsófia 

Ha a női nemet akarnám leírni valakinek, legközelebb inkább ezt a filmet hozom majd szóba. Benne volt mind a három generáció: a kislány, az anya, az érett nő, és mindnek megvolt a saját problémája és öröme. Néha már talán sok is volt a locsogás-fecsegésből, és mégis, akkor rögvest közbeszólt az élet, és inkább hagytad a bosszankodást, mert hirtelen megértetted őket és egyszerűbb volt velük sírni és nevetni. Szeretem az ilyen keserédes dolgokat, mindig olyan életszerűek. A színésznők is bámulatosak voltak, mind a szívemhez nőttek.

jancsibohi 

Szerintem ennek a filmnek a cselekménye, ha csak szimplán leforgatták volna, nem tenne ki fél órát. Ehelyett majdnem két órás lett, szóval a fennmaradó másfél órában volt, hogy azon gondolkodtam, hogy most tulajdonképpen miről is szól ez az egész… ennek ellenére tetszett az a könnyedség ahogy követték egymást a vicces majd drámai események és tulajdonképpen mindig volt valami feloldás, amin lehetett nevetni. Ehhez nagyban hozzájárult Olympia Dukakis és Shirley MacLane kettőse, és ezzel el is érkeztem oda, hogy igazából miért tetszett ez a film. Miattuk.
éééés végre találtam egy filmet, amiben nem utáltam Shirley-t! :)

Kiss_Melinda_Éva 

Hatalmas és jó párbeszédekkel teli a film. A drámai és a vicces részek olyan gyorsan váltották egymást és ez néhol felkavaró volt. Ezek a váltások hozták meg a filmben az emberi dolgokat. Ebben a filmben megvolt az emberség, az élet miben léte.
Igaz, hogy régi a film, de a mondanivalója még manapság is megállja a helyét szerintem.

Little_Monster 

A kora meglátszik rajta, de ennek ellenére élvezhető, kellemes kikapcsolódást nyújtó film. Többször is váratlanul ért a könnyed hangvétel után a drámai rész, ezért nekem az egész film elég hullámzó volt. A női szereplők ennek ellenére nagyon jól hozták a karaktereket, Dolly Parton már abban az időben is döbbenetesen jó nő volt. Sally Field színésznői géniuszához kétség sem fért már akkor sem, én mégis a két öreglányt emelném ki, dönteni sem tudtam, ki szórakoztatott jobban, Olympia Dukakis, vagy Shirley MacLaine, a közös jeleneteik voltak határozottan a film csúcspontjai.


Népszerű idézetek

blianhun 

Semmi bajom, csak a kedvem rossz. Negyven éve…

blianhun 

– Boleyn Annának hat ujja volt.
– Miért, a többi néggyel mi lett?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján