A titánok harca (Titánok 1.) (2010) 142

Clash of the Titans
106' · amerikai · akció, kaland, fantasy 12

0 díj · 3 jelölés

Az alvilág ura, a hatalomra törő Hádész elpusztítja a félisten Perszeusz családját. Ugyanakkor azt követeli az emberektől, hogy áldozzák fel Argosz hercegnőjét, Andromédát, és vessék a szörnyszülött fia, Kráken elé. Perszeusz vállalja, hogy szembeszáll a szörnnyel. Egy csapat harcossal, köztük a… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Sam WorthingtonPerseus
Liam NeesonZeus
Ralph FiennesHádész
Gemma ArtertonIo
Jason FlemyngCalibos / Acrisius
Mads MikkelsenDraco
Liam CunninghamSolon
Hans MathesonIxas
Luke EvansApollón
Polly WalkerCassiopeia

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 70


Kiemelt értékelések

Emerson 

Kb. a felénél elvesztettem az érdeklődésemet, köszönhetően a giga-epikus Medusa-s csatának ahol spoiler
Látványos volt – igen. Szórakoztató – nem. A folytatás sem igazán hoz lázba. Felfoghatatlan, hogy ennyi ismerős arc láttán hogy sikerült összehozni egy ennyire lapos történetet.

16 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Ez a rész még egészen mitológiai volt. Vannak benne ötletes elemek, izgalmas, látványos, de ne kérdezze tőlem senki Io pontosan mit keresett ebben a történetben, és miért nem töltötte az idejét tehénné változtatva, és futva a bögöly elől.

2 hozzászólás
Hippoforaccus 

Érett egy újranézés, főleg, hogy nemrég néztem meg az eredetijét. Nem rossz, látványos, akciódús, meg egyebek, de túlságosan hatásvadász. A dzsinnek, és a két vadász fószer egész jó karakterek lettek. A többi csak tesztoszteron spoiler. Medusa pedig inkább volt kihívás, mint a Kráken…
Az aranybaglyos visszakacsintás, így, hogy láttam a régit, megmosolyogtatott, de kb. ennyi, nem volt több humor benne, amiért kár.

Zakuro 

Nagy szerepet játszik nálam a nosztalgiafaktor – hatodikban elmentünk hazánk fővárosába osztálykirándulásra, libegőztünk és beültünk moziba. Tetszett. Annyira tetszett, hogy utána (jóval később persze), otthon is megnéztem, talán kétszer is. Mai szemmel megnézve már nem olyan nagy szám, de… Hiába van megtűzdelve mitológiai elemekkel, attól még egy typical action movie, még haragudni se lehet rá. Ahogy anno Szirmai összefoglalta:

– Vigyázz, ott jön egy szörny!
– Arh!
– Meghalsz!
…..
– Vigyázz, ott jön egy még nagyobb szörny!
– ARH!
– Te is meghalsz! Embernek lenni jó!

The End.
Éés, ennyi. Ja, és förtelmes magyar szinkron.

1 hozzászólás
dulkap 

Nem volt ez olyan rossz. Egy látványos, akciódús, pörgős kis film. Se több, se kevesebb. De én nem is vártam mást, mint egy korrekt kis akciófilmet. Külön tetszett, hogy nem csináltak belőle egy két és fél órás „epikus” filmet. Pont ettől nem vált vontatottá.

Skadi 

A sok jó színész felfelé húzza ugyan a színvonalat, de abszolút felejthető, olyan, mintha a Xena vagy a Herkules (a régi sorozatok) lenne jobb minőségben és a jobb minőség alatt még mindig nem jó minőséget értek. Igazából nem is akartam megnézni, csak már nagyon nem volt jobb ötletem és az előzetesben lévő The Used dal, meg egy pár név a szereplők között meggyőzött, hogy adjak egy esélyt neki. Háát… Nem vesztettem volna semmit akkor sem, ha nem látom, de azért nem is az idei legrosszabb, amit végignéztem.

flamepetals

Liam Neesen és Ralph Finnes tényleg testvéreknek néznek ki, úgyhogy 1 jó pont. A film maga unalmas, kiszámítható, természetesen összekutyult mitológiai elemekkel. Az akciójelenetek jók, de még a csobbanó vizet se tudták jól megcsinálni CGI-jal, nemhogy a skorpiókat…

Ancsúr 

Csak a mitológiai háttér miatt nézem meg újra és újra.

Ad3lka 

A szereplőgárda miatt kezdtem el, és nem akarok átverni senkit, csak azért maradtam. Látványosnak látványos, tényleg gyönyörű film, a mitológiát is nagyrészt követi, de ahol nem, ott csúfosan elbukott. A katonák Mads Mikkelsennel az élen kifogástalanok (egy darabig legalábbis), Perseus is elviselhető, bár Sam Worthingtont nem nagyon bírom, Ralph Fiennesnek megbocsátom, hogy szerepelt, mert imádom, DE HOGY AZ ISTENEKNEK MINDEN HOLLYWOODI FILMBEN CSILLOGÓ-VILLOGÓ SZÁZKARÁTOS KOSZTÜMBEN ÉS BUGYUTA EURÓBOLTOS TIARÁBAN KELL PARÁDÉZNIUK, na azt már nem. Mi a jó élet volt ez? Hádész megnézett egy animét, és annyira tetszett neki, hogy arról mintázza a képességeit? Először még csak pislogtam, de amikor már negyedszerre libegett a képernyőre a kis vámpírdinoszauruszaival, meg a hatásvadász fekete ködével, akkor már nem igazán tudtam elsiklani felette… Iót kényelmetlen egyértelműséggel csak azért rakták bele a filmbe, hogy Perseusnak legyen kire csorgatnia a nyálát, a mitológiai történetét meg rádobták a komposzt tetejére a hátsó kertben. Az összes főszereplőt lejátssza a képernyőről Natalia Vodianova, mint Medusa, akibe végre szorult egy kis akaraterő, és abban a 10 percben, amíg szerepelt a karaktere, nagyot alakított, volt pajkos, volt szomorú, volt zavart, és volt dühös. A vége szokás szerint célszerűtlen, úgy látszik, senki sem tud mit kezdeni a félisten hősökkel, miután bevégezték a küldetésüket, úgyhogy csak adnak nekik egy nőt és viszlát. Az itteni értékeléseket olvasva nem fűzök hozzá sok reményt, hogy a második részben helyrehozzák a hibákat, de oh well…

Norbert_Gaburi

Borzalmas! Volt nèhány jobb pillanata de majd elaludtam unalmamban! A folytatás remèlem jobb!


Folytatása

Összehasonlítás

Titánok


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján