Kedvencelte 224

Várólistára tette 207


Kiemelt értékelések

Theana 

omygoooosh, tejoeeeg, aaaaaaaaaaaa, szegény barátnőmre is ráragadt ez a fajta izgalom, és utált érte:D
Nekem tényleg tökéletes lett, egyszerűen végigizgultam az egészet, noha tudtam, mi fog történni. Ma megtettem, hogy olvastam pár kritikát, és így megtudtam, milyen újítások vannak a filmben, de egyáltalán nem vett el az élményből. A befoltozott részek szerintem ötletesek, bár spoiler. Oké, nem hibáztatok senkit sem, hogy kihagyták az eredeti Disney mese üzenetét, így érthetővé téve a spoiler, de nekem azért hiányzott egy kicsit. Így utólag.

Istenem, a zene egyszerűen levedt a lábamról, annyira de annyira nagyon nagyon szeretem az összes dalt, hogy na. Kedvencem, spoiler A musicalek is nagyon jók lettek! Majdnem én is énekeltem a moziban, aztán rájöttem, hol vagyok. :D

Emma Watson meg egyszerűen csak gyönyörű volt. A hangja, a mimikája, a ruhája (te jó ég, nekem is kell egy ilyen a szekrénybe, hogy tudjam nézegetni, mert rajtam nem hiszem, hogy jól állna:D). Az akcentusa olyan szép, csak néha nem értettem pontosan minden szót, egyébként muy estupendamente!

(Geez, hogy a magyar felirat mi volt (főleg a daloknál)?!:DDD Oké, hogy rímeljen a szöveg, de az örökkévalóságot hogy fordították lelkitársra? Mindegy, a végén már csak a hangra figyeltem.)

Ó, a szereplők! Azt hiszem, Belle, a Szörny, Gaston és Lefouié karakterét sikerült a legjobban megtestesíteni, egyszerűen Gastont mintha Luke Evansra öntötték volna! De a többi szereplő is muy bien! Nagyon jó választás volt a gárda!

A látvány világ… Néha már annyira tökéletes és gyönyörű, hogy az már fáj. Tényleg, csak ámul az ember a gyönyörű ruhák (és tényleg mindegyik az volt, nagyon jó munkát végeztek, az biztos!!) és a palota látványán. Szerintem egy Oscart…
Meg Fülöp is olyan szép volt (ha lehet ezt egy lóra mondani).

Néhány kis észrevétel, ami nekem egy kicsit szemet szúrt: a photographer néha túl gyorsan vitte el a kamerát, vagy olyan furcsa volt a snitt. De volt, hogy remegett. Ami még valamiért böki a csőröm az az, amikor spoiler Az elején kicsit műnek éreztem a musicalbe kezdést (?), Emma mimikája is olyan mosolygós volt, miközben, hahó, az emberek épp róla beszéltek. És nem lehet, hogy azért mosolygott, mert nem érdekelte az egész, hiszen az apjának is megemlíti a dolgot. Az egyébként nagyon szép idézet, spoiler.

Azért ott van az a bizonyos mai társadalmi szocializálódás Lefouizénél. :D spoiler

Szerintem azért nagyon jó kis remake, újra és újra meg tudnám nézni akárhányszor, amíg meg nem unom. Bár erre nem hiszem, hogy sor kerül. :))

15 hozzászólás
Chriss 

Ezennel új kedvencet avattam! Imádtam! <3 Úgy feldobta a hangulatom. Emma Watsonnak találták ki ezt a szerepet :) Persze mindenki tökéletes volt. Eredetiben néztem, és olyan jó volt így hallgatni a dalokat. Emma akcentusa neem is tetszett :) Ezt a filmet muszáj beszereznem eredetiben :)

3 hozzászólás
Zahra 

Aa hál' istennek nem csalódtam a filmben, nagyon tetszett. Emma Watsonhoz annyira illett ez a szerep. Olyan csodaszép és látszott rajta, hogy tényleg élvezte az egészet.
A zenék is fantasztikusak, meg az egész látványvilág is. Egyedül az anyuka csésze nem tetszett, valahogy olyan furcsán nézett ki xD

Mentavirág

Igaz, még friss az élmény, de új kedvencet avattam. :) Nagyon magasra tettem az elvárásaimat, hiszen nem mindennapi esemény, mikor az ember legkedvencebb meséjét elkészítik élőszereplős változatban, ráadásul a kedvenc zeneszerzője művét is meghagyva. Nem csalódtam! :)
Oké, voltak változtatások, és nem mindegyik tetszett, de volt, amivel így korábbi logikai réseket töltöttek ki, tehát érthető volt. Emma csodaszép volt, számomra mindig is ő volt az egyetlen, akit el tudtam képzelni erre a szerepre, szóval külön öröm, hogy nézhettem. :) A Disney-től már megszokott látványorgia tovább fokozódik, itt már a ruhákba is belefájdul az ember szeme, olyan szépségesek. De az sem zavar, ha túl sok benne a csillámpor, mert számomra így is maradandó élmény. :) Már most alig várom, hogy újra láthassam!
A szinkron is nagyon tetszett, zseniális! A fordítás egészen jó, bár néhol kicsit zavart, hogy (feleslegesen) belepiszkáltak az eredeti szövegbe. (Oké, a Belle reprízéért sajog a szívem, ha őszinte akarok lenni.) Viszont az új dalok egész jól átjöttek, szóval tényleg, nagyon jó munka lett! :)
Kicsi szívem azért elérzékenyült egy-két helyen. Szerintem aki szereti az eredetit, annak ez is tetszeni fog. :) Dan nagyon jó herceg, Luke Evans pedig szerintem Gaston szerepére született. :D Josh Gad szintén zseniális, bár az ő magyar hangját (sajnos) már a Jégvarázsban sem szerettem.
Összességében: még mindig a hatása alatt vagyok, szóval csak annyit tudok mondani, hogy nézzétek meg! :) Megéri azt a két órát! :)

9 hozzászólás
Andi 

Emma Watson nagyon jól alakított.Annyira gyönyörű.A látványvilág csodálatos.Abba a kastélyba én is élnék :D

krlany 

Mint egy két felvonásos operett a színházban… csak innen kispórolták a szünetet… És még a poénok is olyanok, bár a Csárdáskirálynő és a Marica grófnő is klasszisokkal jobb… no meg ezek a revü részek…
Túl hosszú (időnként unalmas), és (bőven) túl van énekelve… Látványban viszont erős. A színészek, a díszlet, a jelmezek nagyon rendben vannak. Mondjuk elég tájidegen a francia „udvarban” rizsporos parókában és púderben-pomádéban néger színészeket menüettet táncolni látni…
Szerény véleményem szerint ez az egész sokkal jobban megállná a helyét a színpadon, mint így a filmen a látvány ellenére… oké a könyvtárt nem adnám!;)
Ugyanaz pepitában, mint a legutóbbi Hamupipőke. Rendes iparosmunka, oda van téve, aminek oda kell, de amúgy semmi különös. Grimm mesével nagyon melléfogni nem lehet ilyen jelmez és díszlet arzenállal, és néhány húzónévvel…

3 hozzászólás
NaNa_88 

A kapcsolatom ezzel a filmmel úgy indult, hogy megállapítottam nekem nem tetszik a szörny. Egyáltalán nem tetszett. És mivel a megnézésnél szerettem volna mindent először látni, így trailert is csak egyszer (max. kétszer) néztem meg, dalokat sem hallgattam, ergo nem volt időm megbarátkozni a látványával. Aztán beültünk és egyszer sem jutott eszembe, hogy nem tetszik, amit látok. Végig tátogtam én is a dalokat, vigyorogtam, mint egy 5 éves, ha otthon nézzük esküszöm visítottam is volna. :D

Gyönyörű volt. *-*

Ez a film nem akart újat mutatni, nem akarta újragondolni az eredeti alkotást. Egyszerűen csak vissza akarta adni annak az élményét. És ezt minden görcs nélkül meg is csinálta. Ugyanaz az érzés, ugyanolyan bájos. Megvan az idei szülinapi ajándékom. :D Pár extra dallal és néhány teljesen elfogadható változtatással vitték vászonra ezt a Disney remeket.
Egy dolgon meglepődtem magammal kapcsolatban. Itt Lumiere karakterét nagyon megszerettem. A mesében sem utáltam, vagy hasonló, miért is tettem volna, de itt kifejezetten szerettem. Mivel szinkronosan néztük, így a végén esett csak le, hogy ja tényleg, Ewan McGregor! :D Végig bennem volt az is, hogy eredeti nyelven is mindenképpen meg kell néznem. Meg minden nyelven vagy ezerszer. :D Természetesen sírtam. XD Imádtam, kell, szeressétek, meg minden! ♥♥♥

4 hozzászólás
Sydney 

Tetszett-tetszett, de… valahogy nem éreztem azt a pluszt. Tisztességes iparosmunka, a színészek jók, bár Dan Stevens olyan, mint egy bájgúnár, Emma Watson szuper Hermione, akarom mondani Belle szerepében, viszont Luke Evans újra teljesen elvarázsolt, lubickol Gaston szerepében, szenzációs.
Az újítások, apró kiegészítések tetszettek, de még mindig a rajzfilm az igazi!

2 hozzászólás
Törpillaa 

Végre én is megnéztem és imádtam. ❤ Annyira csodás a film. ❤ Nem vitték túlzásba és alig tűnik fel a változtatás. Örülök, hogy megfilmesítették gyerekkorom egyik kedvenc meséjét. Imádtam minden percét. ❤ Nagyon jól összeválogatták a zenéket, a szereplőket, és a helyszín is csodás volt. Szerencsére nem csavarták ki a történetet és megmaradt a mese lényege. ❤ Ennek nagyon örültem, mert féltem tőle, hogy nagyon eltávolodtak attól, ami a mesében van. Féltem megnézni az előzeteseket és a véleményeket róla nem akartam csalódni. De most, hogy megnéztem a filmet egyszerűen zseniális. Imádom. ❤ Sokat mosolyogtam és élveztem minden pillanatát. A ruhák gyönyörűek voltak nagyon ellett találva az egész.
Imádtam Luke Evans-t még akkor is, ha ő volt a fő gonosz. ❤ Engem teljesen megvett kilóra. :D
Emma Watson is nagyon jó volt. Tetszett, hogy ő alakítsa Belle-t. Nagyon is illett hozzá. Ha más alakította volna nem biztos, hogy ugyanígy tetszene. :)
Ewan McGregor is zseniális volt sokat nevettem rajta. :)

Nihilchan 

Szívmelengetően bájos film. Nem vagyok az élőszereplős Disney-k híve, mert általában nem sikerül visszaadniuk a mesék hangulatát, de ezzel a történettel nagyon elégedett vagyok. Megőrzött mindent, ami miatt a rajzfilmet szeretni lehet, a plusz és kibővített jelenetek pedig csak hozzáadtak az élményhez. Kiválóak a zenék, a dalok és gyönyörű a látvány; a jelmezek például szimplán káprázatosak. A színészgárda igazán jó választás volt; Emma Watson szerintem nagyon beleillett a szerepébe, de rajta kívül Luke Evans is brillírozott. A mellékszereplők közti nagy nevekről nem is beszélve. Szerintem nagyon szerethető, nagyon élvezetes lett, mindenképpen jó döntés volt megnézni.


Népszerű idézetek

Mentavirág

Tik-Tak úr: Úgyse szeret bele a hercegbe.
Lumière: Naponta kétszer még a rossz óra is pontos. De most tévedsz, barátom.

Mentavirág

Belle: Tényleg olvastad az összes könyvet?
Szörny: Mi? Hát… nem mindet. Néhány görögül van.
Belle: Ez vicc volt? Most már viccelődsz is?
Szörny: Meglehet.

2 hozzászólás
Mentavirág

Belle: Mit olvasol?
Szörny *gyorsan leteszi a könyvet*: Semmit.
Belle: „Guinevere és Lancelot.”
Szörny: Hát, inkább „Arthur király és a kerekasztal lovagjai.” Lovagok, hősök, sok kardozás.
Belle: Hmm… viszont… romantikus is.
Szörny *forgatja a szemét*: Jól van.

3 hozzászólás
Mentavirág

Mrs. Potts:
Hol volt, hol nem volt,
Régi nóta száll:
Volt két idegen,
Aki hirtelen
egymásra talált.

Apró változás,
Csöppnyi, mint a könny.
Nem számított rá,
Fél is még talán
Szépség és a Szörny.

Mindig ugyanúgy,
Mindig meglepő,
Mindig úgy mint rég,
Ahogy nem kétség,
Új nap mindig jő.

Hol volt, hol nem volt,
A vén idő mesél.
Édes búsan szól,
Hogy még változol,
S néha tévedsz még.

Új nap mindig jő,
Felszárad a könny.
Hol volt, hol nem volt,
Rimmel így dalolt
Szépség és a Szörny.

Hol volt, hol nem volt,
Rímmel így dalolt
Szépség és a Szörny.

3 hozzászólás
Mentavirág

LeFou: Szóval? Feladod?
Gaston: Nem, LeFou. A legnehezebben elejtett vad szerzi a legtöbb örömöt. Belle pont azzal bűvöl el, hogy nem csinál bolondot magából, hogy észrevegyem. Hogy is hívják ezt?
LeFou: Méltóság?

Mentavirág

Lumière: Felejtse el az első benyomásokat! Remélem, hogy nem rettent meg!
Belle: Lett volna rá okom? Hisz egy gyertyával beszélek!
Lumière: Gyertyatartóval, kérem! Nagyon nem mindegy! De állok rendelkezésére. A kastély az öné: bárhová mehet, ahova kíván.
Tik-Tak úr: Kivéve a nyugati szárnyat! *Lumière elkezd hadonászni* Ó! Mivel olyan itt nincs.

Mentavirág

Szörny: Gondolj a helyre, amit mindig látni akartál! Keresd meg a lelki szemeiddel, érezd a szívedben!

Mentavirág

Belle: Kicsi ház ott a város szélén, sose jő semmi változás.
Ugyanúgy köszön rám a hajnal, soha nem lesz más.

Városlakók: Bonjour! Bonjour! Bonjour! Bonjour! Bonjour!

Belle: Nagy tálca kiflit hoz a pék, mint mindig,
és csupa édes illat száll.
Lehet, másnak így a jó,
csakhogy nékem nem való
igen bús, unalmas hely.

Monsieur Jean: Jó reggelt, Belle!
Belle: Jó reggelt, Monsieur Jean! Megint elhagyott valamit?
Monsieur Jean: Azt hiszem, hogy igen. Csak nem emlékszem, ő, hogy mi volt az. De majd biztos eszembe jut. Hová igyekszel?
Belle: Vissza kell vinnem egy könyvet. Két veronai szerelmesről szól.
Monsieur Jean: Unalmas lehet.

Városlakók: Nézzék csak, ott megy az a furcsa kislány!
Annak még mindig mese kell.
Soha vélünk nem pletykál
mer' a fellegekben jár.
Nem is kétség, hogy mily' furcsa lány a Belle.

Bonjour! Hello! Hogy van a férje?
Bonjour! Nos hát, hogy van a lány?
Kérnék, ha szép…
Hogy milyen drága!…

Belle: Ott messze távol szebb világ vár rám.

Père Robert: Á, a kis falucskánk egyetlen könyvmolya. Szóval: hová menekültél el hétvégén?
Belle: Két itáliai városba. Vissza se akartam jönni. Van új hely, ahová mehetnék?
Père Robert: Attól tartok, nincs. De újraolvashatsz egy könyvet, ami tetszett.
Belle: Köszönöm! Itt mindig úgy érzem, hogy kitárul előttem a világ.
Père Robert: Bon Voyage!
Belle: Viszlát!

Városlakók: Gyönyörű lány és mégis furcsa lélek,
randira sosem jönne el.
Hiszen nem közénk való
ez a szép mesefaló.
Milyen elképesztő rejtély ez a Belle!

Belle: Ó, ez a könyv a legszebb!
És a legjobb rész csak most jön még!
Nézd, itt a szőke herceg,
de a lány nem ismer rá,
csak majd a legvégén.

Városlakók: Neve is azt mondja, hogy tiszta szépség,
ezt senki nem vitatja el.
Csak a szép külső mögött
ez a lány kicsit lökött.
Olyan észvesztően más, mint mi,
hát mindenképpen más, mint mi,
hát mindenképpen más, mint mi, a Belle.

Gaston: Nézd csak meg, LeFou – a jövendőbelim! Belle a leggyönyörűbb lány az egész faluban. Így hát ő a legjobb.
LeFou: De hát olyan művelt lány… Te meg… atletikus alkat vagy.
Gaston: Tudom. Belle olyan jól vitázik, mint amilyen gyönyörű.
LeFou: Pontosan! Kinek kell ő? Jól megvagyunk.
Gaston: Igaz. De már a háború óta úgy érzem, hogy hiányzik valami. És ő itt az egyetlen lány, akiben van egy kis…
LeFou: Hmm… je ne sais quoi?
Gaston: Fogalmam sincs, mi az.

Már első pillantásra eldöntöttem,
hogy végül őt veszem majd el.
Ez a lány egy kedves lény,
legalább oly’ szép, mint én,
nem is illik senki más hozzám, csak Belle.

Hölgyek: Mon Dieu, ha jő, én berosálok!
Monsieur Gaston elragadó.
Szívem úgy ver, hogy elalélok.
Egy bódítóan csábos hódító.

Nő 1: Bonjour!
Gaston: Pardon
Belle: Tessék
Nő 2: Mais oui!
Nő 3: Még ilyen sort, hát!
Nő 4: Ez szép, mély föld.
Férfi 1: Szép sajt
Nő 5: Tíz rőf
Férfi 1: Egy font
Gaston: Kérem
Sajtkereskedő: Hozom a kést
Gaston: Engedjen már!
Nő 6: Kifli
Nő 7: És hal
Nő 6: Enyém
Nő 7: Büdös
Férfi: Madame, ön téved

Belle: De messzi távol szebb világ vár rám!
Gaston: És végül én teszem majd asszonnyá!

Városlakók: Roppantul szép lány, na de ritka példány
Mondhatni formás mademoiselle
Milyen mérhetetlen kár,
hogy nem hasonlít ránk!
Mivel tényleg olyan furcsa lány,
mert tényleg olyan furcsa lány,
oly’ szépségesen furcsa lány a Belle!

Mentavirág

Beast:
I was the one who had it all
I was the master of my fate
I never needed anybody in my life
I learned the truth too late

I'll never shake away the pain
I close my eyes, but she's still there
I let her steal into my melancholy heart
It's more than I can bear

Now I know she'll never leave me
Even as she runs away
She will still torment me, call me, hurt me
Move me, come what may

Wasting in my lonely tower
Waiting by an open door
I'll fool myself, she'll walk right in
And be with me forevermore

I rage against the trials of love
I curse the fading of the light
Though she's already flown so far beyond my reach
She's never out of sight

Now I know she'll never leave me
Even as she fades from view
She will still inspire me
Be a part of everything I do

Wasting in my lonely tower
Waiting by an open door
I'll fool myself, she'll walk right in
And as the long, long nights begin
I'll think of all that might have been
Waiting here forevermore

2 hozzászólás
Mentavirág

Beast: Think of the one thing that you've always wanted. Now find it in your mind's eye and feel it in your heart.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján