A szépség és a szörnyeteg (2014) 184

Beauty and the Beast · La belle et la bête
112' · francia, német · romantikus, fantasy 12

A tizenkilencedik század elején a csődbe jutott kereskedő vidékre kénytelen költözni hat gyermekével. Egy nap, az erdőben hazafelé tartva titokzatos kertbe téved, ahol letép egy rózsát a legkedvesebb gyermeke, a kis Belle szármára. Ezzel azonban magára haragítja a kert urát, aki az életét… [tovább]

angol
magyar

Képek 26

Szereposztás

Vincent CasselSzörnyeteg
Léa SeydouxBelle
André Dussollierkereskedő
Eduardo NoriegaPerducas
Myriam CharleinsAstrid
Audrey LamyAnne
Sara GiraudeauClotilde
Jonathan DemurgerJean-Baptiste
Nicolas GobMaxime
Louka MeliavaTristan

További szereplők

Kedvencelte 23

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Theana 

Nagyon szerettem volna, ha tetszene. :( A ruhák, meg a díszletek, az egész világ tökre bejött, és imádtam. Viszont a sztori nagyon nem tetszett. Főleg a nimfás. Számítottam rá, hogy lesznek eltérések a Disney és e között, ami rendben is van. De ez most nem lett jó, szerintem. Látszott kicsit, hogy benne van a németek keze. :)) Jó értelemben.

2 hozzászólás
Coralie 

A napokban valaki jelölte itt a filmnézést, és megtetszett a bemutatója, azért is néztem meg. Alapvetően tetszett, de mégis hiányérzetem volt. A klasszikus történetet dolgozza fel, és a látványvilága csodálatos. Viszont ha már ennyi energiát fordítottak a külsőségekre, akkor nem ártott volna a történetet is jobban kidolgozni. Először is el kellett volna dönteni, hogy ez most mese gyerekeknek, vagy felnőtteknek szóló fantasy. Ha utóbbi, akkor kicsit több romantikát is belevihettek volna, mert így épp csak az maradt ki belőle, hogy miért szeretett bele a szörnyetegbe. Annyi minden nem történt velük, hogy ez alapján egyből megváltozzon a véleménye. Ráadásul (bár az eredeti mese is így van) kicsit csalásnak érzem ezeket spoiler Most nem azért, de így könnyű véleményt formálni. A Disney rajzfilmben legalább jó volt, hogy mindvégig titokban maradt az igazság, és Bellenek magától kellett közelebb kerülnie a szörnyhöz, és viszont. Na az úgy igazi szerelem. Aztán elég fura volt ez a spoiler A másik mese ennyiből is jobb, hogy ott a szívtelenségért kapta a büntetést. A kutyulik aranyosak voltak, bár nem értettem mi hasznuk volt a történet szempontjából. spoiler A befejezés viszont ötletes volt. Ami a színészeket illeti, a csajon valahogy nem igazán látszottak a mély érzelmek, kicsit őszintébbnek is tűnhetett volna. Cassel szimpatikus volt, már a trailer alapján tudtam, hogy kedvelni fogom.
Szóval összességében egyszer meg lehet nézni, szép kis mese, de ennél többre, egy érzelmekben, romantikában sokkal gazdagabb történetre számítottam.

Kemiviki 

A látványvilág és a kosztümök egyszerűen fantasztikusak lettek, le a kalappal azok előtt akik ezt összehozták. Kár hogy a többi része nem sikerült ennyire jóra.
Legnagyobb bajom, hogy nem tudtam eldönteni, hogy vajon ezt felnőtteknek szánták vagy gyerekeknek? Mert ezek a kutymákok teljesen a gyerek kategóriába vitték el. Az meg más kérdés, hogy a jelenlétük teljesen felesleges volt, semmit nem tettek hozzá a történet alakulásához.
Aztán ez az egész szerelmi rész, úgy volt pocsék ahogy elő volt írva. Semmi felvezetés, semmi romantika, csak húss és pöcc bele szeretett a szörnyetegbe, akiről ugye tudta hogy mily helyes. Mekkora csalás ez már, nem is a szörnybe szeret bele, jobban mondva inkább senkibe se szeret bele, mert ez minden volt csak nem szerelem.
A Disney féle felvezetés sokkal jobb volt, és a történet is. Mert ez minden lett csak nem romantikus, és nem szerelmes.

brena 

Annyira szép a díszlet,a ruhák,a kastély és a trükkök…:)

Szeszj 

Nem is tudom, annyira nem volt jó de azt se mondhatnám hogy olyan borzasztó lett volna. Szép ruhák voltak benne, meg maga a képi világ is jól volt megcsinálva, de a történet, annyira nem volt kidolgozva, valahogy olyan összevisszaság, meg a szerelem is csak volt vagy én nem tudom, de ezt leszámítva azt mondom hogy elmegy. A szereplők annyira nem voltak rosszak, Vincent Cassel-t nagyon bírtam benne! :D A kutymákok nagyon aranyosak voltak! :D

Sicc

Szép képi világ, jó filmzene, de a történet nem jött át. Pedig a mesét nagyon szerettem. (mondjuk mi egy párhuzamos világot teremtettünk hozzá, és végigmulattuk…:D)

Zsinus

Valamiért nekem kimaradt a Szépség és a szörnyeteg eredeti története, mindig is csak a ’91-es mesét ismertem. Ehhez képest azért eléggé különbözik ez a feldolgozás, ami önmagában nem lenne rossz, csak éppen pont azok hiányoztak belőle, akiket annyira szeretek. Viszont ha két külön történetként kezelem őket, akkor azt kell mondjam, hogy ez is egy csodálatos alkotás, főleg a lenyűgöző látványvilága miatt.
Egyetlen apró kérdésem lenne: a kutymákok jelenlétének van bármi értelme? :D

vvn_e 

Nem volt ez olyan tragikusan rossz szerintem, persze nem habos-Disneyt kell várni, hanem a Beaumont-féle alaptörténetből emeltek át sokat és persze voltak butaságok itt is. Újra kellene néznem amúgy.
Mondjuk én sokkal jobban tudtam volna értékelni, ha mindkét nőt Yvonne Catterfeld játssza, ő jóval bájosabb, mint Léa Seydoux, csak mondjuk különböző hajszínekkel, még lett is volna valami kapcsolat a két karakterben.

Törpillaa 

Jézusom ennyire kicsavarni egy mesét. Majdnem csak semmi köze nem volt a meséhez. Csak volt egy szépség és egy szörny. Többre számítottam volna. Untam az egészet. Másodjára néztem első nézésnél be is aludtam annyira uncsi. A látványosság ami szép volt és a kosztümök, de a többi pfff. A zenék is jók voltak és nagyon szép kutyusuk azokat nagyon szerettem. De azért kíváncsi lennék a könyvre is remélem az sokkal jobb, mint a film.

Pandalin

Oké számítottam rá, hogy lesz eltérés a Disney mese és az előszereplős film között, hiszen az egy kicsit béna lett volna, ha gyertyatartók, csészék és egyéb élettelen tárgyak perdülnek táncra. Van, ami a mesében jó, de filmben nem nyerő. Azok a kis fura lények se kellett volna, de túl tettem magam. Az egész film olyan sötét és borongós, hogy elveszi az ember kedvét, értem én, hogy így adja vissza szörny drámáját, de így többször megfordult a fejemben, hogy inkább kikapcsolom, hogy ne vegye el a kedvem az egész naptól. A jelmezek szépek voltak és kb. ez a legnagyobb pozitívum. A főszereplő lány nagyon unszimpatikus volt, őt sokkal inkább egy élőszereplős Ariel feldolgozásban Ursula emberi megfelelőjének tudnám elképzelni, csak, hogy a mesevilágban maradjunk. :)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ercsusz 

Szörnyeteg: Nyújtsa ide a kezét.
Belle: Melyiket?
Szörnyeteg: Mittudom én. Mindegy. A balt.
Belle: Csak nem gyűrűt húz rá?
Szörnyeteg: Hallgasson már egy kicsit.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján