A sötétség fejedelme (1987) 15

Prince of Darkness
102' · amerikai · horror 16

Loomis atya rájön, hogy Los Angeles egyik elhagyatott temploma egy titkos szervezet székhelye, amely pincéjében egy rejtélyes zöld folyadékkal teli tartályt őriz. Segítségül hívja Birack professzort, aki megállapítja, hogy a folyadék nem más, mint a Sátán esszenciája. És a Gonosz arra készül,… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Donald PleasenceLoomis atya
Jameson ParkerBrian Marsh
Victor WongHoward Birack professzor
Lisa BlountCatherine Danforth
Dennis DunWalter
Susan BlanchardKelly
Anne Marie HowardSusan Cabot
Ann YenLisa
Ken WrightLomax
Dirk BlockerMullins

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Érdekes elgondolás, az biztos. Megijedni ugyan nem sikerült, de a vége miatt érdemes volt megnézni. Néha majdnem elaludtam kávéval a kezemben, de a hangulat, a zene és a Sátán keze kárpótolt…Sajnos több szereplő már nem él a való életben.

Filmdoki 

Sok pozitív hozzászólást olvastam más oldalakon, így kíváncsian ültem le a film elé. Nem csalódtam. A sötétség fejedelme a legjobb carpenteri hagyományokat követve hozza a nézőre a frászt. Érdekesen elegyednek benne a horror, azon belül is a zombifilmek, a vallási témájú mozik és a sci-fik vonásai, viszont a rendező ügyes kézzel fogja össze őket, mindig egy kicsit adagol hol ebből, hol abból, így a végeredmény egységes, és nem kaotikus.
A tudomány és vallás kérdése piszkosul érdekes kérdés, mert ugye mindkét dolog mellett fel lehet sorolni ezer meg ezer dolgot. De mi van, ha ezek valóban összekapcsolódnak? Carpenter persze nem vesézi ki túlzottan a dolgot, inkább alapnak használja, hogy felépítsen egy brutális atmoszférát, ami alatt folyamatosan kúszik elő egyre inkább a gonosz fojtogató érzete. Nem vicc, az utolsó tizenöt percen én tényleg féltem, a végső képsorok után meg szerintem mindenki kicsit máshogy fog tükörbe nézni.
Carpenter mindig maga szerzi filmjeihez a zenét, na itt kegyetlenül kitett magáért. Szinte nincs jelenet, hogy ne szólna legalább egy apró dallam a háttérben, de ez olyannyira tökéletes hatást kelt, hogy egy percig nem érző a néző, hogy a zene tolakodó lenne.
Nagyon erős mozi, az egyik legjobbja az öregnek. Kíváncsi vagyok Az őrület torkában című darabra, mely A dologgal elindított és ezzel folytatott Apokalipszis trilógia záróakkordja. Az előzetes alapján mindenképp ígéretesnek látszik.

Shinzo 

Azon kevés horrorfilmek egyike, amit moziban láttam és baromi féltem tőle. Dehát Carpenter már csak ilyen :) A sok B kategóriás film között volt néhány jó dobása is. Ez az egyik… volt. Mai szemmel nézve már ezt is besöpörhetjük a többi mellé, a szőnyeg alá. Itt azért még az akkori élményem és érzésem csillagoztam. :)

Kingslayer

Az első sátános film, amit életemben először láttam, és elaludtam rajta moziban, valahogy nagyon nem jött át gyerekfejjel (10-12 éves lehettem). Akkoriban kizárólag olyasmire csorgattam a nyálamat, ami jó gusztustalan meg véres, mint pölö a Légy, az Evil Dead, Kedvencek temetője és hasonlók. Aztán amikor jó pár évvel később újra megnéztem, egyből az egyik kedvenc sátános filmemmé avanzsált.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján