A segítség (2011) 425

The Help
146' · amerikai · dráma 12 !

7 díj · 23 jelölés

Skeeter a főiskola befejezése után újságíróként próbál pénzt keresni, de elhatározza, könyvet ír az előkelő déli családoknál szolgáló cselédekről, méghozzá a szolgálók nézőpontjából. Hosszas rábeszélés után Aibileen, Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, a hallgatást megtörve elsőként mesél… [tovább]

angol · magyar

Képek 41

Szereposztás

Emma StoneSkeeter Phelan
Viola DavisAibileen Clark
Bryce Dallas HowardHilly Holbrook
Octavia SpencerMinny Jackson
Jessica ChastainCelia Foote
Ahna O'ReillyElizabeth Leefolt
Allison JanneyCharlotte Phelan
Anna CampJolene French
Sissy SpacekMissus Walters
Eleanor HenryMae Mobley

További szereplők

Kedvencelte 140

Várólistára tette 291


Kiemelt értékelések

Theana 

Nem hiába kapott 80 díjat…
Fáj. Nekem nagyon fáj.

gazibla 

Ha lehetne 10-nél több csillagot adni ez a film megkapná. Megindító, szívszorító és tanulságos film. Fantasztikus.

Nevra

Minny nem süt túl semmit!
Imádtam a film minden percét. Egy igazi történet.
Tökéletes színészek, megindító történet, igazság/kegyetlenség, BÁTORSÁG, szeretet.
Köszönöm az élményt!

agi89

Sokadik újranézésre is tökéletes film a maga kategóriájában. Abszolút kedvenc.
Emma Stonet ebben a filmben kedveltem meg úgy igazán.

Most már tényleg időt kellene szakítsak a könyvre is. :)

Zahra 

Új szemszögből mutatja be a film az akkori időket. Hogy milyen borzalmas lehetett a szolgálóknak, mennyire lebecsülték és elítélték őket.
Megható, humoros és egyben elgondolkodtató is. A szolgálólány nagyon szimpatikus volt, kitartó, erős személyiség. Tetszett, ahogyan visszavágott a munkaadójának, spoiler

Törpillaa 

Zseniális. Már most nagyon kíváncsi vagyok a könyvre is, mert a film nekem nagyon tetszik. Tanulságos, van mondanivalója, a szereplők is nagyon jók, és a sztori is, bár gusztustalan, éa undorító, embertelen, ahogy bánnak a gazdag fehér népség a szolgálókkal, csak azért, mert megtehetik. spoiler Nagyon sajnáltam Minnyt, Aibileent és a többieket, akik szolgálónak álltak a gazdagékhoz. Rossz volt látni, ahogy bántak velük, olyan lekezelően, és lenézően, legjobban szegény Costance-t sajnáltam. :( De a történet jól fel lett építve, és a szereplők is kidolgozottak, megéri végignézni. Nagyon bírtam Celia-t, annyira jó fej volt, meg Minny és Aibileen is, nagyon szerethető volt a karakterük, még Skeeternek is. :) Ők sokkal jobbak voltak, nagyon megkedveltem őket. Mae Moebly meg tök cuki volt, de rossz volt látni, ahogy a saját anyja bánik vele. spoiler De a mondanivalója nekem nagyon tetszik, és tanulságos is, némelyik szereplő igazán szerethető, és a zenék is jók. Tuti újranézős lesz majd nekem is, alig várom, hogy elolvassam a könyvet, nagyon kíváncsi vagyok rá.

Nihilchan 

Nehéz szavakba önteni a gondolataimat. Nem is igazán sikerül. Olvastam a könyvet anno és az is nagy hatással volt rám, éppen ezért örülök annak, hogy kiválóan sikerült filmre vinni a történetet. Kegyetlenül fájdalmas, őszinte alkotás, de mégis tele van gyönyörű pillanatokkal. Megérintett és elgondolkodtatott. Drámai, nehéz és sokszor borzalmas, ugyanakkor szépen és kellően humoros is néhol. Némi vigasz, hogy nem csak szörnyetegek szerepelnek az úri oldalon, hanem jószívű, normális emberek is. Ez egy nagyon fontos film, amit szerintem mindenkinek látnia kellene.

lipotdorka

Egyszerre volt poénos és szívbemarkoló. Nagyon jól bemutatta az akkori időket, hogy hogy bántak az emberek egymással. A színészi játékok teljesen rendben voltak, a rendezés és az operatőri munka is remekelt. Tate Taylor-tól az első filmem volt, remélem a The Girl on the Train-nél is ilyen hatásos lesz. Kedvenc karakterem valamilyen oknál fogva mégis Sissy Spacek megformálottja volt :D
Mindenképpen kellemes kikapcsolódást nyújthat bárkinek, aki megnézi.

cirilla

Egy nagyon érdekes és szomorú témát dolgoz fel a film, s mint minden hasonló filmnek, ennek is sikerült megdöbbentenie, hogy mennyire rasszisták tudnak lenni az emberek. A két óra csak úgy repült, miközben végig izgultam az egészet a szereplőkkel. A szereposztás is bámulatos volt, meg a kosztümök is (miért nem öltözködünk még mindig ilyen csinosan?). Összességében nem tudok rosszat írni a filmről, nagyon jól meg lett csinálva. Nagyon-nagyon durván elgondolkodtató alkotás, aminek a fő problémája még most is elég erős, legalábbis újra egyre inkább erősödik…


Népszerű idézetek

Dreamer_ 

Minden nap ha csak nem fekszel holtan a földben, egyből mikor felkelsz egyből döntéseket kell hoznod! Fel kell tenned magadnak a kérdést: Elhiggyem mind azt a sok rosszat amit ezek az ostobák mondanak rólam?

Bogesxd 

Hilly: Kérlek, hogy dobd ki azt a tortát most azonnal.
Mrs. Walters: Szép kis összeget költöttem rá. Kifejezetten neked nyertem.
Hilly: Te a nevemben licitáltál?
Mrs. Walters: Lehet, hogy néha nem jut eszembe, hogy hívnak, vagy hogy melyik országban élek. De két dolgot biztosan nem felejtek el: azt, hogy a lányom bedugott egy nyavalyás otthonba, és hogy megette Minny szarát.

Theana 

Charlotte Phelan: A bátorság néha átugrik egy generációt. Köszönöm, hogy visszahoztad a családunkba.

Theana 

Aibileen Clark: Az Úr azt mondja, szeressük ellenségeinket. Nehéz megtenni.

Dreamer_ 

– A fiúk szerint csúnya vagyok.
– Jaj bárcsak ne sajnálnád magad ennyire, mert ez igen csúf dolog. A csúfság olyasmi ami belülről fakad, kegyetlen és fájó mint azok a fiúk. De te nem vagy olyan mint ők igaz?

Almost_Zed 

A szerelem és a gyűlölet ugyanazon kecske két szarva, és neked a kecske kell!

Theana 

Aibileen Clark: Kapsz két kekszet, ha pisilsz.
Mae Mobley elkezd pisilni.

hpatricia_ 

Aibileen Clark: Alton gyakran kérdezte, miért vagyok fekete. Nem értette. Egyszer azt mondtam neki, azért, mert túl sok kávét ittam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján