Madam C.J. Walker: Az önerejéből lett milliomos (2020–2020) 52

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker
189' · amerikai · dráma, minisorozat 13 !
4 rész

Ismerd meg Amerika első önerejéből lett női milliomosát, aki korlátokat döntött le, és egy birodalmat épített fel. A Madam C. J. Walker: az önerejéből lett milliomos című minisorozat főszerepében az Oscar-díjas Octavia Spencer látható.

angol · magyar

Szereposztás

Octavia SpencerSarah Breedlove
Tiffany HaddishLelia
Carmen EjogoAddie
Kevin CarrollRansom
Keeya KingPeaches
Garrett MorrisCleophus
Blair UnderwoodCJ
Karen GlavePeggie Prosser

Kedvencelte 5

Várólistára tette 93


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Szépen és ami fontosabb, érezhető tisztelettel mutatja be Madam C.J. Walker életét, akiről bevallom, eddig nem is hallottam. Octavia Spencer ideális választás volt a keményen dolgozó, akaratos és innovatív, erős nő szerepére; az ilyen karaktereknél érződik igazán, mennyire jó színésznő ő. A négy rész alatt azért néha éreztem némi lanyhulást a cselekmény szempontjából, de még mindig jobb így, mintha összezsúfolták volna Sarah karrierjét egy filmbe. Szerintem nagyon érdekes élettörténet volt; azonban örültem volna egy kicsit több információnak Sarah korai és kései életéből is.

eszternemeszti 

Nagyon kedvelem azokat a sorozatokat és filmeket (könyveket is), amik olyan valós történeteket mutatnak be -jelen esetben Sarah Breedlove történetét-, amiből építkezhet belsőleg az ember. Ami átsegíti a nehéz időszakon és szerintem ez a történet pont erről szólt, arról, hogy a semmiből lett milliomos egy olyan nő, aki küzdött azért, hogy elfogadják, hogy valaki lehessen belőle, megbírkózva a vetélytársaival, az utálóival, és mindenkivel, aki ellene akart lázadni és nem akarta az ő sikerét.
Most is ilyen az élet -persze nyilvánvalóan most talán nem éri ekkora atrocitás a sötétebb bőrszínnel rendelkezőket, de ha ez alapján nem lehet, akkor kitalálnak valami mást, ami alapján bántani lehetne az embereket- csak máshogy fogjuk fel ezeket, úgy gondoljuk, hogy a saját hibánk és néha emiatt önmarcangolásba fullad az egész.
Annyi minden gondolat kavarog ezzel kapcsolatban a fejemben, mert rengeteg dolgot adott nekem ez az egész minisorozat. Az egész érettségi miatt kialakult lelkiválságomon is segített kicsit. Fel tudta bennem ébreszteni azt az énemet, ami kicsit arra koncentrálhat, hogy „Igen! Ha elsőre nem sikerül, akkor sincsen semmi baj. Majd nekifutsz mégegyszer, mert ha tényleg erre a pályára teremtettek, akkor egyszer el fogod érni! Előbb vagy utóbb, de a tiéd lesz a kitűzött cél, ha eléggé harcolsz érte!”
Egyébként ezt a sorozatot mindenkinek ajánlanám, aki egy kicsit is el van veszve a világban, meg persze a másik oldalnak is, akik állandóan gyűlölködnek. Szerintem mindenkihez rengeteget tudna adni ez az egész.
Nagyon nagy hatással volt rám Octavia Spencer egész lénye. Úgy gondolom, hogy ő rettentően jó színésznő, tényleg! Mást nem is tudtam volna beajánlani erre a szerepre, nagyob hitelesen és erős alakítással színesítette ezt az alkotást.
Emellett ez a sorozat nem csak erről az egész „szegénységbből milliomos” dologról szól. Én legalábbis sokkal többet láttam bele. Helyet kapott az anya-lánya szerep, ami szintén nem volt egyszerű, hiszen láthattuk, hogy Lelia teljesen mást akart, mint Sarah. Más értékrenddel és más elvárásokkal rendelkezett, mint édesanyja. Meg persze a férj-feleség viszony, ami rám megdöbbentően hatott. De ez is előfordul, sőt itt be is teljesült.
Összességében remek sorozat lett. Minden benne volt, ami kiteljesítheti ezt a témát, abszolút helyén voltak a szálak, a színészek alakítását is kiemelném!
Zseniális, ha tehetitek nézzétek végig, nem fogjátok megbánni! :)

Sadie

Amikor megjelent, biztos voltam benne, hogy nem az én stílusom, és nem fogom megnézni.
Aztán hirtelen elhatározásból mégis megtettem.
Azt hiszem, a jövőben is ilyen sorozatokat kell választanom.

muznik 

Hihetetlen sztori, és örülök, hogy minisorozat lett belőle egy film nem lett volna elég.

Inspiráló és fantasztikus nő története.

Junes

Szeretem Octavia Spencer alakításait: teli vannak élettel, hitelességgel, hihetőséggel. Ha pedig maga a film igaz történeten alapul, még inkább hozzá tesz az alaphoz.
Nem is gondoltam volna, hogy az első, saját erőből milliomos nő egy fekete hölgy volt az USA-ban. Nem elég, hogy a bőrszínével meg kellett küzdenie, de még a férfiak előítéleteivel és hátráltatásaival is szembe kellett mennie.
Ő pedig csak ment előre csökönyösen, mint egy szamár. Mert volt egy álma, egy célja, egy szenvedélye, mely jól profitált, miközben másoknak az életébe örömet, megelégedettséget hozott, és azt adta, amit ígért: egészséges, szép hajat.
Egyszer érdemes végignézni ezt a minisorozatot.

Aurora_Michaelis

Jó volt ez a sorozat, semmi extraság nem volt benne, csak egy érdekes életút bemutatása. Egészen új szemszögből fogta meg az afroamerikaiak történelmét, ez tetszett.
Nagyon szépek voltak a ruhák és a díszletek.

piciszusz 

Octavia Spencer fantasztikus, mert bármit el tud játszani, de nekem kevés volt ahhoz, hogy ne unjam szét a fejem.


Hasonló filmek címkék alapján