A nő kétszer (1998) 84

Sliding Doors
99' · amerikai, angol · romantikus

A film egy kicsit a sorsról, egy kicsit az időről és nagyon a szerelemről szól! Napjainkban, amikor annyi a véletlen találkozás, és folyamatosan válaszutak előtt állunk, néhány perc egy nő és egy férfi egész életét megváltoztathatja… Helen, a menő londoni menedzser életében eddig minden… [tovább]

angol

Szereposztás

Gwyneth PaltrowHelen
John HannahJames
Jeanne TripplehornLydia
John LynchGerry
Kevin McNallyPaul
Douglas McFerranRussell
Zara TurnerAnna

Kedvencelte 11

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

A Mi lett volna, ha? kérdés 99 percig fejtegetve. Nincs ember szerintem, aki ezen ne gondolkozott volna, és épp ezért csalódás ez a film. Rengeteg potenciál, csodás kiindulás, annyi mindent el lehetett volna mondani, annyi helyen vehetett volna újabb fordulatot a történet, vagy lehetett volna még több szálra bontani. Ehhez képest maradt két rövidke romantikus sztori, amiből sehogy se tudtak egész estés filmet csinálni, ezért egy jó csavarral az elején összegyúrták egy filmmé.

Sonnenschein 

Vajon hogyan alakul az életed, ha egy bizonyos ponton másként döntesz, mint ahogyan döntenél. … vagy fordítva.
Egészen más lesz az életed, meg tudod változtatni a sorsodat, vagy ami meg van írva, az előbb utóbb, kitérőkkel vagy nélkülük, de bekövetkezik?
GP révén elmonfordírozhatunk e dologkon és példát láthatunk a dilemmára.
Nagyon kellemes, szerethető, többször nézhető filmecske.

1 hozzászólás
Rekuuu663

Hányszor gondoltál már arra, hogy milyen lenne, ha egy konkrét dolgot máshogy csináltál volna…egyetlen perccel később vagy előbb. Minden mashogy lett volna, az biztos. Sors, idő, egy élet.

Klitty

Őszintén megleptek a Snittes értékelések erről a filmről. Régen láttam, de bennem pont nem úgy él, mint a többiekben, ahogy látom. Nekem a film és Gwyneth Paltrow játéka is benne borzasztó jellegtelen volt, semmit a világon nem mozgatott meg bennem és nem éreztem úgy, hogy el kell gondolkoznom az életemen. A történet szerintem néha teljességgel értelmetlen és bár kétszer is láttam, nem értettem meg másodszor sem sokkal jobban. Az imdb-s pontja (6,8) sokkal közelebb áll az én véleményemhez, mint az itteni 81%. Nem nézhetetlen, de ez is egy azon filmek közül, amikre egy évvel később is alig emlékeztem már. Teljesen átlagos, nekem sajnos semmi több.

Nyctea

Vannak olyan filmek, amiket megnézek, és pár hónap múlva már nem emlékszem rá, miről szóltak. És vannak olyanok, amelyeket évek múltán is fel tudok idézni, mert megmozgattak bennem valamit. Ez a film pont ilyen.
Izgalmas a téma és a megvalósítás: két különböző életet látunk egyszerre, párhuzamosan követjük, mi történik a metróhoz rohanó főhőssel, ha még épp be tud csusszanni a záródó ajtók között, és mi lesz, ha valaki épp az útjában áll, ezért nem éri el a metrót. Pár másodpercen múlik, de ez a pár másodperc óriási változásokat okoz. Elgondolkodtató, milyen apró véletlenek sorozatán múlik az életünk alakulása… De vajon tényleg ezeken múlik? Tényleg mindent megváltoztatnak ezek a véletlenek, vagy végül mégis ugyanoda kanyarodunk vissza, csak épp kisebb-nagyobb kitérőkkel?

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

sophie 

– Mit szoktak mondani Monty Pythonék?
– Senki sem számít a spanyol inkvizícióra.


Hasonló filmek címkék alapján