A nagy szépség (2013) 89

The Great Beauty · La grande bellezza
141' · francia, olasz · dráma 16

8 díj · 4 jelölés

Jep Gambardella író és újságíró, a római társasági élet központi figurája. Annak ellenére, hogy tehetséges írónak tartják, mindössze egy könyvet írt, azt is 40 évvel ezelőtt. Jep az írás helyett legtöbb energiáját abba fekteti, hogy részt vegyen a felső tízezer társasági rendezvényein, a… [tovább]

olasz · magyar

Képek 18

Szereposztás

Toni ServilloJep Gambardella
Carlo VerdoneRomano
Sabrina FerilliRamona
Carlo BuccirossoLello Cava
Isabella FerrariOrietta
Giusi MerliSanta
Luciano VirgilioAlfredo
Dario CantarelliSanta segédje
Pamela VilloresiViola
Sonia GessnerColonna grófnő

További szereplők

Kedvencelte 31

Várólistára tette 134


Kiemelt értékelések

Pikachu

Hát nekem ez nagyon nem.. Három részletben néztem meg végül és a várólista csökkentős kihívás miatt fejeztem csak be, de így is unatkoztam és elpazarolt időnek érzem. Olyan művészfilmes érzésem volt közben, hogy biztos valami mély értelmét kellene keresni, csak én nem találom.

Zahra 

Hát ez most nem igen tetszett. Olyan művészfilmes volt – vagy akart lenni az egész, de egyáltalán nem jött át. A színészek jók voltak, de a sztori nem kötött le. Inkább csak unatkoztam rajta.

strangelove 

Rossz ez, menthetetlenül és különösen annak tükrében, hogy mennyire ajnározzák. Sorrentino, a híres és Oscar-díjas „kliprendező” ez alkalommal merészebb álmokat dédelgetett. Kár, hogy nem gondolt az életről, az öregedésről, a romlottságról, művészetről semmit. Filmje annyira értékes és tartalmas, mint azok a performanszok, amiket Jep megtekint a történet során. Megélt élet helyett régi művészfilmeket idéz az életről. Kínos. A gif-generáció zabálta, nem csodálom, a legtöbb beállítás tökéletesen alkalmas arra, hogy kiszakítsák a kontextusból, alá pedig oda lehet montírozni a filmben elhangzó sok örökbecsű falvédő szöveg közül bármelyiket.
Fogyasztásra ajánlott!

2 hozzászólás
Imma 

Biztos találnék benne én is hibákat, de nem akarok. A vicces részeket végigröhögtük, és szép volt és érdekes, művészi és érzékeny, könnyen szerethető. Mit akarjak még? Szerettem a szereplőket is mind egy szálig.

Andaxin 

Az elején jó darabig nem gondoltam volna, hogy valamire, bármire is értékelni fogom a filmet, nehéz volt átállnom 4-5 Jack Lemmon után agyilag. De ahogy vége lett ennek a 140 percnyi gyönyörnek, máris kezdtem volna újra. Nem csak hosszú, de vannak benne felesleges(en hosszabb) (viszont hangulatteremtő) percek, de olyan ez, mint….mint bármelyik cselekvés, tevékenység, aminek a művelése mondjuk a fizikai haladást szolgálja, de mi lenne, ha nem haladni akarnánk előre általa, hanem leginkább élvezni, kimeríteni az összes csodás és különleges érzést, amit közben tapasztalunk? Mondjuk úszunk, de nem érdekes a haladás, és nem is víz vesz körbe, és ezért élvezetes és gyönyörű, ahogy körbe ölel ez az anyag. Ilyen módon tetszett, és lubickoltam benne.
Tartalomgyártás szempontjából nulla, és mivel nem igazán halad előre, ezért „nem történik semmi”. Művészfilm, nehéz bírni annak a feszültségét, hogy nem az történik nézés közben, ami megszokott. 2014-ben a legjobb idegennyelvű Oscart kapta, ami érdekes döntés volt, ebben a kategóriában mintha gyakran valóban értékeket keresnének.

eNNBeus 

Nem tudom tényleg mi bajom a mostani olasz filmekkel, de nem vagyunk pacsizós viszonyban. Barátnőm lányával láttam, csak azért nem jöttem ki a moziból mert neki piszkosul tetszett. Kínozni lehet vele…

Gabriella_Balkó 

Ott helyben nem tetszett, nem értettem, mi ez a nagy felhajtás körülötte, később visszagondolva és a soundtracket hallgatva körbe-körbe valami jó érzés fogott el. Kellemes emlékként gondolok most már vissza, a zene és a kép gyönyörű. Maga a „történet” nem tetszett.

#Film Europe

Rebarbara

Biztos velem van a baj, mert nem tudtam végig nézni. Fele is bőven elég volt nekem. Nézhetetlen, de ismétlem, bevállalom, biztos én nem nőttem még fel a feladathoz.
Az IMDb szerint "Included among the "1001 Movies You Must See Before You Die"". Szóval sort kell kerítenem a másik felének megnézésére is, ezek szerint :D


Népszerű idézetek

woolfe

A legfontosabb felfedezés, amit a pár nappal ezelőtt bekövetkezett 65. születésnapomon tettem, hogy nem vesztegethetek többé időt olyan dolgokra, amik nem érdekelnek.

woolfe

Én a szegénységgel kötöttem házasságot. És a szegénység nem beszél, csak él.

schummyka 

– Amúgy mivel foglalkozol?
– Én? Gazdag vagyok.
– A legjobb meló!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján