A múmia visszatér (A múmia 2.) (2001) 376

The Mummy Returns
130' · amerikai · akció, kaland, vígjáték, fantasy, horror 12 !

0 díj · 4 jelölés

1933, London: tíz évvel az előző történet megrázó eseményei után. A régész Rick O'Connell boldog házasságban él Evelynnel és nyolcéves kisfiukkal, Alex-szel Londonban. A British Múzeumban pihenő Imhotep fáraó újra feléled, miután az átok véletlenül megtört. A bosszúszomjas fáraó múmiája az… [tovább]

angol

Képek 66

Szereposztás

Brendan FraserRick O'Connell
Rachel WeiszEvelyn / Nefertiri
John HannahJonathan
Arnold VoslooImhotep
Oded FehrArdeth Bay
Patricia VelasquezMeela / Anck-Su-Namun
Freddie BoathAlex O`Connell
Alun ArmstrongMr. Hafez
Dwayne JohnsonSkorpiókirály
Aharon IpaléFáraó

Kedvencelte 92

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Még az első résznél is jobban szeretem! A kaland és a humor ebben is szuper, sokadjára is szórakoztató és még mindig szerelmes vagyok Imhotepbe. Annyira, hogy gyerekkoromban szívesen képzeltem magam Anck-Su-Namunnak.

1 hozzászólás
Törpillaa 

Hmm ez is jó film, szórakoztató és vicces is. Nagyon bírtam a szereplőket, a kissrác cuki. Izgalmas volt, és látványos is. Megunhatatlan ez is, mint az első rész is. ☺

bonnie9 

Igen, tudom, hogy a Skorpiókirály jelenete toplistás a legrosszabb CGI animációk közt, de én ezen a tényen elegánsan túllépek, mert:
-azon ritka folytatások egyike, ami felér az elsővel
-Evy és Rick még összeforrottabb páros és még szerethetőbb (mondom én, aki nem kifejezetten szereti a romantikus szálakat)
-kapunk visszakacsintásokat az első részből
-a mellékszereplők továbbra is zseniálisan kiegészítik a történetet, Jonathan humorától kész vagyok, Ardeth Bay több szerepet kap, akárcsak spoiler háttérsztorija
-még mindig szerelmem, EGYIPTOM
-Evy szebb, mint valaha
-Brendan :)
-mondják, hogy kutya vagy gyerek és siker a film, de rendes filmes tudja, hogy ezzel irgalmatlan bakot is lehet lőni. Ha egy idegesítő kisgyereket választanak, simán elront egy jó filmet. Szerencsére Alex jópofa és ügyes is. :)
Bár az első rész a top kedvencem, ezt is annyiszor tudom megnézni, ahányszor csak alkalmam adódik rá.

5 hozzászólás
DittaV 

Jobban tetszik, mint az első rész, látványosabb, izgalmasabb is. Alex és Jonathan nagyon jó fejek benne, igazán jó poénjaik vannak. Persze nincs új a nap alatt, feltámasztós, újramegölős móka, de engem szórakoztat így is.

MFKata

A filmnek hála szeretném végigjárni az összes helyszínt, ahová a kissrác elvitte Imhotepet ;-)

Mentavirág

Ez a film nagy kedvenc, az első részével együtt részét képezte az „annyiszor láttuk, ahányszor csak leadták a tévében”, valamint a „családi leülős mozizás” kategóriáknak. :) Ezt talán egy picit még jobban is szeretem az elsőnél, de csak mert nagyon tetszik ez az előző életes dolog, plusz Rick és Evelyn párosa egyszerűen annyira király, hogy arra szavak nincsenek. :) Minden van benne, ami egy jó filmhez kell: kaland, izgalom, romantika, no meg humor. Ó, és persze egy csomó irtó jó színész, és Egyiptom. Kihagytam valamit? :)

Kemiviki 

A Skorpiókirály jelenete örökké egybeforrt a világ legrosszabb CGI animáció címkéjével.
De ennek ellenére szerintem egyáltalán nem rossz a film. Sőt van olyan jó mint az első.
Imádom Evy és Rick párosát, imádom Imhotep és Anck-Su-Namun történetét (melyet nagyon örülök , hogy megmutattak) és Alex is nagyon aranyos kölyök lett.
Jó történet, kellően vicces is, szóval nézni kell.
Tanulság: Mindig tarts magadnál egy cicát :)

UViki 

Anyukám kedvence, kétségtelen hogy nekem muszáj volt megnéznem vele. Egynek elment, bár nekem az első rész sem tetszett.

viky0222 

Ez a rész is nagyon tetszett, bár egy kicsit kevésbé, mint az első, az az igazi. Vicces és szórakoztató, nagyon jó karakterekkel. Tetszettek a visszatekintések is. Alex pedig nagyon aranyos és igazán bírtam már az első pillanattól. A színészek is még mindig jók, igazából egy jó kis esti mozizáshoz tökéletes.

dorinasenkar

Ez a kedvenc részem a három közül. Leginkább azért, mert visszapillanthatunk a két női főszereplő előző életébe, és nekem azok voltak a kedvenc jeleneteim. Meg hát imádom Ricket, és itt már annyira összeszokott párost alakítanak Evie-vel. Evelyn-t is sikerült megkedvelnem ebben a részben, sőt, a kedvencem lett. A fiúk, Alex, pedig hihetetlenül aranyos és bajkeverő figura. Jonatahan meg hozza a szokásos formáját.
Bár ami szerintem borzalmas lett ebben a filmben az a feltámadt Skorpiókirály, rémes volt a technika, de ezen felül is imádom ezt a részt is. :)


Népszerű idézetek

Marcsi 

– Ha azt mondanám, idegen vagyok keletről és azt keresem, ami elveszett…
– Azt felelném, idegen vagyok nyugatról és te engem keresel.

3 hozzászólás
Londonna 

– Anyádnak szörnyen hiányozhatsz. Ha viszont akarod látni, viselkedj jól.
– Hölgyem, a szüleimnek is rossz vagyok, miért gondolja, hogy magának jó leszek?

Londonna 

– Á, kismadár!
– Ő a legokosabb barátom.

Londonna 

– My friend, there is a fine line between coincidence and fate.

Londonna 

– Are all librarians this much trouble?
– Oh, jeez, get a room.

Londonna 

– Pet bird!
– My best and most clever friend.

Aprile 

Ardeth: Barátom, kevés választja el a véletlent és a sorsot.

Aprile 

Evy: És mi a mese vége?
Ardeth: Csak az út van megìrva, a végcèl nem.


Folytatása

Összehasonlítás

A múmia


Hasonló filmek címkék alapján