A múmia visszatér (A múmia 2.) (2001) 250

The Mummy Returns
130' · amerikai · akció, kaland, vígjáték, fantasy, horror 12

1933, London: tíz évvel az előző történet megrázó eseményei után. A régész Rick O'Connell boldog házasságban él Evelynnel és nyolcéves kisfiukkal, Alex-szel Londonban. A British Múzeumban pihenő Imhotep fáraó újra feléled, miután az átok véletlenül megtört. A bosszúszomjas fáraó múmiája az… [tovább]

angol

Képek 65

Szereposztás

Brendan FraserRick O'Connell
Rachel WeiszEvelyn / Nefertiri
John HannahJonathan
Arnold VoslooImhotep
Oded FehrArdeth Bay
Patricia VelasquezMeela / Anck-Su-Namun
Freddie BoathAlex O`Connell
Alun ArmstrongMr. Hafez
Dwayne JohnsonSkorpiókirály
Aharon IpaléFáraó
Hirdetés

Kedvencelte 57

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hmm ez is jó film, szórakoztató és vicces is. Nagyon bírtam a szereplőket, a kissrác cuki. Izgalmas volt, és látványos is. Megunhatatlan ez is, mint az első rész is. ☺

bonnie9 

Igen, tudom, hogy a Skorpiókirály jelenete toplistás a legrosszabb CGI animációk közt, de én ezen a tényen elegánsan túllépek, mert:
-azon ritka folytatások egyike, ami felér az elsővel
-Evy és Rick még összeforrottabb páros és még szerethetőbb (mondom én, aki nem kifejezetten szereti a romantikus szálakat)
-kapunk visszakacsintásokat az első részből
-a mellékszereplők továbbra is zseniálisan kiegészítik a történetet, Jonathan humorától kész vagyok, Ardeth Bay több szerepet kap, akárcsak spoiler háttérsztorija
-még mindig szerelmem, EGYIPTOM
-Evy szebb, mint valaha
-Brendan :)
-mondják, hogy kutya vagy gyerek és siker a film, de rendes filmes tudja, hogy ezzel irgalmatlan bakot is lehet lőni. Ha egy idegesítő kisgyereket választanak, simán elront egy jó filmet. Szerencsére Alex jópofa és ügyes is. :)
Bár az első rész a top kedvencem, ezt is annyiszor tudom megnézni, ahányszor csak alkalmam adódik rá.

5 hozzászólás
MFKata

A filmnek hála szeretném végigjárni az összes helyszínt, ahová a kissrác elvitte Imhotepet ;-)

Mentavirág 

Ez a film nagy kedvenc, az első részével együtt részét képezte az „annyiszor láttuk, ahányszor csak leadták a tévében”, valamint a „családi leülős mozizás” kategóriáknak. :) Ezt talán egy picit még jobban is szeretem az elsőnél, de csak mert nagyon tetszik ez az előző életes dolog, plusz Rick és Evelyn párosa egyszerűen annyira király, hogy arra szavak nincsenek. :) Minden van benne, ami egy jó filmhez kell: kaland, izgalom, romantika, no meg humor. Ó, és persze egy csomó irtó jó színész, és Egyiptom. Kihagytam valamit? :)

Kstimi 

Jaj. Szóval az első rész nagyon jó, szerintem nem is sok hibával rendelkezik, inkább jókat mond róla az ember. De ez…A skorpiókirállyal nagyon mellé lőttek, annyira látszik a CGI. Ha ez nem lenne akkor ez az elsőhöz hasonlóan jó film lenne, de sajnos nem az. A szereplők és a zene most is nagyon jó és többnyire minden a helyén van, de a vége…

2 hozzászólás
Hiranneth

Ez a rész sem volt rossz, bár a végén már úgy éreztem feleslegesen nyújtják el a dolgot.
Hozta a szokásos szintet, izgultam, hogy lehetőleg mindenki ép bőrrel megússza, és közben gyönyörködtem a tájban…már amikor épp nem valami szörnyeteget mutogattak :D.

Zajec_Sternenkind 

Olyan ez, mint a csalamádé – van benne minden, mégis finom. Nem igazán tudom komolyan venni a filmet, de valamiért mégis leköt. Egyszer nézős kis kalandnak tökéletes.

dorinasenkar

Ez a kedvenc részem a három közül. Leginkább azért, mert visszapillanthatunk a két női főszereplő előző életébe, és nekem azok voltak a kedvenc jeleneteim. Meg hát imádom Ricket, és itt már annyira összeszokott párost alakítanak Evie-vel. Evelyn-t is sikerült megkedvelnem ebben a részben, sőt, a kedvencem lett. A fiúk, Alex, pedig hihetetlenül aranyos és bajkeverő figura. Jonatahan meg hozza a szokásos formáját.
Bár ami szerintem borzalmas lett ebben a filmben az a feltámadt Skorpiókirály, rémes volt a technika, de ezen felül is imádom ezt a részt is. :)

LoneWolf

Meglepően jó volt, bár tény, hogy az első részhez nem érhetett fel és a Skorpiókirály meganimálására még nem állt készen az akkori technika. Ettől függetlenül megőrizte az elődje hangulatát, a karakterfejlődés kézzelfogható, a sztori pedig bőven a nem rossz kategóriába sorolható, szóval ezt még bátran ajánlhatom.


Népszerű idézetek

Marcsi 

– Ha azt mondanám, idegen vagyok keletről és azt keresem, ami elveszett…
– Azt felelném, idegen vagyok nyugatról és te engem keresel.

3 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

A múmia


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján