A maszk (A Maszk 1.) (1994) 470

The Mask
101' · amerikai · vígjáték, fantasy 12

0 díj · 1 jelölés

Stanley Ipkiss igazán szánalmas, kétbalkezes figura! Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő,… [tovább]

angol

Képek 32

Szereposztás

Jim CarreyStanley Ipkiss / A maszk
Peter RiegertMitch Kellaway hadnagy
Peter GreeneDorian
Amy YasbeckPeggy Brandt
Richard JeniCharlie Schumaker
Orestes MatacenaNiko
Cameron DiazTina Carlyle
Tim BagleyIrv
Nancy FishMrs. Peenman
Johnny WilliamsBurt

További szereplők

Kedvencelte 80

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Kicsit fárasztó vígjáték, de Jim Carrey itt is kitesz magáért. Rengeteget lehet rajta nevetni, kicsit olyan, mintha a klasszikus szuperhősfilmeknek is mutatna egyfajta fricskát.
Egyben pedig személyes véleményem szerint egyike azoknak a filmeknek, amik legjobban elkapták Loki figuráját. Persze, ott Marveles karakter, és kedvelem is, de itt tényleg egy vérbeli „csínytevő” figurát látunk. Nem gonosz, nem jó, egyszerűen csak egy játszótér számára a világ, és ha épp szerencsés pillanatában kapod el, akkor még segít is, a maga kaotikus módján.

Törpillaa 

Nagyon bírom ezt a pasit. Irtó vicces tud lenni, és szórakoztató is. :-) Jókat szoktam rajta nevetni, amilyen bolondos figurákat alakít. :-) Nagyon szeretem ezt a filmet. :-)

Szeszj 

Nem rossz film, régen sokat nevetem rajta, nagyon jó részek voltak benne, imádtam mikor felhúzta a maszkot és olyan bolondságokat követett el! :D A kedvenc részem a báros, azon sokat nevetem! :D Jim Carry ebben is hozza a formáját.

UViki 

Szerintem ezt a filmet sosem fogom szeretni. Néhol vicces, van humora, de nekem rém unalmas.

snowden

Nem gondoltuk volna, hogy ennyire be fog jönni ez a film 2020-ban is. Sőt, most azt mondom, bőven betenném a 90-es évek legvagányabb alkotásai közé. És ez nem a nosztalgiáról szól. Baromi kreatív az egész, pörög az elejétől a végéig, a vizuális effektek esztelen tempóban követik egymást és ezzel együtt egy percre se billen ki a világából. Ez a film nem törik meg sehol, ez végig hű marad önmagához. Mik ezek a táncjelenetek? Hogy vannak ezek megkoreografálva? Hány egyéb filmjelenetet idéz meg, mennyi fricskát oszt ki? Közben meg mintha egy csapat beteglelkű óvodás szabadult volna rá a rendezői székre, hogy végigrandalírozza ezt a laza másfél órát. Nem nagyon van kegyelem. Jim Carrey-t pedig erre találták ki: az alakítása egyrészt iszonyatosan infantilis, másrészt van a játékában valami, ami több is ennél: jó adag sötétség és gonoszság építi fel a Maszk személyiségét. Nézzétek újra, szerintem nem lehet benne csalódni.

NaNa_88 

Nem tökéletes, de imádom.
Nagyon Jim Carrey, nagyon zöld. Kicsit mese, kicsit film, de mindig ott ragadok, ha elkapnom véletlenül valahol.

viky0222 

Nem nagy szám, de egynek nem volt rossz. Nem rajongok Jim Carrey-ért, és a maszkként kifejezetten idegesített. Nem bírtam a stílusát, kicsit erőltetettnek hatott, és nem volt vicces. Viszont el kell ismerni, hogy jól csinálja azt, amit csinál. Cameron Diaz-t furcsa volt ennyire fiatalon látni, de elég jó alakítást nyújtott ő is. Történetileg nem volt rossz a film, voltak részek, amik tetszettek (a táncos és a vége leginkább), ugyanakkor nem tudott teljesen lekötni. Elég hullámzó volt, de kikapcsolódásnak, beadandók alatt tökéletes. :D

1 hozzászólás
chocolate

Régi, de még mindig ott ragadok, ha ez megy a tévében. :)

Hippoforaccus 

Egyszerűen imádom ezt a filmet. A szerepet mintha kifejezetten Carrey-re öntötték volna, és a történet sem utolsó. Humoros, vicces és sokat lehhet rajta röhögni. Csak az az egyetlen baj, hogy most hetekig a coco-bongo zene fog járni az agyamban :)

1 hozzászólás
Kemiviki 

Gyerekként jobban tetszett, most így felnőtt fejjel nem annyira fogott meg. A táncolós jelenet viszont nagyon tetszett.


Népszerű idézetek

Bettina_Puskás

A maszk: Nem sikerült eltalálni, há? … Úgy látom mégis.

virrasztó

– Menjenek hátrébb!
– Fogalma sincs, kivel beszél!
– Egy hullával, ha nem megy arrébb..!


Folytatása

Összehasonlítás

A Maszk


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján