A kór (2014–2017) 50

A The Strain -A kór egy vérfagyasztó thriller, amely Dr. Ephraim Goodweather történetét meséli el, aki a Járványügyi Hivatal gyorsreagálású Kanári Csoportját vezeti New Yorkban. Csapatával együtt riasztják, hogy vizsgáljanak ki egy rejtélyes járványkitörést, amely egészen az ősi és gonosz… [tovább]

magyar
angol

Képek 5

Szereposztás

Corey StollDr. Ephraim Goodweather
David BradleyAbraham Setrakian
Mía MaestroDr. Nora Martinez
Kevin DurandVasiliy Fet
Jonathan HydeEldritch Palmer
Richard SammelThomas Eichorst
Jack KesyGabriel Bolivar
Natalie BrownKelly Goodweather
Miguel GomezAugustin 'Gus' Elizalde
Ben HylandZach Goodweather

További szereplők

Kedvencelte 17

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

ori_andras

A sorozat nagyon érdekes tulajdonsága volt, hogy minden kezdeti gagyisága ellenére az embert izgalomban tartotta. Na jó, pontosítsunk: engem izgalomban tartott. Én speciel szeretem a kicsit esetlen, de kalandos és szerethető filmeket és könyveket. A Strain meg valahogy pont ebbe talált bele: számomra pont ilyen volt.

1. évad kritika: https://oriandras.hu/the-strain-a-kor-elso-evad/
2.-3. évad kritika: https://oriandras.hu/strain-kor-3-evad/
4. évad kritika: https://oriandras.hu/strain-kor-4-evad/

ananiila

Két rész után úgy gondolom ez nem az én sorozatom, már az első után is ezt éreztem, de már többször is volt olyan, hogy az első részt utáltam, de utána meg mégis kedvenc lett a sorozat, így ebből tanulva két rész esélyt mindig megadok.
A szereplők egyáltalán nem szimpatikusak, a történet még csak-csak elmegy, a kivitelezés eléggé B kategóriás (del Toro ellenére is így érzem) ennek ellenére mégis van bennem egy pici kíváncsiság, hogy mi lesz a folytatásban, így nem zárom ki teljesen, hogy még belenézek.

desertangelable 

S1E12 után hivatalosan is töröltem a TrackSeriesből, nem fogom tovább folytatni. Képtelen vagyok. Szó szerint felkavarodik a gyomrom tőle, nem megy.
Amúgy a történet jó, bár tucat, viszont tényleg jól megcsinálták. Egész egyszerűen nekem nincs gyomrom hozzá. Egy kicsit besokalltam.

Victorious 

Bár nem mostanság láttam de azért megpróbálok valami épkézláb értékélést adni.
Igazából az alapötlet itt is jó volt,színészi játék az esetek nagy részében. Sajna mégsem tudott több lenni egy teljesen átlagos sorozatnál.Valamikor az első vagy második évad után elolvastam az összes könyvet így nagyjából voltak elképzeléseim minek kellene történni. Sajna a könyvek sem voltak annyira lenyűgözőek és a sorozat sajna még ettől is sokban eltért,hol jól,hol kevésbé.
Ennek ellenére nem mondanám rossz sorozatnak,bőven megnézhető,de nem hiszem,hogy előkelő helyet foglalna el valaki listáján.

KillerCat 

Először is, csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy távol tartják maguktól a nézőket, márpedig itt pontosan ez történt azzal a húzással, hogy teljesen funkcionális karakterként kezelték a szereplőket, igazi emberi vonások helyett klisészerű helyzetekbe kényszerítve őket. Igen, van a családjáért aggódó apa, az Alzheimeres édesanyját ápolgató doktornő, de olyan felületesen ábrázolva, hogy egy percig sem sikerült azonosulnom velük, így viszont egyre távolabb került tőlem az egész történet tétje. Pedig mindenre lett volna hely és idő, különösen hogy legalább három epizódnyi töltelékjelenetet halmoztak fel az évad során.

walksdowonders 

Az első évad tetszett (a Setrakian-t és Fet-et alakító színészek nagyon jól el lettek találva), mindaddig, amíg nem kezdtek a történések távolodni a könyvben olvasottaktól. Mivel az előrejelzések alapján ez a tendencia folytatódni látszik, nem fogom megnézni sem a második, sem a többi leendő évadot.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

TribeBubu 

– Azt mondják, hogy minden negyedik ember mentálisan instabil.
– Mák, hogy csak hárman vagyunk.
– Négyen. Itt van Donny, a láthatatlan barim.

1 hozzászólás
TribeBubu 

Aki megbocsát, az szabadon enged egy foglyot, akiről kiderül, hogy nem más, mint ő.

TribeBubu 

A fennmaradás kulcsa a változások elfogadása.

Szyszyyy

– És, ha felkel?
– Akkor fuss!
– Vicces…
– Nem vicc.
– De nem fog felkelni, ugye?

troublesome_007

I'm gonna win or die confronting the Master. I will not fade away as a weak old man.

troublesome_007

Well I know you lost your dick 70 years ago, so what are you going to do?

troublesome_007

Every once in a while I enjoy a human cocktail. It relaxes me.

troublesome_007

So, the Master can see through all you things huh? Are you watching me now? You took my wife, my son's mother. I'm gonna take hundreds, thousands of yours. I'm gonna work my way all the way to the top; to you. Hey, my eyes are up here. You planning on sending my vampire wife after my boy? Here's the deal, Master. I will kill him and then I'll kill myself before I let you turn us into anything like you.

TribeBubu 

A gazdagokra vall, hogy nem nézik a valóságot.

Répási_Évi 

Quinlan: A jóság illúzió. A barbárság az emberiség alapállapota.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján