A kór (2014–2017) 57

A The Strain -A kór egy vérfagyasztó thriller, amely Dr. Ephraim Goodweather történetét meséli el, aki a Járványügyi Hivatal gyorsreagálású Kanári Csoportját vezeti New Yorkban. Csapatával együtt riasztják, hogy vizsgáljanak ki egy rejtélyes járványkitörést, amely egészen az ősi és gonosz… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Corey StollDr. Ephraim Goodweather
David BradleyAbraham Setrakian
Mía MaestroDr. Nora Martinez
Kevin DurandVasiliy Fet
Jonathan HydeEldritch Palmer
Richard SammelThomas Eichorst
Jack KesyGabriel Bolivar
Natalie BrownKelly Goodweather
Miguel GomezAugustin 'Gus' Elizalde
Ben HylandZach Goodweather

További szereplők

Kedvencelte 17

Várólistára tette 114


Kiemelt értékelések

ori_andras

A sorozat nagyon érdekes tulajdonsága volt, hogy minden kezdeti gagyisága ellenére az embert izgalomban tartotta. Na jó, pontosítsunk: engem izgalomban tartott. Én speciel szeretem a kicsit esetlen, de kalandos és szerethető filmeket és könyveket. A Strain meg valahogy pont ebbe talált bele: számomra pont ilyen volt.

1. évad kritika: https://oriandras.hu/the-strain-a-kor-elso-evad/
2.-3. évad kritika: https://oriandras.hu/strain-kor-3-evad/
4. évad kritika: https://oriandras.hu/strain-kor-4-evad/

ananiila

Két rész után úgy gondolom ez nem az én sorozatom, már az első után is ezt éreztem, de már többször is volt olyan, hogy az első részt utáltam, de utána meg mégis kedvenc lett a sorozat, így ebből tanulva két rész esélyt mindig megadok.
A szereplők egyáltalán nem szimpatikusak, a történet még csak-csak elmegy, a kivitelezés eléggé B kategóriás (del Toro ellenére is így érzem) ennek ellenére mégis van bennem egy pici kíváncsiság, hogy mi lesz a folytatásban, így nem zárom ki teljesen, hogy még belenézek.

desertangelable 

S1E12 után hivatalosan is töröltem a TrackSeriesből, nem fogom tovább folytatni. Képtelen vagyok. Szó szerint felkavarodik a gyomrom tőle, nem megy.
Amúgy a történet jó, bár tucat, viszont tényleg jól megcsinálták. Egész egyszerűen nekem nincs gyomrom hozzá. Egy kicsit besokalltam.

Victorious 

Bár nem mostanság láttam de azért megpróbálok valami épkézláb értékélést adni.
Igazából az alapötlet itt is jó volt,színészi játék az esetek nagy részében. Sajna mégsem tudott több lenni egy teljesen átlagos sorozatnál.Valamikor az első vagy második évad után elolvastam az összes könyvet így nagyjából voltak elképzeléseim minek kellene történni. Sajna a könyvek sem voltak annyira lenyűgözőek és a sorozat sajna még ettől is sokban eltért,hol jól,hol kevésbé.
Ennek ellenére nem mondanám rossz sorozatnak,bőven megnézhető,de nem hiszem,hogy előkelő helyet foglalna el valaki listáján.

KillerCat

Először is, csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy távol tartják maguktól a nézőket, márpedig itt pontosan ez történt azzal a húzással, hogy teljesen funkcionális karakterként kezelték a szereplőket, igazi emberi vonások helyett klisészerű helyzetekbe kényszerítve őket. Igen, van a családjáért aggódó apa, az Alzheimeres édesanyját ápolgató doktornő, de olyan felületesen ábrázolva, hogy egy percig sem sikerült azonosulnom velük, így viszont egyre távolabb került tőlem az egész történet tétje. Pedig mindenre lett volna hely és idő, különösen hogy legalább három epizódnyi töltelékjelenetet halmoztak fel az évad során.

walksdowonders 

Az első évad tetszett (a Setrakian-t és Fet-et alakító színészek nagyon jól el lettek találva), mindaddig, amíg nem kezdtek a történések távolodni a könyvben olvasottaktól. Mivel az előrejelzések alapján ez a tendencia folytatódni látszik, nem fogom megnézni sem a második, sem a többi leendő évadot.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

TribeBubu 

– Azt mondják, hogy minden negyedik ember mentálisan instabil.
– Mák, hogy csak hárman vagyunk.
– Négyen. Itt van Donny, a láthatatlan barim.

1 hozzászólás
TribeBubu 

A fennmaradás kulcsa a változások elfogadása.

TribeBubu 

Aki megbocsát, az szabadon enged egy foglyot, akiről kiderül, hogy nem más, mint ő.

Szyszyyy

– És, ha felkel?
– Akkor fuss!
– Vicces…
– Nem vicc.
– De nem fog felkelni, ugye?

TribeBubu 

Eph (a műdarabot nézve, amit Dutch készít): Ez meg mi az ördög?
Dutch: Nem tudom, amíg be nem fejeztem.
Eph: És mikor fejezed be?
Dutch: Amikor rájövök, hogy mi ez.

TribeBubu 

Élt egyszer egy nagy nemesember. Úgy hívták, hogy Jusef Sardu, aki gyerekkorától kezdve gigantizmusban szenvedett. Ahogy öregedett, a teste csontjai meghajlottak és komoly fájdalmai voltak, ezért csak botra támaszkodva tudott járni. (…) A betegsége miatt jól tudta, hogy az élet milyen törékeny dolog, így ő mindig nagyon kedves volt másokhoz. Főleg a gyerekekhez.
Ugyanakkor Sardu fivére, a báró szégyellte a testvére nyomorúságát. Ezért különleges vadásztúrára vitte őt és az unokatestvéreit, mert hitt abban, hogy a Nagy Szürke Farkas vére megszabadíthatja Jusefet a betegségtől. Napokon át járták az erdőket a Nagy Szürke Farkast keresve. Azonban az erdőben nem egy farkas, hanem valami más élt… amely rájuk kezdett vadászni. A vadászcsapat tagjai egymás után a nyomába eredtek, amíg szegény Jusef teljesen egyedül maradt. A szívében egyre biztosabb volt benne, a fivéreit megölték, ráhárult a feladat, hogy végezzen a bestiával, mielőtt az öli meg őt. (…) Amikor Sardu végre megtalálta a lényt, rájött, hogy az bizony nem farkas. Egy ősi vérszomjas teremtmény volt. És ahogy meglátta az óriás testét, elmosolyodott.
(…)
Hetekkel később Sardu visszatért a faluba, de attól kezdve nem látták őt a vár falain kívül. Legalábbis a nappali órákban. Azt mondogatták, hogy nagyon megváltozott. Hamarosan egyre több kisgyermeknek veszett nyoma a faluban, eltűntek az éjszaka folyamán. Habár Sardut soha többé nem látta senki, többen hallani vélték a botját az éj sötétjében.

TribeBubu 

A gazdagokra vall, hogy nem nézik a valóságot.

Répási_Évi

Quinlan: A jóság illúzió. A barbárság az emberiség alapállapota.

TribeBubu 

Anyaföld, szülőföld. Amikor egy politikus ilyen szavakat használ, azt általában tömegmészárlások szokták követni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján