A szabadulás (2019–2019) 16

Projekt Noah egy orvosi létesítmény, ahol a tudósok egy veszélyes vírussal kísérleteznek, ami a gyógyír lehet az összes betegségre, de kipusztíthatja az egész emberi fajt is. Amikor egy fiatal lányt, Amy Bellafontét kiválasztják tesztalanynak, Brad Wolgast szövetségi ügynök feladata, hogy… [tovább]

angol
angol

Szereposztás

Brianne HoweyShauna
Mark-Paul GosselaarBrad Wolgast
Saniyya SidneyAmy Bellafonte
Vincent PiazzaClark Richards
Jamie McShaneDr. Tim Fanning
Caroline ChikezieDr. Major Nichole Sykes
Emmanuelle ChriquiDr. Lila Kyle
McKinley Belcher IIIAnthony Carter
Henry Ian CusickDr. Jonas Lear
Jason FuchsLawrence Grey

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Echo 

Nem értem minek kellett a tizedik rész. A kilencedik remek lezárás lett volna.
Elég jó sorozat volt,nem is értem eddig miért nem hallottam róla. Amy-t nagyon bírtam, ahhoz képest hogy milyen fiatal jól tartotta magát. Igazából a legtöbb főbb szereplőt megkedvelnem a rosz döntéseik ellenére is.

MrsCumberbatch 

Egy kérdésem van: Mi vaaan??

Tetszett az alap sztori, jól is indult 3-4 részig nagyon élveztem de aztán kezdett ellaposodni és ezen a végső mindenki mindenki ellen megoldás sem segített. A leglegvége pedig abszolút értelmetlen wattafakk volt. Mármint gondolom, terveztek második évadot, ami erről szólt volna. spoiler De így, jelenleg abszolút feleslegesnek érzem. Semmi értelme nem volt….

Összességében persze lehet nem ilyen rossz, de a csalódást okozó filmekkel én nagyon szigorú vagyok. Annyira tetszett az eleje és fájt, hogy így elcseszték. Szerintem egy szuper 6 részes sorozat lehetett volna belőle. De ha már túlhúzták 10-re, hát akkor csökken a csillagok száma.

Szencsike 

Justin Cronin Szabadulás-trilógiája nagy kedvencem, így amikor évekkel ezelőtt megjelent a hír, hogy eladták a filmes jogokat nagyon örültem. A könyvek méretéből is láttam, hogy ezt a történetet nem lehet háromszor kétésfélórás filmbe belesűríteni, így reménykedtem, hogy sorozat lesz belőle, mert akkor bizony lesz idő mindent szépen kibontatni, bemutatni. És végre jött a hír, hogy sorozat lesz, alig vártam a bemutatót. Egyben nyomtam le az egészet, és néha rápillantottam a véleményekre, hát eléggé vegyes, de ezek sem szegték a kedvemet.
Az biztos, hogy alaposan megváltoztatták a könyves cselekményt, bizonyos személyeknél ez jól jött ki, ilyen Babcock, mert sikerült a karakterét izgalmassá tenni. Voltak jópáran, akiknél csodálkoztam, hogy miért így alakultak, ahogy (Lila, Dr. Lear vagy Anthony pl.), hiszen a könyvben ők önmagukban is elég érdekes utat jártak be. Anthony esetében lehet kímélni akarták a nézőket és ezért írták át az előéletét? Nem tudom, így is érdekes volt az ő történetszála, de ehhez társult egy kis hiányérzet. A többiek esetében pedig remélni tudom, hogy a változtatások ellenére a karaktereiknek érdekes/értelmes sorsot szánnak a sorozatban. Amy és Wolgast, na ők aztán egy tipikus apa-lánya páros voltak, szerencsére ritkán estek át a túloldalra és nem lett „gagyi” a kapcsolatuk. Jó ötlet volt, hogy Amy idősebb lett, hiszen óriásiak voltak a szópárbajaik. Amy sorsa kézenfekvő, ha a könyves cselekmény alapján dolgoznak, de Wolgast főleg az utolsó epizódban látottak alapján lehet még meglepetés a következő évad(ok)ban.
Az egész történet engem elvitt, nagyon lekötött, nem mondom, hogy nem voltak unalmasabb részek, de egy egész jó tempójú történetet sikerült összehozni, változtatások ide vagy oda.
Jót tett a sorozatnak, hogy csak a könyv első felét mutatták be (a válság kitörését), mert sikerült többé-kevésbé jól bemutatni, hogy kicsodák ezek az új vámpírok, illetve mire számíthatunk tőlük. Jobb is, hogy ezt láttuk, mert itt is elég sok mindent kellett megemészteni a nézőnek. A nagyobb falat lesz majd a posztapok. világ bemutatása, de ez már a jövő zenéje.
Jelenleg még nincs eldöntve, hogy lesz-e második évad, én remélem a legjobbakat, mert megéri bemutatni ezt a történetet. Nagyon remélem, hogy a sorozat nem jut a The Strain/A kór c. sorozat sorsára, vagyis nem lesz egy átírt/túlirt katyvasz, mert az lenne a legszomorúbb verzió, ami történhet ezzel a nagyszerű történettel.

csokidani 

Reszemrol kasza. Unalmas, nincs benne semmi melyseg vagy valami barmi ami a kepernyo elott tartana. Valami szin, valami él, barmi…
Kozepes TV filmsorozat amit kapcsolgatas kozben is atugrasz es nem maradsz ott…

Rémálom 

Nem olvastam a könyvet még, de már várólistán volt egy ideje, úgyhogy úgy voltam vele, adok a sorozatnak egy esélyt. Noha a trailer valami veszettül rosszul festett, főleg ezzel a kislány megmenti a világot klisével, annyira üdítő volt látni, hogy magában a sorozatban ez értelmes, és nem is ezen volt a hangsúly – vagyis nem úgy, ahogy eladták a sorozatot.

A karakterek kellemesek (Amy szerintem Bruce után az első gyerekkarakter, akit nem utálok), az érzelmi szálak átjönnek, és inkább a karakterekre fókuszált, mint valami nagy akció témára. Kifejezetten tetszett a kísérletezés bemutatása, bár az évad (vagy a sorozat?) vége felé egy kicsit túl elnyújtottnak éreztem, hiszen annyira jól felépítették már a feszültséget előtte is. Az utolsó rész meg wow!

1. évad: 10/7


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján