A koboldok varázslatos legendája (1999) 101

The Magical Legend of the Leprechauns
139' · amerikai, angol, német · kaland, romantikus, vígjáték, fantasy

0 díj · 1 jelölés

Jack New York-i üzletember, aki főnökei megbízásából érkezik Írország egy eldugott szegletébe. A helyiek azt hiszik, hogy vakációzni jött, és kicsit idegenkedve szemlélik a nagyvárosi idegent. Első éjszakáján rögtön különös dolgok történnek Jackkel. Ugyan elég sok whiskey-t nyakalt be, mégis… [tovább]

angol

Képek 37

Szereposztás

Randy QuaidJack Woods
Whoopi GoldbergA Nagy Banshee
Roger DaltreyBoric király
Colm MeaneySeamus Muldoon
Kieran CulkinBarney O'Grady
Zoë WanamakerMary Muldoon
Daniel BettsMickey Muldoon
Orla BradyKathleen Fitzpatrick
Caroline CarverPrincess Jessica
Frank FinlayBulstrode

További szereplők

Kedvencelte 33

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nem is tudom, mit írjak erről a filmről. Írország megnyomta a csillagok számát, kisit elfogult vagyok, de a színészi alakítások annyira nem nyűgöztek le. Tisztelet a kivételnek :) Végül is aranyos kis tündérmese koboldokkal és tündérekkel, a már megszokott fordulatokkal. De én szeretem az ilyet. Viszont nem tehetek róla, de Randy Quaid-et nem tudtam megszokni ebben a szerepben, végig idegesített a karaktere. A többiek azok jók voltak úgy ahogy :)

6 hozzászólás
Marcsi 

Nagyjából 413x néztem meg! :D
Akkoriban volt Hallmark-unk és kb. hetente egyszer leadták két részben, úgyhogy én természetesen minden héten megnéztem.
Imádom Írországot, a legendáikat a manókat. Végigkíséri a filmet egy simogató jóérzés. Bármikor leülnék megnézni! Kislányommal biztos, hogy még 1000x fogom megismételni az élményt. :)

12 hozzászólás
Lex 

A klasszikus Rómeó és Júlia story koboldokkal és tündérekkel. A tündérek a Capuletek, a koboldok a Montague-k. A többit pedig már ismeritek. :) Plusz van itt azért egy másik főszál is, ahol meg két ember szeret egymásba.

Fiatal koromban nagyon szerettem a filmet, nagyon sokszor láttam, és még most is szívesen veszem elő időnként. De azért már nem ugyanaz. :) Amin régen elámultunk, az ma már gagyi. Bizony nem kicsit kínosak az ember-kicsinyítési és a reptetési megoldások, de hát akkoriban még ez is nagy szám volt. Nem hiszem, hogy panaszkodtam volna. :D

Igazából sosem értettem, minek kellett ide Jack és Kathleen szerelme, és soha nem is érdekelt különösebben. Mindig azt vártam, hogy mikor ugrunk már vissza Mickey-re és Jessica-ra. Ha már egyszer koboldos-tündéres filmről van szó, szerintem egyértelmű, hogy elsősorban rájuk voltam kíváncsi. :) De nyilván be kellett mutatni azt is, hogy milyen következményei vannak az emberekre nézve a két faj háborújának.

A színészek alakítását jobb nem nézni szerintem. Nyilván nem az Oscarra hajtottak, csak egy jópofa mesét akartak a közönségnek adni. Úgyhogy tekintsünk így a szereplésükre. :) És természetesen köszönjük meg nekik ezt a tündérmesét, ami nélkülük nem lenne.

Törpillaa 

Nagyon tetszett olyan vicces és romantikus volt. Szép szerelmi történet lett belőle én tegnap láttam először csak vártam egy kicsit az értékeléssel. Tetszettek a szereplők a koboldok és tündérek. Lehet legközelebb is újranézem annyira jó volt.

Andaxin 

Nagyon szerettük, 2003–2004 körül a Hallmarkon ment, szerencsére ezt is adták néhányszor rövid időn belül, a fiam akkor volt 10 éves.
Meghatározó filmélmény volt neki, mint a Ponyvaregény :D

Amrita

Jóvanna, nem olyan nagy szám a Rómeó és Júliát átültetni koboldvilágba, a kapuőr tűzszellem meg a mai filmes technikát ismerve ciki. De akkoris. Pont azt a hangulatot fogja meg a tündér – és manóvilágból, amit úgy szeretek. És van benne Whoopi Goldberg.
((Az ember férfi főhős sose tetszett, a magyar szinkronja hülyén nyögdécsel és amúgyse illik a fickó a főhősnőhöz :P ))

Pennmenelien

A szépreményű Hallmark csatornán láttam először, aztán meg még jó sokszor. Ha valami könnyed és aranyos történetre vágyik a lelkem, akkor biztos előkerül ez a film. A filmzene és az ír tánc fogott meg a legjobban.

piciszusz 

Kiskoromban nagyon sokszor láttam, anyával imádtuk a Hallmarkot. Tündérek,koboldok Woopy, szerelem. Mi kell egy lánynak még? :D

Újranézés után, még mindig imádom. Kicsit gagyi csak, de hát több, mint 15 éves a film, elnézem neki. A mondanivalója viszont még mindig aktuális, szóval tessék újranézni a nagyoknak és megnézetni a kicsikkel is ☺️

Aprile 

Jópárszor láttam már a Hallmarkon, és mindig odaszögezett a tv elé. Magam sem tudom, miért, hiszen nem egy nagy költségvetésű valami, mégis iszonyatosan bájos, kedves, és szívetmelengető.:) >Varázslatos<, na. És az ember ilyenkor mindig Írországba vágyik, és tündérek között akar élni.:)

lestal 

Legalább 100-szor láttam ezt a filmet, de egyszerűen megunhatatlan volt számomra. Maga hallamark is egy olyan csatorna. És ez a film nagyon aranyos feldolgozása a Rómeó és Júliának:)


Hasonló filmek címkék alapján