A kis Buddha (1993) 82

Little Buddha
123' · francia, angol, olasz · dráma

0 díj · 1 jelölés

Norbu láma kilenc éve keresi mestere reinkarnációját az egész világon. A bölcs tanár Seattle-ben halt meg, ezért fogadja el Norbu a feltételezést, hogy volt mestere reinkarnációja egy amerikai kisfiú: Jesse Conrad. A láma Amerikába utazik, és megismerteti Jesse-vel Sziddhartha herceg életét, a… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Keanu ReevesSiddhartha
Chris IsaakDean Conrad
Bridget FondaLisa Conrad
Ying RuochengNorbu Láma
Alex WiesendangerJesse Conrad
Rudraprasad SenguptaSuddhodhana király

Kedvencelte 15

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

DittaV 

A mai napig nem tudom eldönteni, tetszik-e ez a film és a mai megtekintés után sincs válaszom. Buddha élete mindig is érdekes témája volt az indiai mitológiának, sokan és sokféleképpen foglalkoztak vele. Ez a film megpróbálja bemutatni Buddha életét, nyilván minden nem lehet benne, de a lényeges motívumokat bemutatja. Ugyanakkor három gyermek életét is, akik egy elhunyt láma reinkarnációi lehetnek. Igazából onnantól érdekes, ahonnan a két eseménysorozat összekapcsolódik, ahogy a gyerekek megismerik Buddha életét és talán egy kicsit magukat is. Ettől függetlenül azt érzem, hogy a film többet vállalt, mint, amit meg tudott valósítani. De Keanu Reeves gyönyörű Buddha szerepében, szerintem nagyon jól választották ki hozzá.

Lunemorte 

A történet két szálon fut, viszont a jelen volt túlsúlyban és ez nem tetszett, főleg hogy az amerikai szereplők is idegesítőek voltak. Jobb lett volna, ha csak Buddha életéről szólt volna a film…A vége is zavaros. Szegény Keanunak pedig egyáltalán nem állt jól ez a lesoványodott szerep.

Péter_Király

Bertolucci lelkén szárad, hogy a mai napig Buddhaként Keanu Reeves jelenik meg lelki szemeim előtt :) Nagyon kicsiként láttam először, gyerekkorom meghatározó filmje, és nem tudom biztosra mondani, hogy nem ez indított-e el a keleti kultúrák felé :)

darkfenriz

Nekem tetszett a történet, bár jobban örültem volna, ha csak Buddhát mutatják. A 3 kisgyerek együtt nem volt valami érdekes, a kislány kifejezetten idegesítő a tudálékosságával. Mégis témája miatt kiemelkedik az átlag Hollywood-i filmek közül, kicsit el lehet merülni a varázslatos Keletben.

Asteraoth

A drámai helyett inkább romantikus beütése van, de nem maszálja el a valóságot; ponthogy élővé teszi a buddhista mitológiát. Csak ajánlani tudom.


Hasonló filmek címkék alapján