A gyilkos eső (2018–2020) 35

A The Rain egy poszt-apokaliptikus thrillernek ígérkezik, amelynek nem véletlenül ez a címe, ugyanis a teaser alapján a csapadéktól kell a legjobban rettegniük hőseinknek. A történet szerint egyébként 6 évvel járunk egy járvány kitörése után, amely kiirtotta Skandinávia lakóinak túlnyomó részét.… [tovább]

angol
dán · angol

Képek 4

Szereposztás

Iben HjejleEllen
Alba AugustSimone
Lucas Lynggaard TønnesenRasmus
Mikkel Boe FølsgaardMartin
Lukas LøkkenPatrick
Jessica DinnageLea
Angela BundalovicBeatrice
Johannes KuhnkeSten
Sonny LindbergJean
Lars SimonsenFrederik

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 112


Kiemelt értékelések

rhysciar

Kellemes kis poszt-apo sztori kedvelhető karakterekkel, de semmi újdonságot nem nyújt. Nem feltétlen baj ez, mert a sztori akciódús, pörög is rendesen, ráadásul egy-egy epizód 35-40 perc mindössze, szóval szinte egy pillanat alatt ledarálható ez a 8 rész.
Nekem tetszett, hogy mindegyik részben megismerhettük egy-egy karakter múltját, így azért szerethetőbbek lettek, és jobban szurkoltam nekik, hogy túléljenek. Két dolog az, ami kicsit zavart: bár tudom, európai, azon belül is dániai a film, de hogy mindenki, és MINDENKI fehér emberke legyen, az abszurd volt. A másik, hogy a Martint alakító színész minden szimpatikussága ellenére kiköpött Andrew Lincoln, csak kicsit fiatalabb és kedvelhetőbb kiadásban. :D Mintha a Walking Dead egy normálisabb epizódját néztem volna. :D
Szóval jó kis sorozat volt, nekem tetszett, az alapkoncenpció is bejött, bár azért hagyott maga után némi kívánnivalót (azért ennek a vírusnak a működését és mikéntjét jobban kifejthették volna), de a cselekmény miatt elnéztem neki ezt is.

2 hozzászólás
_Norbi 

Érdekes postapokaliptikus sorozatnak indult. Az utóbbi időben pár próbálkozást láttam, ami kellemes kikapcsolódásnak bizonyult, így arra számítottam ez is az lesz. Szerettem pl. a Helix misztikus, sejtelmes hangulatát, jellegzetes szereplőit, a Strain történetét, Eichhorst és Setrakian közötti viszony kibontakozását, Mr. Quinlan badass Penge-karakterét.

Itt semmit nem kaptam a szereplőktől. Idegesítettek. Nagyon. Kevés részből állt az első évad, szóval pörögnie kellett volna az eseményeknek, de úgy éreztem totálisan semmitmondó részeket kapok, pusztán időhúzásként. A sztori a sablonossága ellenére érdekes, szóval maradok a második évadra (ha lesz), de valamit muszáj lesz villantania, mert ez harmatgyenge volt.

Kedves_Könyvek

Álljunk meg egy pillanatra, és beszéljünk arról, hogy Rasmus milyen helyes :D

julcseee 

Először is: mi ez a katasztrófalis angol szinkron???
Magyar nincs, szóval kénytelen voltam dánul végignézni. De tényleg, eletemben nem hallottam ilyen katasztrófális angol szinkront. Nehéz túllépni rajta de próbáljuk meg :D

Az első részt imádtam. Bele a közepébe, semmi cécó, itt kérem világvége van, anyu meghal apu eltűnik, és eltelik 6 év.
Aztán nyilván belassul a sztrori és a főszereplők se valami nagyon szerethetőek sajna.
De valahogy nézette magát, es én meg a végével is viszonylag elégedett vagyok.

csokidani 

hm.
Az első résszel megvett magának mert nem tökölt, hanem jól belecsapott a lecsóba. Az első pár rész után már éreztem h ebből nem lesz nagy kedvenc, nekem sokkal szikárabb és keményebb az elképzelésem egy posztap. világról. A szereplőkből és néhány részből lejön, hogy inkább tiniknek szóló sorozatot akartak készíteni, sokszor túl gyerekes volt. ettől függetlenül egyáltalán nem volt rossz. A részek változatosak voltak (egyet sem untam igazán), a karakterek is jók voltak benne és megkülönböztethetőek, a sztorit végig jól vitték és a helyszínek is rendben voltak (a bunkerek nagyon pöpecül festettek). Az utolsó részt sokkal tökösebbre kellett volna csinálni, én valami apokaliptikus lezárást vártam, de sajna ehhez nem volt merszük, inkább ügyesen megágyaztak egy következő évadnak (a kettőt sztem simán meg lehetett volna együtt valósítani), így a gyáva befejezés nem jó szájízt hagyott maga után.
Összességében hardcore posztap fanoknak sztem kevés lesz, de valójában egy nézhető, megkedvelhető és szerencsére nem túl sok részből álló sorozat, ami tekinthető egy posztap környezetbe áthelyezett romantikus sorozatnak is…

piciszusz 

Annyira nem rossz az első évad, érdekes, de kicsit sablonos az alap sztori, de senkit se sikerült megkedvelnem. És persze megint a tinik viszik a hátukon a világot, mint olyan sokszor már.

Lilinay

Nekem ebben túl sok a nem igazán összepasszoló dolog. Akartam szeretni, és az tetszik is, hogy az elején egyből belevág, nem kell várni, hogy történjen már valami, de konkrétan annyira nem mozgatnak meg a szereplők, hogy az valami hihetetlen. Éldegélnek bezárva, és csak akkor kezd el eszükbe jutni, hogy „hmm, lehet el kéne menni innen” mikor már nincs kajájuk egy napra se…logikus. Na meg értem én, hogy azért este ment ki, hogy addig körülnézzen, amíg a tesója alszik, de komolyan….komolyan??? Ott voltak 5-6 évig, és soha nem beszéltek erről, hogy „figyi öcsi, egyszer innen el kell mennünk, mert nem tart semmi örökké” ??
spoiler

Wolly

1.évad egyből a közepébe és ez jó, az is pozitívum, hogy kapunk háttértörténetet és így kevésbé tűnnek logikátlannak egyes szereplők tettei, viszont nagyon kis butuska az egész szereplőgarda (oke mondjuk megértem, hogy spoiler ) Az angol szinkron sem segít ahhoz, hogy bárkit komolyan tudjak venni.
2.évad, kénytelen vagyok leírni, és egyetérteni a többiekkel abban, hogy rohadt idegesítő a szereplőgarda, a dánok vagy nem tudnak karaktereket gyártani, vagy érdekes elképzelésük van.
Az első része az évadnak teljesen röhejes volt, az utolsóról ne is beszéljünk, amit még 1,5x gyorsításban is szenvedő, és hosszú, és elnyújtott, és szörnyű volt. Annyira kiszámítható az egész, jön Martin spoiler képességeit bevetve mindenkit lefegyverez, de ha ez nem sikerülne, akkor majd spoiler helyre teszi a hülye gyereket. Rasmus kivételesen megint spoiler mint Rómeó és Júlia , vagy spoiler a többi szereplő töltelék, és persze egy percig sem lettünk okosabbak. Szeretném mondani, hogy koromragva várom a folytatást, de már csak abban tudok reménykedni, hogy nem fognak halálra idegesíteni.
3.evad ha idegesitett mar sorozat, ez lesz az.
Meg 1,5x gyorsítással is hihetetlenül sok üresjárat van benne. Pl. amikor Sarah körbenéz , és gyorsitassal is eltart 2 mp-ig, vagy amikor holttestet cipelik 2 percen keresztül. És ez már az utolsó rész volt, amikor kellett is volna valaminek tortennie.
Engem nem is az izgatott fel, hogy tinik a szereplők, hanem mennyire idegesítő volt Rasmus és Sarah spoiler és persze Sarah meg is tette… szép üzenet
Erős kezdés után mely zuhanás


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján