A Greyhound csatahajó (2020) 16

Greyhound
91' · amerikai · dráma, háborús, történelmi 12

Miután az Egyesült Államok belépett a második világháborúba, Ernest Krause parancsnok irányításával egy 37 szövetséges hajóból álló konvoj szeli át az Atlanti-óceán északi térségét, nyomukban egy csapatnyi német tengeralattjáróval. Krause-t kinevezik a Greyhound romboló parancsnokává, de ő… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

Tom HanksErnest Krause
Devin DruidWallace
Craig TatePitts
Michael BenzCarling
Matthew ZukFlusser
David MaldonadoTemme
Casey BondCampbell
Keon MotakhaveriLee
John FrederickFrederick
Jesse GallegosFox

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Mr_Catharsis91 

Hát most mit mondjak. Hanks-nak sokadjára áll „jól” a hős, megmentő szerep. Alakítás szempontjából nem túl kiemelkedő. A pátosz bőven megvolt és mikor azt hittem, hogy megreked, akkor jön a meglepi, hogy itt bizony azért szépen bele kell gázolni a giccsebe, mert úgy az igazi. Elisabeth Shue mit keresett a filmben arra az 5 percre?

A film költségvetése egyébként elbírt volna még többet is, bár alapvetően korrekt volt a látvány, meg az akciójelenetek is. Azok azért elég izgalmas szekvenciák voltak. Amúgy ilyen U-BOAT felfestéseket sosem láttam még, és ott azért elmosolyodtam a kreativitás ilyen megnyilvánulásán. Azok a német rádióüzenetek meg….nehéz elhinnem, hogy egy Das Boot hogyan csinálta ezt meg, csak fordítva.
Ahogyan meg Hanks megpihen a transzcendens fényben a film végén….jajj te jó Isten. Az tényleg annyira kellett, mint a szelet kenyér.

UI.: megnéztem volna, hogy hogyan játszik a félelemmel és feszültséggel a film, ha nem a csatahajó (ami romboló), hanem a konvoj kiszolgáltatott és védtelen hajói szemszögéből mutatja meg a történteket. Ott talán még fokozhatóbb is lett volna a suspense.

1 hozzászólás
hashtaghetimozi 

A Greyhound csatahajó egy korrekt háborús darab lett. Történetvezetése nyílegyenes, emiatt pedig sokak számára hamar kifulladhat, de kétségtelenül tartogat rengeteg feszült, hatásos pillanatot is. Tom Hanks nem hozza élete legjobbját, de így is lenyűgöző a szerepben, a forgatókönyv kisebb hibáktól eltekintve jól átgondolt és szépen végigvitt, a hangok fantasztikusak, viszont a zenei aláfestés és a CGI hagy kívánnivalót maga után. Nem lesz ott a legjobb háborús drámák között, de kétségtelenül egy érdekes szeletet mutat be, méghozzá néhány egyedi, ötletes megoldással és megközelítéssel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján