A tengeralattjáró (1981) 42

Wolfgang Petersen sílusteremtő és mértékadó, ma már kultuszfilmnek számító alkotása egy német tengeralattjáró legénységének életébe vezeti be a nézőt. A tengeralattjáró a filmtörténet máig egyedülálló darabja, szinte az egyetlen olyan mű, melyben a második világháború germán tébolyában… [tovább]

Szereposztás

Jürgen ProchnowHenrich Lehmann-Willenbrock kapitány
Herbert GrönemeyerWerner
Klaus WennemannFritz Grade
Hubertus Bengsch1. hadnagy
Martin Semmelrogge2. hadnagy
Erwin LederJohann
Martin MayUllman
Heinz HoenigHinrich
Claude-Oliver RudolphArio
Jan FedderZarándok

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Dorka 

Rendezői változat, már elsőre, csak néztem, mikor lesz ennek vége. A Kedves kérésére néztem meg vele egyszer, aztán még egyszer. Többször nem. Az egész nagyon jól van megcsinálva, tényleg le a kalappal, de lelkileg annyira megvisel, hogy többet nem szeretném megnézni. Csak ezért nem 10 csillag, amúgy ez nem a film hibája, az így tökéletes, csak spoiler.

LukeSkywalker 

Erről a filmről akkor hallottam először, amikor megtudtam, hogy Spielberg az ebben szereplő hajót használta az Indiana Jones 1-ben. Cirka húsz évvel később már meg is néztem a filmet. :)
Annak is a rendezői változatát. Teljesen lenyűgözött. Rögtön az egyik kedvenc háborús és azon belül a kedvenc tengerelattjárós filmemmé vált a Crimson Tide mellett.

Zakuro 

Nagyon régen láttam; a német nyelvvizsgára készültem, és hogy kicsit élvezetesebbé tegyem a dolgot, német nyelvű filmeket kerestem. Ezt találtam.
Az eredeti verzióra sikerült rábukkannom: ami, btw, több mint három órás! És ezt mind német nyelven!
Szerintem nem kell ecsetelnem, mennyit értettem meg belőle, ahogy azt se, hogy milyen állapotban voltam a megtekintés után, avagy azt sem, hogy utána jó ideig nem néztem német nyelvű filmet :DD De tervezem, hogy egyszer megnézem ezt még egyszer – természetesen eredeti nyelven :D


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján