A nagy szökés (1963) 60

The Great Escape
172' · amerikai · kaland, dráma, háborús, történelmi 12

0 díj · 1 jelölés

A második világháború derekán a németek új, különleges fogolytábort építenek, miután megelégelték a szökött szövetséges katonák utáni hajszát. A legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett itt tartják fogva azokat a foglyokat, akik már többször sikeresen megléptek. A szövetséges katonákat… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Steve McQueenVirgil Hilts százados
James GarnerHendley „a tolvaj”
Richard AttenboroughBartlett „a nagy X”
James DonaldRamsey kapitány
Charles BronsonDanny
Donald PleasenceBlythe
James CoburnSedgwick
Hannes MessemerVon Luger
David McCallumAshley-Pitt
Gordon JacksonMacDonald

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

strangelove 

John Sturges háborús kalandfilmje sokat követel nézőjétől: el kell fogadnunk, hogy a 20. század közepe táján még létezett bajtársiasság (ez még könnyebb), és az ellenségek közötti lovagiasság. Ahogy az egyik front vezetője bejelenti hetykén, hogy nekünk az a dolgunk, hogy megszökjünk és ezzel borsot törjünk az Önök orra alá, mire a másik szintén könnyedén replikáz: innen nem lesz olyan egyszerű megszökniük! Kedélyes csevej a nyugati civilizáció összeomlása után/közben. Amennyiben tehát elfogadjuk a film játékszabályait kapunk egy korrekt, életszerűtlen, logikátlan fordulatokkal tűzdelt, minden eredetiségtől ódzkodó, másodvonalbeli amerikai klasszikust. A film indokolatlan 3 órás hossza és különösen az utolsó fél óra unalmas kergetőzései tovább mérséklik lelkesedésünk.

kkata76 

Sok kedvencem van, ez is közéjük tartozik. Fantasztikus színészeket vonultat föl, és a képernyő elé szegez a történet annak ellenére, hogy nem történik túl sok minden (de az nagyon). Szeretem a hangulatát, a karaktereket, a humorát és a drámaiságát.

Mordai

Csatlakoznék a többiek véleményéhez, hozzátéve azt, hogy a filmzene is egy kincs.

fayakezdet 

Sok filmnek hibája hogy hosszabbra csinálják mint amennyit a történet igényelne, ennél viszont nem éreztem ezt. Majdnem három órás a film és a cselekmény is egy szálon fut, mégsem éreztem azt hogy unalmas lenne.


Hasonló filmek címkék alapján