Arábiai Lawrence (1962) 48

Lawrence of Arabia
216' · angol · kaland, dráma, háborús, történelmi, életrajzi

11 díj · 6 jelölés

T. E. Lawrence a Brit Hadsereg hadnagya az első világháborúban. Feladata nem túlságosan izgalmas: különböző haditérképeket kell megfelelő színűre kifestenie. Amikor végre egy megfigyelői megbízatást kap az egykori Török Birodalom területén, nagy elszántsággal veti bele magát a munkába. Amikor… [tovább]

angol

Szereposztás

Peter O'TooleT.E. Lawrence
Alec GuinnessFeisal herceg
Anthony QuinnAuda abu Tayi
Jack HawkinsAllenby
Omar SharifAli ibn el Kharish
José FerrerBey of Deraa
Anthony QuayleBrighton ezredes
Claude RainsMr. Dryden
Arthur KennedyJackson Bentley
Michel RayFarraj

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Kitticica 

Nagyon szerettem volna kedvelni ezt a filmet, mert T.E. Lawrenceről már olvastam korábban és Peter O'Toole is szimpatikus volt. Plusz ez egy örök klasszikus, amit rengetegen imádnak.
A film képi világa, illetve a kivitelezése fenomenálisra sikeredett, de sajnos untam. Hosszú volt ez a 4 óra a sivatagban, pedig tényleg csodálatos volt a látvány. Peter O'Toole, Anthony Quinn, Omar Sharif nagyszerűt alakított, de ez nálam most kevés volt. Sokszor elkalandoztam a film közben, talán hiba volt szünet nélkül megnézni. Ettől függetlenül azért nagyra tartom ezt a filmet és értem én, hogy miért szeretik annyian. Még nem értem meg erre, majd talán jó tíz év múlva más szemmel nézem újra.

Ms_Mississippi 

Úgy kezdtem bele, hogy egy történelemmel fűszerezett kalandfilmet fogok látni. Végül egy elég komoly karakterdrámát kaptam.
Igaz van kaland is és az események mozgatórugója a háború, de a fókusz végig a címszereplőn és az ő változásán van. Lawrence pedig egy igen érdekes figura, az elején egy nyitott, idealista, aki segíteni akar és megismerni a kultúrát, amibe belecsöppent. Ahogy telik az idő, folyamatosan változik, de nem feltétlenül a jó irányba.
Szerintem a történet főkérése: a nyugati emberből lehet e keleti?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján