Hét év Tibetben (1997) 154

Seven Years in Tibet
136' · amerikai, angol · kaland, dráma, életrajzi 12

0 díj · 1 jelölés

Az izgalmas kalandfilm megtörtént eseményeket dolgoz fel. A világ legnyugodtabb országa zord és mégis fenséges vidéken terül el. Jelenleg csak a hívők szívében él. Tibet önállóságának utolsó éveit tárja elénk a film, amely egy európai ember szemszögéből mutatja be a legendás tájat. 1939-ben, a… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Brad PittHeinrich Harrer
David ThewlisPeter Aufschnaiter
BD WongNgawang Jigme
MakoTsarong
Ingeborga DapkunaiteIngrid Harrer
Lhakpa TsamchoePema
Jamyang Jamtsho WangchukDalai Láma, 14 éves korában
Hirdetés

Kedvencelte 35

Várólistára tette 98


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Megható film a bátorságról, a barátságról és az önzetlenségről. Az még rádob egy lapáttal az egészre, hogy még meg is történt. Ez most nagyon jól esett, könnyeimmel küszködöm.

Pandalány

Nagyon tetszett, pláne mozivásznon. Anno láttam belőle sok részletet, de nem teljesen, így jól esett újranézni. A színészi játék, a zenék és persze a történet is teljesen kerek egész, nagyon-nagyon ajánlom. Jó film.
A történet komolysága ellenére belecsempésztek humort is, aminek kimondottan örültem. A dalai láma és Heinrich kapcsolata nagyon tetszett, csodálatos az egész film, úgy, ahogy van.

Ashtray_Heart

Heinrich Harrer nem regényt írt, hanem útinaplót, úgyhogy kíváncsi voltam ebből hogy lett mozifilm—hát kissé amerikaiasan. Nem biztos, hogy a családi háttérsztori, a válás, meg a gyerek és a szükségszerű mégis-együtt-a-család happy end nélkül nem lett volna jobb, de így is egy szép film. David Thewlist még mindig nagyon szeretem. :)

4 hozzászólás
KillerCat

Szép,lassan csordogáló mozi,amin a táj és a fényképezés igen sokat dob. Mintha már láttam volna hasonlót.

Cholito

Azt hiszem, tetszett ez a film, de nem érzem rá késznek magam, hogy elolvassam a könyvet is. Ahhoz valahogy súlyos a story.

Lulu23 

Azért szerettem ezt a filmet, mert Tibetről az első benyomásom az elmélkedő, bölcselkedő, varázslatos világ hangulata és ez a film teljes mértékben hozta ezt. Nagyon jó utazófilm, ami a sztori mellett kulturális ismeretterjesztést is kitűzött célul. Amellett, hogy egy izgalmas kalandfilm volt, aminek a története és a karakterformálásai is nagyon jól sikerültek, ami bepillantást engedett az ország huszadik századának alakulásába, amellett mégis átjött az a lélekutazás, ami nélkül ezt a fizikai és spirituális értelemben is emelkedett helyet nem lehet meglátogatni.

mokata

Az eddig is tudtam, hogy Brad Pitt kiválóan tud arrogáns bunkót alakítani. Meg játékos, gyerekes felnőttet. De ezt a filmet most nem miatta néztem meg, hanem Thewlis miatt, és nem csalódtam benne. Örülök, hogy most néztem meg és nem akkor, amikor kijött, sokkal kevesebbet mondott volna nekem. Bár a kínaiak iszonyatos, brutális betörését az országba igazán csak szőr mentén, nagyon óvatosan mutatja be, azért az átlagember is képet kaphat arról a borzalomról, ami Tibetben az ötvenes években végbe ment. Számomra külön jó pont, hogy mindezt a fasizmussal állította párhuzamba.

Little_Monster 

Szép történet egy elzárt világról, ami megérdemelné, hogy többet tudjunk róla és nagyobb tisztelettel viszonyuljunk hozzá. Egyedi hangvételt nélkülöző amerikai iparosmunka, ami a történetet elmeséli ugyan, a figyelmet is fenntartja, de a kultúra bemutatásával adós marad.


Népszerű idézetek

Bogas 

Van egy tibeti mondás: ha egy kérdés megoldható, felesleges aggódni miatta. Ha nem lehet megoldani, az aggódás sem segít.

jancsibohi 

– Tudod-e, hogy nem a kérdés az egyetlen mondatfajta?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján