Kedvencelte 24

Várólistára tette 152


Kiemelt értékelések

Bee

Nem sokat hallottam erről a sztoriról, talán ezért is jól lekötött.
Tetszett a film stílusa, és az életszerű narráció, párbeszédek nagyon szellemessé tették .
És közben görcs volt a gyomromban ! Ez a Petit zakkant !
A fél család tériszonyos úgy hogy nagyon nagyon nagyon a falra másztunk egy két jelenettől XD
Gordon-Levitt haláli volt :D

Nyx

2015 egyik legnagyobb meglepetése.

Már az első perctől kezdve elragadó a hangulata, végig szórakoztató, a képernyő elé szegez. Teljesen lehengerlő, hogy a történet igaz, számomra teljesen szürreális ez az egész (igaz, nekem két lépcsőnél is tériszonyom van). Nem érződik a két óra, nagyon gyorsan elrepült az idő a feszes tempó és a jó rendezés miatt – azért érződik, hogy Robert Zemeckis áll a háttérben.

Természetesen egy ilyen témájú filmben kulcsfontosságot játszik a látvány. Sajnálatos módon én nem tudtam eljutni rá moziban, és a laptopom közelébe sem ér egy nagyvászonnak, mégis… az első pillanatban, mikor Philippe megteszi az első lépést, az egyszerűen idegőrlő volt. Hallottam, hogy sokan nem is bírták gyomorral ezt a jelenetet, és ezt teljesen megértem. Elképesztő.

Az egész élmény rendkívül inspiráló. De tényleg, gondoljunk bele egy percre: ez az ember kifeszített egy kötelet az (akkori) legmagasabb épületek közé és biztosítókötél nélkül végigment rajta. Nem csak végigment, előadott. A dokumentumfilm fel is került a várólistámra.

Szóval nagyon tudom ajánlani a filmet, szinte bármilyen korosztálynak. Engem teljesen mértékben lenyűgözött.

Törpillaa 

Nem is tudom hirtelen mit mondjak erről a filmről. Annyira elvarázsolt a mondanivalója és a történet egyszerűen gyönyörű. Először azt hittem megvan zakkanva ez a pasi miközben tervezgette a kis tervét, hanem egy zseni.
Ez idáig nem mertem megnézni féltem a filmtől, mert igaz történet és tartottam attól, hogy valami elcseszett dolog lett belőle. De épp ellenkezőleg kellemeset csalódtam benne.
Nagyon tetszett, hogy Philippe Petit sose mondott le az álmairól és valósággá tette. Lenyűgöző volt nézni, spoiler. Egyszerre izgultam vele és érte is. Annyira megnyerő, és lenyűgöző a tehetsége csodálatos volt így nézni.
Párizs és New York gyönyörű volt szép helyeket választott.
A színészek is nagyon tetszettek főleg Joseph Gordon-Levitt nagyon szerethető alakítása volt. A többieket is nagyon megkedveltem. Meg még nagyon tetszett, hogy narrátorként elmeséli a Philippe történetét, és a trükkjei is a kötélen. :)
Hangulatos és szórakoztató volt érdemes megnézni csak ajánlani tudom. :)

Pandalány

A filmet kissé félve kezdtem el nézni a tériszonyom miatt, de végül nem is volt olyan vészes. Mondjuk azt hozzáteszem, hogy jobb így, hogy nem moziban láttam.
JGL-t nagyon szeretem és kíváncsian vártam az alakítását, hozta a szokásos minőséget, jó színészválasztás volt. A film különösen a második felében vált érdekessé, amikor már konkrétan a nagy attrakcióra készültek és ott voltak a két toronyban. Ahh, leizzadtam jó pár jelenetnél…
Annyira hihetetlen, hogy ez egy valóban megtörtént esemény. Főleg ezért volt feszült a film második fele. Végig az járt a fejemben, hogy ezt valaki a valóságban tényleg végigcsinálta. Rá is kerestem persze a neten Philippe Petitre, elképesztő képeket találtam róla.

agi89

Az első pillanattól kezdve imádtam.
Hiszen a 2 kedvenc álomvárosomban játszódó történetről van szó.
Párizs és New York. *-*
Csodálatos képeket látunk mind a két városról. Ezzel már megnyert magának a film. :)
De a történet is rohadt lebilincselő. Ráadásul az hogy ez igaz történet…na az csak hab a tortán.
Ennél a filmnél éreztem azt hogy ezt 3D-ben KELL megnéznem és nem csalódtam.
Nagyon érezhető volt például a mélység, mikor az épület tetején voltunk.
„Simán” se lehet rossz, de nagyon bántam volna, ha ezt kihagyom.

Süntüske 

Alapvetően szívesen nézek életrajzi filmeket, mert kíváncsi vagyok olyan valós személyek életútjára, akik valami jelentőset vittek véghez vagy tettek le az asztalra. Azt viszont én is tapasztaltam, hogy ezek az alkotások, bármennyire eltérő területeken és korszakokban munkálkodtak alanyaik, általában ugyanazokat a kötelező köröket futják le, és inkább a lassan csordogálás jellemző rájuk. A Kötéltánc szerencsére ennek pontosan az ellentéte: a cselekmény az első képkockától sodor magával, ahogy Philippe Petit felbukkan a New York-i Szabadságszobor tetején, és mesélni kezdi az életét. A forgatókönyv virtuóz ügyességgel ötvöz különböző műfajokat: a kezdeti szárnypróbálgatások a francia komédiák könnyedségével zajlanak, míg a felszerelés becsempészése az épületbe a kémes és szélhámosos sztorik precízen megtervezett betöréseit idézi kifacsartan. A Kötéltánc egy elképesztően szerethető és inspiráló igaz történet, ami bizonyítja, hogy kellő hittel, kitartással és gyakorlással a legmerészebb álmok is megvalósíthatóak. Ez mindannyiunknak erőt adhat, mégha azért olyan magasra nem is törekedünk, mint Philippe Petit.

https://suntuske.wordpress.com/2020/08/28/magassagi-mamor/

rhysciar

Jesszus… tériszonyosoknak nem igazán ajánlott ez a film, kb. az arcomat kapartam, amikor Levitt rálépett arra a kábelre, pedig tudtam, hogy ez csak film, és hogy spoiler, de akkor is. Lerágtam miatta a körmöm, meg kb. úgy kapaszkodtam a székemben, mintha én állnék a két WTC között. Úgyhogy ez a pasi official nem normális, mondjuk ez szépen át is jött a filmben, és Joseph Gordon-Levitt megint fasza munkát végzett.

Munro 

Rossz filmre számítottam, vagy ha más nem, közepesre… Na de ez a film, mint kiderült, fantasztikus! Már az első pillanatban elragad téged, a tipikus Zemeckis-féle mesélői stílus, amely hajazott a Forrest Gump félére, a színészek, a színek, a látvány…. Egyszerűen majdnem minden tökéletes benne. (Bár mondjuk ott az épületben való bujkálós résznél már egy kicsit türelmetlen voltam!…)
Robert Zemeckis még mindig tud! :)

agivagyok

Annyira tetszett! Imádom Joseph Gordont, és ismét hihetetlen jót alakított. A történet nagyon érdekes volt, egy percig sem unatkoztam. A látvány is hihetetlen volt, de még jó, hogy nincs tériszonyom… :) Viszont a vége annyira hihetetlenül izgalmas volt, hogy nagyon ideges voltam, izzadt a tenyerem, El is sírtam magam. Mindenképp kellemes élményként marad meg ez a film :)

Lex 

Nagyon-nagyon tetszett! Nem mondom, hogy végig érdekfeszítő, de határozottan érdekes történet. Lekötötte a figyelmem, komolyan érdekelt, és ez már valami.

Eredeti nyelven néztem meg, és mindenkinek ezt ajánlom (szinkron ismerete nélkül is). Egyszerűen fantasztikus volt Joseph Gordon-Levitt francia akcentusa. És tudjátok miért? Mert amerikai származású! Hát hogy a fészkes fenébe tud ilyen franciásan beszélni? Oké-oké, nagyon szereti a nyelvet, láttam a wiki-n, de akkor is. Uram atyám! Teljesen lehidaltam tőle.

Direkt nem néztem utána semmi ténynek a film előtt, nem akartam tudni, hogy mi lesz a vége. Jó volt végigizgulni, hogy vajon sikerül-e neki, túléli-e egyáltalán (mert hiába narrálja a történetet, azért ez nem feltétlen garancia, elvégre benyögheti a végén, hogy egyébként meghaltam, csak még el akartam mesélni a story-t, vagy valami hasonló). Az biztos, hogy tériszonyosoknak nem ajánlatos megnézni. Nekem is van valamennyi, de azért egész jól bírom. Képernyőn meg pláne. Viszont a nagy attrakcióból még nekem sem sok képkocka maradt meg. :D:D:D spoiler

Mindenképp ajánlom, mert nagyon jó film. És nagyon szép a zárójelenet.


Népszerű idézetek

Kyszy

Mi hajtott ha lehetetlen? Miért nem adtam fel az álmom? Hát, erre nem igazán tudok válaszolni.

– Miért vágott bele egy ilyen veszélyes dologba?
– Nincs oka. Csak mert… Ha van egy szép hely, ahol kifeszíthetem a kötelet, nem tudok ellenállni.


Hasonló filmek címkék alapján