A Grand Budapest Hotel (2014) 597

The Grand Budapest Hotel
99' · amerikai, egyesült királysági, német · kaland, dráma, vígjáték, krimi 12

20 díj · 30 jelölés

Valahol a békés, bogaras Európában, valamikor a békeidőkben, a két világháború között működött egy elegáns hotel: a Grand Budapest. Vendégei átlagos arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok; alkalmazottai pedig a legjobbak a szakmájukban. Gustave, a híres főportás itt barátkozott össze… [tovább]

angol · magyar

Képek 12

Szereposztás

Tony RevoloriZero
Ralph FiennesM. Gustave
F. Murray AbrahamMr. Moustafa
Mathieu AmalricSerge X.
Adrien BrodyDmitri
Edward NortonHenckels
Bill MurrayM. Ivan
Jude Lawfiatal író
Fisher StevensM. Robin
Saoirse RonanAgatha

További szereplők

Kedvencelte 166

Várólistára tette 329


Kiemelt értékelések

Zahra 

Love it!
Ilyen vizuálisan kielégítő filmet még nem láttam. Öröm volt nézni.

cirilla

A film, ami annyira aesthetically pleasing (vagyis csak Wes Anderson), hogy az már fáj. A szereplőgárda egyszerűen fantasztikus, ahogy a történet is. Imádom ezt a félig kitalált, félig a valóságon alapuló világot. Igaz nem túl vidám a vége, mégis akárhányszor megnézem egyfajta nyugalmat és elégedettséget hagy bennem ez a film.

AniTiger 

Nem olvadtam el tőle annyira, amennyire a történetét és a színész bagázst tekintve el kellett volna olvadnom. Akárcsak az Albert Nobbs, úgy ez a film is hihetetlenül furcsa volt – nagyon jó színészek, nagyon jó karakterek, már-már vicces szituációk tömkelege, de nálam mégsem működött… Értem, felfogtam és nem szeretném még egyszer megnézni. Úgy néz ki, hogy most jobban lenyűgöznek a hállivúdi CGI-s cuccok.

Adrien Brody valami nagyon dögös kinézetet kapott a jelmeztervezőktől és a sminkesektől, a kis lobby boyon sokat mosolyogtam, a börtön-részt zabáltam, de a többi… hát akárcsak azok a raboknak sütött sütik – habos-rózsaszín, beleharapásig szép.

(Anyut Jude Law-val vettem rá, magamat Edward Nortonnal, de mivel keveset szerepeltek….)

Emerson 

Hamisítatlan Wes Anderson film, de most valahogy nem sikerült ráhangolódnom. Annyira rózsaszín és lila volt minden, hogy színmérgezést kaptam.
A színészek kiemelkedően jók voltak, a karaktereket is imádtam. Fiennes és Revolori kettősét senki sem tudta volna felülmúlni. De összességében émelyítő volt az egész. Valószínű újranézem egy jobb hangulatomban.

4 hozzászólás
Juci

Pompás! Vizuálisan lenyűgöző, frivol, szellemes, nagyon jó a zenéje, és Fiennes szenzációs.

Corvus_CoRex 

Tavaly mindenkitől azt hallottam, hogy mekkora ez a film, aztán volt egy pont, mikor megnéztem a bemutatóját és na jó, kíváncsi lettem rá. Végül csak most jutottam oda, hogy megszereztem (könyvtár).
Hááát… én teljesen másra számítottam. Persze ebből is látszik, hogy a jó/humoros alkotás mindenkinek mást jelent. Azt hittem jóízűen végignevetem az egész filmet vagy legalábbis kellemes időtöltés lesz, de nagyot csalódtam. 1 óra elteltével már rendesen kínlódtam, hogy mikor lesz már végre vége. Anya meg be is aludt rajta, pedig napközben néztük…
Legjobban az zavart, hogy voltak benne jó poénok, de olyan összecsapott, átgondolatlan, erőltetett volt összességében véve.
Persze lehet csak más a logikám és a humorérzékem, mint a legtöbb embernek…
Sokan emlegetik amúgy Wes Anderson-t, na én tőle korábban láttam A holdfény királyságot. Ehhez képest szvsz az sokkal jobb volt. Igaz az is kicsit csalódás volt anno, de mondom, még mindig jobban bejött, mint ez. De hát ízlések…

4 hozzászólás
Victorious 

Úgy tűnk most jó filmeket fogtam ki, mert szerintem erre is megtudom adni a maxot.(nem olyan egyértelműen, mint a 12 dühös ember,kicsit remeg a léc, de még így is)
Ralph Fiennes által alakított Gustave egy remek karakter, de Zerot és Agathat is megkedveltem.Dmitrit és Willem Dafoe karakterét persze nem szerettem :D (főleg Joplingot a spoiler után :D)
A történet szórakoztató volt, de megvoltak a komolyabb elemei is, érdekesen mutatta be, hogy Moustafa hogyan is lett az aki.

Nia1985

Üde színfolt a filmes palettán, zseniális alkotás a sok agyatlan, vígjátéknak szánt celluloidszemét között! Ez tipikusan az a film, aminél a kellemes szórakozás és a kikapcsolódás jogosan használt kifejezések. Semmi apró betűs rész. Beülsz, megnézed, röhögsz, és elégedetten távozol. Kész. Vége. Ennyi. :)

Osli75 

Nekem ez bejött. Imádtam hogy minden helyszínhez külön színpaletta van :D Kicsit olyan vattacukor érzés, bár a téma nem mézesmázos. Igazi Wes Anderson film. Jók a szövegek is, sokszor ugyan fárasztó és kell érteni a humor hátterét is, de igen, vicces film volt.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

M. Gustave: Akad még halvány reménysugár a civilizált viselkedésre, ebben a mészárszékben, amit egykor az emberiségnek hívtak.

julcseee 

M. Gustave: Egyébként nagyon jó volt az ágyban.
Zero Moustafa: 84 éves volt, Monseigneur Gustave.
M. Gustave: Volt már öregebb is. Mikor fiatal vagy, marhasültet eszel, de ahogy mennek az évek, át kell állnod az olcsó húsra. Ami nekem nem gond, mert azt is szeretem.

2 hozzászólás
Ad3lka

Deputy Kovacs: Did he just throw my cat out the window?

anemona 

M. Gustave: You see? There are still faint glimmers of civilization left in this barbaric slaughterhouse that was once known as humanity. Indeed, that's what we provide in our own modest, humble, insignificant… Oh, fuck it.

Kat

Dmitri: If I learn you ever once laid a finger on my mother's body, living or dead, I swear to God, I'll cut your throat! You hear me?
M. Gustave: I thought I was supposed to be a fucking faggot.
Dmitri: You are, but you're bisexual.

chickette 

M. Gustave: It's not that I don't like it. I am physically repulsed.

S_Bíborka 

M. Gustave: Akad még halvány reménysugár a civilizált viselkedésre, ebben a mészárszékben, amit egykor az emberiségnek hívtak. És mi is ehhez járulunk hozzá az alázatos, szerény, jelentéktelen… áh, hagyjuk.

David_Lakner 

M. Gustave: Nem haragszom Serge-re. Nem az ő bűne, hogy gerinctelen. Egy rémült, kicsi, gyáva senki. Nem az ő hibája, nem?
Zero: Nem tudom. Attól függ.
M. Gustave: Ezt mondjuk el lehet mondani bármi kapcsán. „Attól függ.” Persze, attól függ.
Zero: Persze, attól függ. Persze, hogy attól függ.
M. Gustave: Nos, azt hiszem, igazad van. Persze, hogy attól függ. Mindazonáltal ez nem jelenti, hogy nem fogom megfojtani azt a kis csatornapatkányt.


Hasonló filmek címkék alapján