A fehér király (2016) 4

The White King
89' · angol, magyar, német, svéd · sci-fi, kaland, dráma 16

A 12 éves Djata a világtól teljesen elzártan él szüleivel egy disztópikus diktatúrában. Egy napon két ügynök csönget be hozzájuk, akik az apjáért jöttek. A kormány börtönbe zárja a férfit, Djata pedig egyedül marad az anyjával, miközben mindkettejüket azonnal árulónak bélyegzik. A fiú nehezen… [tovább]

magyar

Szereposztás

Jonathan PryceFitz ezredes
Fiona ShawKathrin Fitz
Lorenzo AllchurchDjata
Agyness DeynHannah
Greta ScacchiMeade
Ross PartridgePeter
Clare-Hope AshiteyGaby
Hirdetés

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

Horváth_Evelyn 

Minden tiszteletem. Ez a film rossz. Akartam szeretni, de azt éreztem, hogy semmi köze Dragomán Györgyhöz. Ami nem lenne baj, de teljesen le is építi a könyvet. Mintha nem értette volna Dragomán könyvének a lényegét. Nagyon sajnálom, de ez rossz volt. Rémes volt. És igen, ott a könyv a fejemben, és az, hogy Dragomán miként kezelte a történelmet, ez viszont úgy érzem, hogy eladta a történelmemet olcsó hálivúddá redukálva.

Linka

Szeretem azokat a filmeket, amik szólnak valamiről, és megmozgatnak bennem valamit, márpedig ez a film megmozgatta az agyamat annyira, hogy egész hazaúton kitartott, úgyhogy most megosztom a világgal mire jutottam…
Szóval szerintem elhangzik a filmben a kulcskérdés: „ Te mit adnál érte?” és bár a válasz egyértelműen nem derül ki, (nem is baj, ez is hozzájárul ahhoz, hogy tovább motozzon bennünk a kérdés) talán mások is felteszik ezt a kérdést maguknak, és ha olyan lázadó lelkű hirtelen lángoló emberkék azok a mások, mint én, akkor az első válasz az, hogy az életünket is, vagyis mindent. Na aztán persze szerencsés vagyok, mert nem kell erre a kérdésre ténylegesen válaszolnom, így van időm lehiggadni, és átgondolni a választ. Talán mindent adni, az életünket is, önzőség….igenis az…a másik ezt nem akarná…sőt, pont, hogy minket ment, és ezzel, ha tudná, hogy mi mégis feláldozzuk magunkat egy általunk igaznak vélt dolog miatt, bár helyes, és én is ezt tenném, nem biztos, hogy megéri. És a szeretteink szemében inkább legyünk árulók, mint holtak.. .De hogy tudunk úgy tükörbe nézni? Nehéz kérdés….
Minden esetre ha abban a rohadt diktatúrában élnék, amiben a film játszódik, és nem lenne családom, valószínűleg bemutatnám a középső ujjamat, és várnám a fejembe a golyót…ha már nem lennék épp egy büntetőtáborban, vagy a föld alatt…..De mi lenne, ha lenne családom???

Ha nem láttátok a filmet (gyorsan pótoljátok be!!!) nem biztos hogy megértettétek lelkelmém zavaros katyvaszait, és ha láttátok, még akkor sem biztos, de azért jól esett leírni….


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján