80 nap alatt a Föld körül (1956) 17

Around the World in Eighty Days
175' · amerikai · kaland, vígjáték 0

7 díj · 3 jelölés

Phileas Fogg, az angol arisztokrácia díszpéldánya, fogadást köt kártyapartnereivel, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Még aznap éjszaka útnak indul inasával, a francia Jean Passepartout-val. A véletlenek különleges egybeesése folytán előző nap valaki kirabolta a Nemzeti Bankot, ezért a gyanú… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

David NivenPhileas Fogg
CantinflasPassepartout
Finlay CurrieAndrew Stuart
Robert MorleyRalph
Shirley MacLaineAouda hercegnő
Fernandelfrancia kocsis
John GielgudFoster, Fogg előző inasa
Noel CowardRoland Hesketh-Baggott
Frank Sinatrazongorista a szalonban
Basil SydneyReform Klub tag

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

Perly 

A Jackie Chanes változatnál jobb, de a Pierce Brosnanesnél és a mesénél már nem.
Kedvenc jelenetem a bikaviadalos rész. Nagyon édes volt a bika! <3 A másik kedvencem az, amikor Amerikában „összefutottunk” Peter Lorre, Marlene Dietrich és Frank Sinatra karaktereivel. Sajnáltam, hogy csak egy pillanatra tűntek fel a képernyőn, de már csak emiatt is növekedett a szimpátiám a film iránt. :-)

Kogoro 

Sajnos a regényt még mindig nem olvasta, így csak a többi feldolgozáshoz tudom hasonlítani. Számomra ugyanolyan élvezetes volt, mint a Pierce Brosnan-féle változat. David Niven tökéletes angol úriember, Passepartout-nak sokat kell tűrnie gazdája mellett, de mindig hűséges hozzá. A háttérzene mindig az egyes tájaknak megfelelő, azonban a Rule Britannia az egész film során felbukkan, végigkíséri Mr. Fogg jeleneteit. Niven mellett kisebb-nagyobb szerepekben a kor más hírességei is felbukkannak (Fernandel, Sinatra, Noel Coward, Shirley MacLaine). Igazán hangulatos film, és noha hosszú, egy percig sem unalmas.


Hasonló filmek címkék alapján