Kedvencelte 3

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy 

Kár, hogy ilyen gyenge lett. Miért készülnek mostanában vacak könyvadaptációk?
:(
Tisztelet a ritka kivételeknek.
Hogy lett ebből „bámulatos szerelmi történet”?

7 hozzászólás
Remake 

Most jutott eszembe jelölni. Az m5-ön megy már egy ideje, 19 órakor , hát így este , míg ez-az a dolgom, közben belenézek. Ezt a verziót még nem láttam, ezért is. Nem rossz, szórakoztató, a híradók után meg tök jó esti levezető. :)

10 hozzászólás
negoti 

Ez az a sorozat, amiről azt gondolná az ember, hogy megint egy újabb feldolgozás, egy a sok közül, olyan, mint a többi. Mekkora tévedés! A végén szinte sajnáltam, hogy csak nyolc része van. Először is, ami nagy hatással volt rám, az a zene. Hans Zimmer főcím zenéje valami zseniális és a részek háttérzenéi sem kevésbé rosszak. Másodszor, nem az van, hogy rohannak egyik helyről a másikra, hanem minden egye résznek saját belső története van, amitől a szereplőkhöz is egyre közelebb kerülünk. Pl. Fogg-ról először azt hisszük, hogy csak egy kényelmes, fotelben ülő, semmitmondó, hétköznapi ember, akinek semmi célja nincs az életben. Ahogy egyre többet tudunk meg róla, úgy lesz egyre érdekesebb a karakter, ami David Tennant nélkül talán nem sikerült volna (én írhatok ilyet, mert elfogult vagyok). Nagyon jó kalandfilm, jó szórakozás én mindenkinek csak ajánlani tudom!

para_celsus

Lehet, hogy igazságtalan az értékelésem, mert kb. egy részt bírtam végignézni ebből a feldolgozásból.
Bírom David Tennantet, szerintem az egyik legjobb Doktor volt, de itt valami borzalmas karaktert kapott. Phileas Fogg az eredeti regényben és a korábbi feldolgozásokban „csak” egy bogaras úriember volt, itt meg egy diszfunkcionális idegroncsot csináltak belőle.
Az eredeti mű optimista, pozitív üzenetet közvetített az emberi kitartásról, a technika vívmányairól. Ebben a műben nyüsszögő, s.ggfájós, frusztrált karakterek nyomják a személyes drámázást.


Hasonló filmek címkék alapján