2020: A tűz birodalma (2002) 128

Quinn 12 éves, amikor a londoni metró egyik alagútjában szemtanúja a Sárkány ébredésének. Sikerül kimenekülnie a mélyből, ám édesanyja nem éli túl a találkozást. Húsz évvel később a Föld elhagyott, felégett, romos pusztaság. A sárkányok elszaporodtak és erősebbek az embernél. Maroknyi túlélő… [tovább]

angol

Szereposztás

Christian BaleQuinn Abercromby
Matthew McConaugheyDenton Van Zan
Izabella ScorupcoAlex Jensen
Gerard ButlerCreedy
Alexander SiddigAjay
Alice KrigeKaren Abercromby
Ned DennehyBarlow
David KennedyEddie Stax
Jack Gleesonkisfiú

Kedvencelte 10

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Szegény sárkányok. :/ Nem igazán fogott meg engem ez a film, a szereplők is eléggé untattak, a sztori is leginkább olyan felejtős, egyszer nézhetős lesz számomra, nem nagyon kötött le engem, végig untam. Most láttam még csak ezt először, de nem igazán bánom, hogy eddig kimaradt ez nekem, csak a sárkányokat sajnálom, olyan kis cukik voltak. XD :-D

Janus

Nem az évszázad filmje volt, de nem teljesen értem a nagyon lehúzós, nagyon negatív kritikákat. Szerintem egész jó film volt.
Nagyon tetszett például az alapötlet. Egy sárkányos disztópia. Kicsit az AoT filmre emlékeztetett, csakhogy az a film valami szörnyű volt. De nem kell félni, itt senki sem dobálja a sárkányokat.
Maga a menedékhely is kifejezetten jól volt felépítve. Nagyon tetszett, mint kinézetileg, mind szerkezetileg. Nagyszerű felépítés volt.
Christian Bale és Matthew McConaughey (akinek túl hosszú neve van) baromi jól játszottak. A jobb karaktert Matthew kapta, de Bale-t is sikerült megkedvelnem a végére.
Aztán… a finálé is tetszetős volt. Izgalmas volt, feszült és látványos. Ha már látvány… a látvány szemet kápráztató volt. A legerősebb pontja a sárkányok voltak, amik nagyszerűek voltak (a szóismétlés menő). Állatias fenevadak, igazi dinoszauruszok. Nagyon szép a látvány, majdnem mindig. De a tüzet valahogyan nem sikerült meganimálni. De komolyan, a láng sok mindennek kinéz, de lángoknak semmi képpen, ami egy sárkányos filmnél nem kis negatívum.
A történet sem mellőz minden logikai bakit, sőt, néha mintha gyűjtené őket. Annak ellenére, hogy nem hiányzott egy negyvenedik romantikus szál is a történetből, kaptunk. De tényleg, ez szabály? Romantikus szál nélkül nem film a film? Mi az ördögöt keresett a filmben az a csaj?
Ami viszont a legnagyobb negatívum, a vég. spoiler
Összességében nem volt rossz film. Az alapötlet, a látvány, a színészek és a díszletek kifogástalanok, azonban sztoriírásban lenne mit fejlődni. Nem tudom, hogy kinek, mert ezt a forgatókönyvet HÁROM ember írta. Egyiküknek sem tűntek fel ezek a nem túl apró hiányosságok?

Hippoforaccus 

Eléggé a szokások sémára épül, de én mégis nagyon kedvelem, mert hát sárkányos, poszt-apokaliptikus disztópia. A CGI teljesen rendben van, a színészek is hozzák, amit kell, szóval nem tudom miért van ez így lehúzva.

3 hozzászólás
Draconus_Diablo

Amikor először láttam, elég csalódott voltam, hogy kevés benne az egy főre jutó sárkányok száma, és meg is fogadtam, hogy többé nem fogom megnézni. Persze azóta már láttam egy párszor. Igazából továbbra is kevés a sárkány xD megnéznék egy olyan filmet, amiben bemutatják, hogyan vették birtokba a sárkányok a Földet – viszont a posztapokaliptikus világ ábrázolása tetszik. És jó, hogy végre nem egy USA központú sztori. A szereposztás is jó, szóval hogyha anno nem úgy promózták volna, meg nem az lenne a plakáton, hogy sáááááárkány, akkor egészen más lett volna az elvárás a filmmel kapcsolatban, és más lett volna a megítélése is. Valószínűleg egy kicsit pozitívabb.

ienski

Amilyen érdekesnek tűnt a története alapján, pontosan annyira volt egyszerűen unalmas a film. Egy érdekes alapsztorihoz egy olyan kivitelezés társult, melyben a film háromnegyedéig szinte semmi se történt. Sárkányokat – akikről szólnia kéne az alkotásnak – nemigen vonultat fel, holott elvileg ellepték az egész Földet, néhol pedig még az egyszerű, józan paraszti logikát is nélkülözi a film.

Vackor 

Akármennyire is nem szeretitek a filmet, én nagyon kedvelem.
És felhívom a figyelmet Matthew McConaughey játékára. Piszok jó :)

Lobo 

Elég nagy csalódás volt, mert a sárkányok a plakáttal ellentétben alig szerepeltek a filmben!

carragher 

Tudom,hogy nem egy nem egy hatalmas film csak egy „B” kategóriás film de nekem akkor is tetszett.

rapchee 

Nagyrészt rendben van, igazából a színészek miatt néztem meg, McConaughey-t csak a hangjáról ismertem fel. Van néhány kellemesen meglepő fordulata.


Népszerű idézetek

chickette 

Creedy: Only one thing worse than a dragon. Americans.


Hasonló filmek címkék alapján