Könyvadaptációk zóna

Bubu 
Könyvadaptációk

Készítettem egy kihívást olyan filmekhez, amiket már olvastunk könyvként. Remélem, nem baj, ha itt is megosztom :)
https://snitt.hu/kihivasok/elolvasva-johet-a-film

Gate
Könyvadaptációk

A második választottam egy képregény alapján készült film (de gondoltam belefér, az is papírra nyomtatott).

A Watchmen!!! Avagy hogyan előzzünk meg egy nukleáris háborút.

Itt is a filmet láttam először, és annyira rákattantam, hogy (bár nem szokásom) kölcsönkértem egy jó ismerősömtől a képregénysorozatot, ami 3 részes, és egy nap alatt túlestem az elolvasásán. Ez a régebbi kiadás volt, és pont tavaly jött ki egy új kiadás, ahol mind a három részt egybegyúrták egy kötetbe. Két fajtáját lehetett megrendelni, a simát, és az extrásat (az azt hiszem egy kicsit dráfább volt). spoiler
Mint oly’ sok filmből(mostanában), ebből is csinálnak sorozatot idén, ezért esett erre a választásom, kedvcsináló gyanánt.
Sokan nem szeretik a DC képregényeket/filmeket/sztorijat, meg úgy alapjáraton a DC-t. Sokkal komorabb és sokkal nyersebb, sötétebb a DC világa, mint egy Marvel. Sokkal reálisabban vannak kidolgozva a karakterek (itt pl. Batmanre gondolok, akinek nagy rajongója vagyok). A Watchment annak ajánlom, aki szereti a drámaibb hangvételű, komor filmeket/olvasmányokat. Na, az nem fog csalódni. :)

Összehasonlítás:
Tulajdonkképpen nem tudok külömbséget tenni a film és a képregény között, mind a kettő nagyon tetszett. Nincs is nagyon különbség, és ez nagyrészt a jó szereposztásnak köszönhető. A sorozatot pedig kiváncsian várom. :)

Képregény: https://moly.hu/konyvek/alan-moore-a-teljes-watchmen

Sorozat előzetes: https://youtu.be/zymgtV99Rko

Kapcsolódó filmek: Watchmen: Az őrzők (2009) · Watchmen (2019–)

Watchmen: Az őrzők (2009) Watchmen (2019–)

Gate
Könyvadaptációk

Sziasztok!
Hoznék egy pár adaptációt, amiket láttam is, és a könyvet is olvastam, hátha valakinek megjön egyik-másikhoz a kedve.
Az első, a Szarvak.

A Szavakat először filmben láttam, és nagyon-nagyon tetszett. Nem nagyon szoktam TV-t nézni, de a férjem kapcsolgatta este, és megakadt a szemem Daniel Radcliffen. Neki mindegy mire alszik el, én meg akkor megnéztem, hamár az elején kaptam el a filmet :D Az első két percben tudtam csak a Harry Potterre asszociálni a főszereplőnk láttán, utána annyira belemerültem a sztoriba, hogy nem ezen pörgött az agyam. Nagyon jó a történet, amit most nem írok le, mert mindenki meg tudja nézni a film lapján.
Kb. 1 évre rá random könyvesboltos nézelődésem során megláttam, és megvettem, és otthon felraktam a polcra, és kb. másfél évig hozzá sem nyúltam. Aztán a kezem ügyébe került, és gondoltam, akkor itt az ideje, hogy elolvassam, tehát elolvastam. A könyv “extrája”, hogy Joe Hill írta, Stephen King fia (akihez eleinte igen szkeptikusan álltam, de megbántam, mert hű maradt apja hírnevéhez, sőt…)
Összehasonlítás:
A film nagyon-nagyon tetszett, de a KÖNYV jobb, sokkal-sokkal jobb. Ha tetszett a film, akkor a könyvet is olvasd el, mert itt is az van, mint a legtöbb könyvadaptációnál, hogy a film a könyv lebutított vázlata, csak nagy vonalakban adja vissza a könyvet (nyomokban könyvet tartalmaz). Ha még egyikhez sem volt szerencséd, akkor először nézd meg a filmet, csak utána ugorj neki a könyvnek. Joe Hill egy zseni!

Könyv: https://moly.hu/konyvek/joe-hill-szarvak

Kapcsolódó filmek: Szarvak (2013)

Szarvak (2013)

Masni
Könyvadaptációk

Glukhovsky fb-on osztotta meg a hírt, hogy valamit végre csak összehoznak a Metró 2033 film kapcsán. Személy szerint én nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belőle. A játékok és könyvek népszerűségét tekintve pedig remélem, hogy siker lesz (egy egész univerzum felépítése is jó lenne :D) . Bízom benne, hogy Glukhovskynak lesz annyi beleszólása, hogy a könyv felé terelje majd a rendezőket. Korábban úgy nyilatkozott, hogy igazi orosz filmet akar a könyveiből, nem egy amerikai orosznak beállított változatot, ezért is nem izgulok annyira, hogy mi lesz (neki határozott elképzelései voltak a filmmel kapcsolatban, amikből nem engedett a korábbi tárgyalások során, ezért nem lett még belőle semmi) mert ha már sikerült megegyezniük akkor Glukhovsky is áldását adta a tervekre.
Igaz 2022 még messze van, de ez akkor is nagyon jó hír. :))

Forrás :
https://variety.com/2019/film/global/metro-2033-movie-1…

4 hozzászólás
Deszy
Könyvadaptációk

Befutott a Kisasszonyok első előzetese!
» http://www.deszy-konyv.hu/2019/08/befutott-kisasszonyok…

A film igazi sztárparádénak ígérkezik: Saoirse Ronan, Emma Watson, Laura Dern, Meryl Streep és Timothee Chalamet is a szereplők között vannak, a rendező pedig a Lady Bird Oscarra jelölt rendezője, Greta Gerwig!

Süntüske
Könyvadaptációk

Az operaház fantomja hibátlanul megalkotott, igazi gyöngyszem, amit akárhányszor képes lennék megnézni. <3

https://suntuske.wordpress.com/2019/08/04/hiv-a-sotetse…

Kapcsolódó filmek: Az operaház fantomja (2004)

Az operaház fantomja (2004)

Kapcsolódó művészek: Gerard Butler · Emmy Rossum · Patrick Wilson · Andrew Lloyd Webber · Joel Schumacher · Gaston Leroux

1 hozzászólás
Hirdetés
Deszy
Könyvadaptációk

Jön az After – Miután folytatása, Dylan Sprouse pedig már biztosan benne lesz.
» http://www.deszy-konyv.hu/2019/08/dylan-sprouse-is-szer…

Janus 
Könyvadaptációk

Tudtok mondani olyan könyv (vagy manga/anime) adaptációt, aminek semmi köze az alapműhöz, mégis jó?

Tudom, hogy csak félig illik ide, de máshol nem tudtam megkérdezni.

A Disney meséken kívűl. :P
Van néhány ilyen adapráció, amit láttam, vidzonyításként bejelölöm őket

Kapcsolódó filmek: Ragyogás (1980) · Oldboy (2003) · Így neveld a sárkányodat (2010) · Shrek (2001)

Ragyogás (1980) Oldboy (2003) Így neveld a sárkányodat (2010) Shrek (2001)

7 hozzászólás