Kedvencelte 1

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

Mr_White 

Jó film is lehetett volna – talán egy másik alkotógárdával. Hiába van ott a mondanivaló, ha a film szinte minden egyes jelenete hamis. Hogy lehet már leforgatni egy ilyen filmet úgy, hogy egyszer sem mondják ki benne, hogy cigány? A néző nem hülye, látja, hogy cigányok azok a „telepiek”, akkor meg minek ez az álszemérem? Ha ennyit sem vállaltak be az alkotók, akkor nem csoda, hogy a végén csak egy tanmese lett belőle.

schummyka 

Eddig halogattam..
2015.10.26. 19:40 Debrecen, Plaza mozi – 9 néző :D (ebből mi négyen)

Újra van jó magyar film..! Nekem utolsó kellemes élményem a Kontroll volt, előtte meg talán a Moszkva tér (bár nem is néztem meg minden egyes magyar próbálkozást a 2000-es években)*. Full egyetértek a 444.hu pár mondatos értékelésével – mutatom:
„Amikor az ember már teljesen feladta, és úgy ül be egy magyar filmre, hogy minden mindegy, már nem vár el semmit, akkor egyszer csak azon kapja magát, hogy simán végignézett egy 2 órás filmet, ami ráadásul nagyjából le is kötötte. A Veszettek minden hibája ellenére érdekes, sőt, néhol még izgalmas is.”

Először is ez nem „gárda film” és nem „Magyar História X”, egyikhez sincs semmi köze; sőt a betyársereghez se… Aki csak a trailert látta (főleg hang nélkül), max. az általánosíthat, de egész másról szól a film. Nem akarok spoiler-es értékelést, így a történetet nem is említeném. Akinek bejött a pár perces bemutató, az nyugodtan üljön be és nézze meg a filmet moziban..!
Tetszett a színészi játék – egész életszagú volt a történet, a párbeszédek..Szinte minden kritikában ifj. Vidnyánszky Attila játékát emelik ki, nálam mégis inkább a bátyját alakító Klem Viktor „győzött”. Ami viszont gagyi volt a filmben: a tetoválások.. :) Mindenkinek egyforma festékkel, talán még egyazon napon is festették nekik.

A végére még egy rövid és nekem szimpatikus értékelést mutatnék: „Ha egy, a társadalom egészét érintő kérdésről nem illik beszélni, azt úgy hívják, álszentség. Ha erről a kérdésről filmet csinálnak, de még mindig nem beszélnek róla, azt pedig úgy, hogy Veszettek.” (hetediksor.hu)

ui: Minden elismerésem a lánynak, aki egyedül eljött a filmre és végigülte – biztos nagy mozirajongó lehet:)

*UPDATE
Időközben megnéztem a 2009-es Made in Hungaria című filmet és szerintem az is maradandó alkotás (persze a helyén kell kezelni – „limonádé film” de a legjobb ízűek közül való:)))

Corvus_CoRex 

Nem szeretem a magyar filmeket, de szeretem magam kínozni velük, ezért szoktam nézni őket. X,)
Ebben rengeteg a kiszámítható dolog, sőt, az egész az, de nem zavart, mert már az első kockáknál láttam, hogy tetszeni fog. Ugye, hogy tudunk így is?! Nem lesz kedvencem, de legalább kellemes csalódás volt.
spoiler


Hasonló filmek címkék alapján