A miskolci boniésklájd (2004) 7

Who the Hell's Bonnie and Clyde?
93' · magyar · dráma 16

Lili és Pali „véletlen bankrablók”. Megismerkedésükkor mindketten Nyíregyházán élnek. Lili tizenhét éves, szinte még gyereknek tűnő lány, azonban már dolgozó, önmagát eltartó felnőttként él. Pali biztonsági őr egy épülő modern banknál. A nyitás előtti estén Pali van szolgálatban és behívja Lilit… [tovább]

Képek 19

Szereposztás

Ráczkevy IldikóLili
Karalyos GáborPali
Csankó ZoltánTóth
Haumann MátéSanyi
Hámori GabriellaMónika
Gazsó Györgyügyvéd
Lengyel TamásLili exe
Valló Péterpszichiáter
Pokorny Lianyomozó
Csomós Marilakástulajdonos

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

Londonna 

Nem értem, miért van ez ennyire lehúzva. Azért, mert nem hálivúdiasan, amolyan akciófilmszerűen pörög?… Mert aki ilyet vár, az tényleg csalódni fog. Azért a valóságban még ez sem pont úgy működik, mint a filmeken. Mellesleg itt nem is ezen volt a hangsúly, hanem az érzelmi oldalon, alapvetően a lány részéről. (Hiszen amúgy is az ő könyves beszámolója alapján készült ez az adaptáció.) És, ha innen nézzük, szerintem korrekt. Nekem legalábbis átjött az a fajta nagy szerelem és rajongás, amit „Bonnie” érzett az ő „Clyde”-ja irányába. (Más kérdés, hogy nekem kicsit túl gyors volt az egymásra találás, de ez már legyen az én bajom. :P) Amúgy az érzelmi oldalról nézve ez az egész – szerintem – egészen jól értelmet nyer. A lány családi háttere ugyanis eléggé… „érdekes”. Nem csodálom, hogy egy ilyen kaland és szerelem végre pezsgést adott a mindennapjaiba.
Szeretném nagyon megdicsérni Ráczkevy Ildikót. Ha jól tudom, másban nem is játszott sem előtte, sem utána, szóval csak úgy előhúzták a kalapból, viszont: remek! Bár a hivatásos színészek tudnának így játszani, mint ez a lány. Tetszett. :-)
Karalyos Gábort nem igazán szeretem, vagyis, inkább úgy mondanám, sosem tett rám különösebb, vagy mély benyomást, de itt hozta a figurát, amit kellett.
Csankó Zoltán. Jesszus. Nem kicsit kaptam infarktust, amikor kisült, milyen karakter is ő… Na, de legalább ilyet is láttam tőle. :D (Egyébként teljesen jó volt, és örültem neki, nagyon. :-))
A filmzene: áááá, hát az telitalálat. Rettenetesen emlékeztetett Abel Korzeniowskira (A Single Man), ebből kifolyólag az érzelmi hullámvasútra magam is jobban rá bírtam hangolódni. Visszaadta a lélek rezdüléseit, kifejezetten jólesett, sőt, néha én éreztem zavarban magam, hogy mennyire tudtam drukkolni ennek a lánynak.
És akkor most a negatívumok. A legjobban a film felépítése zavart. Hogy össze-vissza kaptuk a jelent és a múltat, ráadásul a múltat is eléggé furcsa rendszer szerint. Azt felfogtam, hogy egymásra reflektálnak mindig a történések, de akkor sem esett jól, hogy kizökkentettek. Talán jobb ötlet lett volna eleve a jelennel kezdeni, azt úgy-ahogy végigvinni, és akkor betenni a múltat. Majd lezárni még egy kis jelennel, hogy megkapjuk a keretes szerkezetet. Az utolsó monológ amúgy nagyon jó lett, attól picit lúdbőröztem is.

Azt hiszem, ennyi. Alapvetően nem rossz film ez, csak épp nem feltétlenül úgy közelíti meg a témát, ahogyan azt a többség várná.
Ja igen, azon meg eléggé meglepődtem, mennyire macskabolond „Bonnie”. o.O Hát, ennyi állatot menedzselni úgy, hogy közben folyamatosan futkorászol a zsaruk elől… Nem kis koordinációt igényel. :D

Corvus_CoRex 

Nem tudom hány sok év után miskolciként érdekes volt azért újranézni. (Atyaég! Hová tűnt ennyi év?! D:)
Annak idején amúgy sokáig eszembe jutott az a sarok, ahol tökre azt hittem, hogy ott fogták el őket, mikor rendőrkocsival belementek a buszba. Pedig régen láttam ezt a filmet, aztán most, néhány éve, olvastam a könyvet is, szóval nem értem, miért hittem azt, hogy ott fogták el őket. :s
Közben elzarándokoltam egy kihívás miatt néhány helyszínre és lol, nem hittem volna, hogy ott az a fém virágtartó akármi, a lottózónál, ahol az ügyvéd kidobja az üveget, de ott van. =D

Traclon

Azon kívül, hogy érdekes volt a sok ismerős miskolci helyszínt viszontlátni egy filmen, maga a sztori sajnos nagyon lapos és rosszul kidolgozott.
Továbbá vicces és egyben absztrakt élmény volt végignézni, amikor a Szinvapark és a Zsolcai kapui felüljáró között egy nyílegyenes szakaszon kb. 5 percen keresztül száguldozott az autós üldözés (a kettőt nem egy egyenes útvonal köti össze, és 50-es sebességgel, forgalomban is legfeljebb 3 perc alatt megtehető táv).
Ja, és csak most szembesültem vele, hogy tavasszal a női főszereplővel együtt jártam fotóstanfolyamra…! :)


Népszerű idézetek

Londonna 

Nézd már, milyen cuki! Hát igen, az ilyen ártatlan csajokra gerjednek a pasik…

Londonna 

– Gyros.
– Töltött káposzta.
– Sajtos pizza.
– Húsleves cérnametélttel és zöldséggel.
– Na majd én főzök neked!
– Te tudsz főzni?!
– Attól még, hogy 17 vagyok, sok mindenhez értek.
– Mit mondtál, mennyi vagy?!

Londonna 

A szerencse elmegy mellettünk, ha nem várjuk tárt karokkal.

Londonna 

– Az használt.
– Mert használom, biztos úr.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján