Veszélyes vizeken (1994) 65

The River Wild
111' · amerikai · akció, kaland, krimi 12

0 díj · 2 jelölés

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj… [tovább]

magyar

Képek 7

Szereposztás

Meryl StreepGail
David StrathairnTom
Kevin BaconWade
Stephanie SawyerWilla
Joseph MazzelloRoarke Hartman
Elizabeth HoffmanGail anyja
Victor GallowayGail apja
Benjamin BrattJohnny, erdőőr
John C. ReillyTerry
Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

Charityy 

Egész jó film volt, de valami hiányzott belőle. Talán sok volt ez a két óra egy ilyen filmhez.
Meryl Streep ebben a szerepben is jól alakított, az akciófilm is jól áll neki.

NaNa_88 

Ez egy jó kis film volt. Kíváncsi vagyok Meryl mennyit edzhetett és gyakorolhatott előtte, mert látszott rajta, hogy nem csak a forgatás előtt 5 perccel huppant be a csónakba.
Kevin Bacont is szeretem, így a párosuk nálam nagyon bevált. Szép tájakon egy kis izgalom, amit nem csak a vadvízi evezés miatt élhettek át a szereplőink és mi.
Nekem most egyszer elég volt.

Filmdoki 

Korrekt akció-thriller a ’90-es évek közepéről, mely azért lehetett volna még jobb is. Az alapkoncepció teljesen rendben van, néhol viszont a megvalósítás finoman szólva is gyengécske. A két rosszfiú viselkedésén néha a fejemet fogtam. Például rohadtul nem értettem miért adnak a gyereknek oda 200 dollárt, ahelyett, hogy megdobnák egy 20-al. Meg aztán Kevin Bacon karaktere is a francnak meg kukkolni a nőt… Aztán ott van az elmaradhatatlan családi konfliktus, ami baromi sablonos volt.
Thrillerről lévén szó feszültség van a filmben, de baromira nincs jól elosztva. Az első órában tök lassan halad a cselekmény, ami nem lenne gond, csak épp a történések nagy része érdektelen. Próbálják itt érzékeltetni, hogy az apa-fiú kapcsolat rossz, a srác felnéz Kevin Bacon karakterére, a nő nyekereg egy sort, hogy szétmegy a házassága, aztán puff, hirtelen jön az összeborulás a férjjel, rájönnek, hogy valami gáz van a két ürgével, aztán próbálják lerázni őket. Szóval közepén elkezd kapkodni a film, hogy a második felére legalább tényleg valami izgalmasat produkálhasson. Az utolsó jó 40 perc ugyanis tényleg izgalmas, itt próbálják behozni azt amit az elején eltököltek. A katlanon való leúszás a film csúcspontja, marha izgalmas és látványos, a színészek előtt pedig le a kalappal, hogy tényleg végigcsinálták.
Egyébként a színészek jól teljesítenek, próbálják élettel megtölteni a karaktereket. Meryl Streep hiteles a volt túravezető szerepében, John C. Riley visz némi humort a filmbe, a Jurassic Parkos srác, Joseph Mazzelo sem rossz. Az abszolút ász viszont Kevin Bacon. Ez az ürge nagyon adja az ilyen seggfej karaktereket, tényleg lubickol a szerepben. Ezen még sokat dob a kiváló magyar szinkron is. No igen, a ’90-es években azért még nagyon minőségi szinkronokat tudtunk készíteni, ma meg már az ember a fejét fogja a trehány munkák hallatán.
A színészi munka mellett dicséretet érdemel a gyönyörű fényképezés. Nagyon szép felvételeket láthatunk a tájról, az akciójelenetek pedig kiválóan vannak vágva. Jerry Goldsmith dallamai további piros pontként említendőek meg. Az öreg nagyon ütős zenéket tudott komponálni, így a még ilyen átlagosabb filmeket is feljebb tudta húzni jelentősen.
Összességében a Veszélyes vizeken nem egy rossz film, de messze erősebb is lehetett volna. Egyszer érdemes megnézni, legalább a színészek és a nagyszerű utolsó 40 perc miatt.

desertangelable 

Úgy emlékszem annak idején elég nagyot bukott a film, de legalábbis nem hozta, amit vártak tőle. Hirtelen nem is tudom, hogy Meryl Streepnek van-e több, kimondottan akciófilmje. Teljesen jó ebben a szerepben is, de nem bánom, hogy nem pazarolta el magát akciófilmekre. A film amúgy meglepően jó saját műfajában, izgalmas és folyamatosan fenn tartja a feszültséget.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján