Űrhadosztály (2020–) 54

Vígjátéksorozat egy új amerikai katonai részleg, az Űrhaderő felállításáról.

angol
angol · magyar

Képek 10

Szereposztás

Steve CarellGeneral Mark R. Naird
John MalkovichDr. Adrian Mallory
Lisa KudrowMaggie Naird
Jane LynchJoint Chief of the Navy
Fred WillardFred Naird
Ben SchwartzF. Tony Scarapiducci
Jimmy O. YangDr. Chan Kaifang
Jessica St. ClairKelly King
Diana SilversErin Naird
Tawny NewsomeAngela Ali

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

dulkap 

Az előzetes biztató volt, a végeredmény azonban csak közepes. Láthatóan egy vígjáték sorozatról van szó, azonban nem vicces. Átlagban 2-3 poén van benne részenként, viszont feleslegesen próbál bele időnként drámaiságot is beleerőltetni. Sajnos a karakterek is kidolgozatlanok, mert epizódonként váltogatják a személyiségüket. És bár nyitott a folytatásra, de ha így marad a minőség én nem sok évadot jósolok neki.
Lehet, hogy nem figyeltem rendesen, de van egy kérdésem, azokhoz, akik végig nézték már: spoiler

Ruby_εïз 

Rettentő erőltetett volt, pedig Steve Carell jó színész, de itt valahogy nem találta a szerepét. És mik ezek a majmok? -.-

Honey_Fly 

4 rész után kasza. John Malkovich… Úgy tűnik, van az a pénz, amiért az ember égeti magát.

negoti 

Be lett harangozva, hogy ez a jelenlegi amerikai kormány paródiája, ezért nem lehet hétköznapi vígjátéknak tekinteni, mert nem az. Voltak benne vicces(ebb) részek, de nem ez volt a fő vonal. Steve Carell és John Malkovich miatt lett olyan, amilyen a sorozat. Olyan sírva nevetős, néhol komoly hangvételű, de nem ripacskodó. Két mellényúlás azért volt benne, az egyik Fastoni karaktere, már az Avenue 5-ban sem volt érdekes, sem vicces, sem szimpatikus az ilyen idióta szereplés. A másik a tábornok lánya, ennél unalmasabb embert ritkán sikerül beválogatni egy szerepre. Ez a csaj inkább áruljon fagyit a való életben is és kerülje el messze a filmstúdiókat. Semmi színész i hajlam, semmi kisugárzás. Egészében nekem tetszett, ha lesz 2. évad azt is meg fogom nézni. Külön köszönet a jó szinkronért (Kautzky Armand és Kassai Károly).

Szencsike 

Kellemes sorozat, bár nézőként rá kell hangolódni, hogy ne csak a rosszakat lássuk. Steve Carell és Greg Daniels neve jót jelent, bár talán már ők is egyre érettebbek lettek a The Office óta. A sorozat nagy előnye, hogy nagyon jól reagálja le az amerikai közélet hülyeségeit (az elnök, a szolgálólányok a meghallgatáson stb.), és a humora is egész vállalható. Az biztos, hogy Carell és John Malkovich lejátszott mindenkit, nagyon jól működtek együtt a képernyőn. Az ő karaktereik voltak a legkidolgozottabb és öröm volt nézni, ahogy a kapcsolatuk egyre jobb lesz. Sajnos sokan nem kaptak elég időt (Maggie, Erin, Chan, Angela, Fuck Tony stb.) és talán nem is igazán láttuk meg az ő sokszínűségüket.
Az biztos, hogy jó ötlet volt bevállalni a sorozatot, mert klassz paródiája az amerikai közéletnek (és a legveszélyesebbek a Kick-félék a valóságban is…), és remélem, hogy a második évadban még bevállalósabb lesz a sorozat.

Békacica

A sorozat tette a dolgát, hozták azt, amit ígértek, bemutatták milyen lehet az űrhadosztály. Ebben mindenképpen meg volt a potenciál, a misztikum, hogy az is ránézzen egy-egy részre, aki nem politizál meg az is, aki de. Carell és Malkovich nagyon jó párost alakítanak, és méltó húzónevek is. A poénok egy része persze fárasztó, más része meg pihent agyat kíván, de semmi altesti és ez mindenképpen értékelendő.
Ami nagyon nem jött be: egy ideig abszolút hanyagolták a fő vonalat, és a romantikus, és családi szálakat vezetgették, ami annyira érdektelen és nem ide illő. A fontos kérdésekre viszont semmi válasz. spoiler Van egy-két karakter, aki nem pusztán egy klisé vagy archetipus vagy séma, hanem egyszerűen semmilyen. spoiler

L_Reggie 

Marhaság volt de a jó fajtából. :) SZórakoztatónak találtam, minden részen nevettem, sőt, volt egy-két epizód ami frenetikus volt. Tele van gag-ekkel, béna szituációkkal, sokszor reflektált mai dolgokra, politikára, ezek baromi viccesek voltak. Steve Crallet csak szeretni lehet, én itt is imádtam, de a show-t lopta John Malkovich, aki most is zseniális és rohadt vicess volt. De a mellékszereplők is jók voltak, Brad az egyik legjobb, de Dr. Chang és Angela is jók voltak. A soroazt zenéje is szuper volt.
"We'll be falling in love to the rhythm of a steel drum band
Down in Kokomo"

Evna 

A sorozat, aminek aktuálpolitikai apropója is van.
A téma nagyjából az, mint ami mostanában a Trump körüli cécóban is többször elhangzott: most már az Űrből is érkezhet fenyegetés, illetve nyilván aki a leggyorsabb, az a legjobb.
Steve Carell játssza Mark Nairdet, akit szerencsétlenségére kineveznek az egész projekt élére, így feleségével és kamasz lányával költözni kényszerül…ne, ha a feleségét (Lisa Kudrow) be nem börtönöznék (az évad végéig nem derül ki, miért). Így a nyakába szakad az űrhadosztállyal járó kihívások mellett a gyereknevelés (már ha egy lényegében fiatal felnőttet lehet nevelni) és a nagyszülei sincsenek már teljesen rendben. Szinte sosem érzi magát nyugalomban, valaki mindig vegzálja. Na és ugye önbizalommal és fegyelemmel teli katonaember, nem nehéz átlépni a határt nála.
Steve Carell nekem az a színész, akit szinte bármiben megnéznék örömmel. Ez a sorozat sem hiba nélkül való, de aktualitása és abszurditása mégis szórakoztatóvá (és egyben elszomorítóvá) is teszi. Szerencsére igazán mélyre sosem merül, megmarad a felszínen, de emellett azért megpenget húrokat, amik kicsit tovább zengenek a bensőnkben (pl. a hűség kérdése nagyon érdekes). Na és persze John Malkovich is imádnivaló a meleg tudóst tanácsadó szerepében, aki kicsit fentről nézi az embereket, hogy aztán néha valahogyan mégis le-leszálljon a mindennapi-gyakorlati életbe (és azonnal rájöjjön, hogy nincs neki ott dolga).
Szívet melengető pillanatokkal is teli, humoros, de azért magát mégis kellőképp komolyan vevő 30 percek, és ha nem is korszakalkotó, ilyen is kell. A második évad, ha lesz, persze sokat hozzáadhat-elvehet.


Népszerű idézetek

nagytimi85

Chief of Naval Operations: Acknowledge my gender again, and I will fuck you in the ass.

1. évad 3. rész – Mark és Mallory Washingtonban
Szencsike 

Mark Naird: Katonaként megtanuljuk, hogy a pénz nem számít. Az emberek számítanak. A több ezer, éjjel-nappal fáradhatatlanul dolgozó ember. És talán egymilliárd dollárba került, hogy egy űrhajós olyan helyzetbe kerüljön, ahol tehet valamit, ami mindenkinek hasznos. És az az űrhajós egy emberi lény, aki egy nagyon veszélyes feladatban kockáztatja az életét. Egy emberi lény, akit nem a pénz mozgat, amúgy. Egy emberi lény, aki küzd a félelemmel, a kimerültséggel és a bizonytalansággal. És aki dehidratált sajtos tésztán él, a saját, tisztított vizeletével elkeverve, már egy hónapja. Szeretném, hogy igazi ízeket érezhessen. Hogy eszébe jusson, miért küzd. Látom a hírekben a milliárdosokat, akik az űrre nézve azt látják, ahova menni fogunk, miután tönkretettük a bolygót. De nincs az űrben semmi, ami helyettesítheti a bolygónkat. Akárhogy is próbáljuk, nem tudunk narancsot csinálni porból és vizeletből.
Képviselő: Csak Isten tud narancsot csinálni.
Mark Naird: Akárki is csinálta, az univerzumban csak itt terem meg. Vigyáznunk kell a bolygóra és az itt élő emberekre. És mi emlékeztetne jobban a Földre, mint egy narancs Mert egy narancs, mint maga a Föld, tökéletes és gömbölyű.

1. évad 3. rész – Mark és Mallory Washingtonban
ppayter 

Naird: Perhaps, but as a scientist you have a loyalty to reason. Makes you a little untrustworthy.

nagytimi85

Protesters in handmaid uniform: [chanting] You don’t get to drive my vulva! You don’t get to drive my vulva! You don’t get to drive my vulva!
Congresswoman: No, no! This is Space Force! The Supreme Court nomination hearing is Wednesday.

1. évad 3. rész – Mark és Mallory Washingtonban
Szencsike 

Mark Naird: Az űr nehéz.
Anabela Ysidro-Campos: Ha még nincs mottójuk, akkor ez remek választás lehet az Űrhaderő számára.


Hasonló filmek címkék alapján