Tuti dolog (1985) 27

The Sure Thing
91' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 16

Walter Gibson (John Cusack) a gimit befejezve már az egyetemre készül. Ez éppen az a kor, amikor szinte minden lány tetszik, de sajnos mindhiába. Walter lehengerlőnek szánt dumája elől sietve menekülnek az elkeserítően maradi gimnazista lányok. Egyedül a barátja, Lance érti meg, de ő a… [tovább]

Szereposztás

John CusackWalter Gibson
Daphne ZunigaAlison Bradbury
Nicollette Sheridan"a tuti dolog"
Viveca LindforsTaub professzor
Anthony EdwardsLance
Boyd GainesJason
Tim RobbinsGary Cooper
Lisa Jane PerskyMary Ann Webster
John PutchMartin

Kedvencelte 10

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Zohanna

Sokat lehet rajta nevetni. A főszereplő karaktere igazán életrevaló, minden helyzetre van megoldása.

Hörcsibald

Ilyen egy igazi romantikus vígjáték. A szereplőknek van személyiségük, igazi karakterük, saját beszédstílusuk. Vicces szövegek, és egy csomó azóta ismertté vált színész ifjú korában. Bármikor tudnék belőle idézni, már nem is tudom, hányszor láttam.
„- Emlékszel a kis Barbarára a hátsó udvarban? – Az te voltál.”

Kelly_Olvas

30 éve láttam először, abban az időben király film volt, vicces és romantikus, mivel jó emlékek kötnek hozzá, nekem örök kedvenc marad.


Népszerű idézetek

Sha

Előttünk a táguló világegyetem. Igen. Mióta az első űrhajót kilőtték mindannyiunk számára világossá vált a tény hogy az emberi lélekre hihetetlen mély hatással van az ha elhagyjuk a Földet. Sokakban felmerült a gondolat hogy egy nőt és egy férfit kettesben kéne fellőni a világűrbe.. a kozmikus Ádám és Éva ha úgy tetszik. Kettesben keringenének a végtelenül tág űrben a legmodernebb rakéta fedélzetén, szédületes sebességgel száguldanának a sötét térben végcéljuk felé, ahol teljesíthetik küldetésüket: az új élet megteremtését. Egy ilyen intenzív szexuális élmény megváltoztatja az ember világról alkotott képét.

Zohanna

– Bukásra állok stilisztikából. Nem tudnál segíteni valahogy?
– Jó a fürdőruhád.
– Ha most elhúznak, végleg kicsapnak… Örökre búcsút mondhatok. Nem tudom, mihez kezdek majd. Esetleg hazamegyek. Apám szívinfarktust kap, anyám belehal a bánatba. Ha van egy kis szerencsém, talán kaphatok hat hónap haladékot, de aztán munkát kell keresnem. Tudod, mit jelent ez. Tudod jól. Kocsikat moshatok egy benzinkútnál, beállhatok hamburgert sütni, és ha szerencsém van, süthetek rósejbnit is. Mikor már biztosnak látszik az állásom, megáll mellettem egy Cadillac, a sofőr megkérdi, akarok-e gyorsan keresni 300 dollárt. Csak egy teherautót kell áthoznom Mexikóból… Mikor kijutok a dutyiból, már 36 éves leszek, egy nyomortanyán élek, nincs munkám, nincs otthonom, semmi perspektívám. Fogam is alig marad. Aztán egy szép napon ott találnak eszméletlenül a csatorna mellett pálinkás üveget szorongatva, és miért? MIÉRT? Mert te nem segítettél nekem a tanulásban. Túlságosan is elfoglalt voltál, hogy kihúzz egy fuldoklót a vízből. Egy fuldoklót, aaaaa.

Sha

– Szeretnék itt kiszállni. Mi az, mit akar?
– Olyan magányosnak érzem magam.
– Ne, ne, ne nyúljon hozzám, hagyjon.
– Nem kell félni.
– Hagyjon!
– Ne féljen!
– Hagyja abba! Mit akar tőlem? Hagyjon!
– Nyugodjon meg.
– Nee!
– Csak egy csók!
– Ne! Hagyjon! Hagyjon.
– Maga mit akar?
– Kössz szépen, hogy felvett, már fáztam odakint. Remélem nem zavartam meg magukat.
– A feleségemmel volt egy kis vitám.
– Ó. Nem könnyű manapság stoppolni. Ki tudja, milyen kellemetlenség származhat belőle. A legtöbben félnek a stopposoktól. Akár én is lehetnék valami tébolyult félnótás. Ki tudja. Például a diliházból szökött dühöngő közveszélyes őrült. Akinek kizárólag az nyújt örömet, ha kitépi mások szívét és megeszi! A mániás őrültekről beszélek. Ugye érti? Tudja mire gondolok!? TUDJA MIRE GONDOLOK?!?
– Í-íí-igen.
– Miért nem megyünk már? Vagy talán nem akar elvinni?
– Csak egy-két mérföldet megyek.
– Akkor meg mi a nyavalyának vett föl? Mit képzel?! Azzal töltöm a drága időmet, hogy itt ücsörgök és a hülye locsogását hallgatom, maga sse******eej?
– …
– Elment a kedvem az utazástól… És magammal viszem a feleségét, ha nem haragszik.


Hasonló filmek címkék alapján