Kedvencelte 1

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

Sydney 

Érdekes sorozat volt, egy hihetetlen felfedezésről és a szenvedélyről, eltökéltségről, amelyek nélkül ilyen csodás felfedezésekre még többet kellene várnunk (habár a kettő mellé még jó sok pénzre is szükség van/volt).

Egyiptom varázslatos, a feltárás története nagyon érdekes, hiszen nem csupán „ásni” és kutatni kellett, hanem megküzdeni a sajtóval, hivatalokkal, nézelődőkkel. A szerelmi szál kissé felületes volt.

Brigi89 

Nagyon érdekes volt. Már olvasta a könyvet arról, hogyan találták meg a sírt, de így sorozaton keresztül még érdekesebb volt.
Carter nagyon hitt benne, hogy megtalálja a sírt. És milyen jól tette, hogy nem adta fel. Hihetetlen mennyi féle kincset temettek el a fáraóval együtt. Gyönyörű szép volt minden.
Nem nagyon tetszett a romantikus szál, a nő nagyon irritált.
Máskor is biztos, hogy végig fogom nézni.

Sister 

Amikor ötödikes voltam, teljesen megbabonázott Tutanhamon története. Még kiselőadást is tartottam belőle, és rengeteget utánaolvastam a témának. Ezeket az érzéseket elevenítette fel ez a minisorozat, ami hangulatában, fényképezésében, zenében és a színészek játékában abszolút kifogástalan. Ami a történelmi hitelességet illeti, ebben nem vagyok kompetens, mindenesetre egy élmény volt végignézni. :) És alig várom, hogy megnézzük az egyiptomi részleget a British Múzeumban hamarosan! :)

UViki 

Egyiptom történelme a kedvencem, mindig szívesen nézek dokumentumfilmeket vagy ezeket feldolgozó alkotásokat.
Howard Carter kitartó, ambíciózus, törekvő régész volt, aki kiállt mindazért amiben hitt, kerüljön az bármibe. Sok év kitartó, fáradtságot nem ismerő munkája végül meghozta gyümölcsét, felfedezte a gyerekkirály, Tutanhamon fáraó sírhelyét.
Hatalmas felfedezés, roppant sok nehézség árán.
Az ő és Lady Evelyn kapcsolata sokkalta erősebb és kedvemre valóbb volt, mint a Maggie Lewis – al folytatott viszony.
Eleinte nem kedveltem Evelyn – t, majd szerencsére ez megváltozott.
Nem bántam meg, hogy megnéztem, roppant üdítő volt.

hencsi20 

Megmondom őszintén, hogy rosszabbra számítottam, ugyanis távol áll tőlem az egyiptomi mitológia, illetve kultúra. Ennek a minisorozatnak a hatására azonban felcsillant az érdeklődésem és utána is olvastam néhány dolognak a témával kapcsolatban.
Bár jobban örütem volna, ha egy kicsit pörgősebb és kalandosabb lett volna a kivitelezés. A színészi játékkal sem voltam túlzottan elégedett, a karakterek nem fogtak meg.

Lunemorte 

Jót nevettem Sam Neill arckifejezésein… :-D
A többi szereplő elég jellegtelen volt. Az volt a baj, hogy előre tudtam mi lesz a vége és nagyon kiszámítható az a kis szerelmi történet is benne…A sztori kicsit unalmasan lett előadva, másfél órás filmnek jobban elment volna.

ArnoDorian 

Nagyon jó kis sorozat volt. Mind a szereplök és mind a történet miatt. Elég ritka, hogy sorozat készül vmilyen egyiptológiai témáról, kivéve a dokumentum filmeket. Szerintem nagyon jól összefoglalták a történteket és hiteles is volt. Nagyon jól érzékelték, hogy nem is volt olyan könnyü dolog egy ásatás. Hogyan is zajlik, milyen elökészületei vannak, milyen nehéz anyagi hátteret biztósítani ehhez stb. Sokat lehet belöle tanulni. Akit érdekel ez a téma, annak csak ajánlani tudom. :)

L_Reggie 

Maga a téma érdekes volt, de szerintem filmként jobban működött volna. Szeretem a történelmet, így mindig is izgalmas dolognak tartottam a régészetet, ásatásokat. Jól bemutatta mennyi bökkenős is van folyamatban: sok pénz igényel, de csak hosszú távon jövedelmező. (már ha az lesz). Aztán ott vannak a háborúk, a politika, ami minden megnehezít. Néhol a személyes részeket, a romantikázást soknak tartottam. Egyszeri megnézésre jó volt, de örültem volna ha mondjuk a sorozat végén képeken megmutatják az igazi leleteket.

Süntüske 

A héten jártunk a Király utcai Tutanhamon kiállításon, ahol a levetített, játékfilmes megvalósítású rövidfilmről eszembe jutott, hogy láttam részleteket egy frissen készült, az expedícióról szóló sorozatból. Hazaérve gyorsan meg is kerestem, és tökéletesen olyan volt, amire most kíváncsi voltam: a feltárást és a régészek életét eseményesen, érzelmi szálakkal dúsítottan bemutató kaland, csodás egyiptomi látképekkel és korhű díszletezéssel. Egyedül azt hiányoltam, hogy a felfedezett kincsekből többet mutassanak – de hát miért is panaszkodom, ha előtte már testközelből szemlélhettem őket? :)

krlany 

Amikor először olvastam Carter Tutanhamon koporsója és múmiája című könyvét, ifjún és bohón teljesen beleszerelmesedtem a sztoriba, a fáraóba, az átokba, legszívesebben csomagoltam volna és irány az ásatás… Röpke 70 évet késtem volna… Úgy tűnik, még most is megdobogtatja kicsi szívem, és előhozza mérséklődött kalandvágyam eme gondolat, úgyhogy naná, hogy imádtam minden percét a sorozatnak… Carter pedig egy mázlista. Atyaisten mi adatott meg neki!


Népszerű idézetek

Lunemorte 

– Nem jön ki az emberekkel…Hacsak nem haltak meg ezer és egy éve…

1. rész
Lunemorte 

– Csak láb alatt vannak néha az emberek…

1. rész
Ascyra 

A szegénység addig romantikus, míg kényelmes távolságból nézed.

Ascyra 

Nem, nem, nem, nem! Hagyjuk az észérveket! Azok nem érdekelnek… Mit súg a szíve, a zsigerei?


Hasonló filmek címkék alapján