Tutanhamon (2016–2016) 31

Tutankhamun
180' · angol · dráma, sorozat, történelmi, minisorozat
4 rész (epizódhossz: 45')

Ez a 4 részes sorozat Howard Carter igaz történetét mutatja be, aki felfedezte a fiatal egyiptomi fáraó, Tutanhamon sírhelyét.

angol · magyar

Képek 12

Szereposztás

Max IronsHoward Carter
Sam NeillLord Carnarvon
Jonathan ArisHerbert Winlock
Amy WrenEvelyn
Leon ClingmanMace
Catherine SteadmanMaggie Lewis
Hirdetés
Tutanhamon (2016–2016)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
ITV Studios

Kedvencelte 1

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Sister 

Amikor ötödikes voltam, teljesen megbabonázott Tutanhamon története. Még kiselőadást is tartottam belőle, és rengeteget utánaolvastam a témának. Ezeket az érzéseket elevenítette fel ez a minisorozat, ami hangulatában, fényképezésében, zenében és a színészek játékában abszolút kifogástalan. Ami a történelmi hitelességet illeti, ebben nem vagyok kompetens, mindenesetre egy élmény volt végignézni. :) És alig várom, hogy megnézzük az egyiptomi részleget a British Múzeumban hamarosan! :)

benhargreeves 

Nem mondhatnám, hogy ismerem Howard Carter életét vagy könyvét; az akkori egyiptomi helyzetről, valamint Tutanhamonról csak egy árnyalatnyival tudok többet, így a sorozat történelmi/történeti helyességéről nem tudok ítéletet mondani, s nem is igazán szeretnék. Viszont magával a történettel kapcsolatban azt éreztem, hogy a készítők nem a megfelelő nézőpontokat helyezték előtérbe és az egész túl romanticizált lett. Engem speciel Carter és Lady Evelyn románca teljes mértékben hidegen hagyott. Helyette sokkal inkább érdekelt volna az ásatás, a fáraó és a Királyok völgyének történelmi háttere, vagy akár az akkori egyiptomi politikai helyzet és a britekkel való érdekellentétek. Ezek sajnos nagyon kevés szerepet kaptak, így a lelkesedésem is alábbhagyott valamelyest. Persze látvány tekintetében sokat nyújtott a sorozat, és ha a szerelmi szál miatt húztam is a számat, azért voltak a történetben érdekes pilanatok, amik némileg kárpótoltak.

Süntüske 

A héten jártunk a Király utcai Tutanhamon kiállításon, ahol a levetített, játékfilmes megvalósítású rövidfilmről eszembe jutott, hogy láttam részleteket egy frissen készült, az expedícióról szóló sorozatból. Hazaérve gyorsan meg is kerestem, és tökéletesen olyan volt, amire most kíváncsi voltam: a feltárást és a régészek életét eseményesen, érzelmi szálakkal dúsítottan bemutató kaland, csodás egyiptomi látképekkel és korhű díszletezéssel. Egyedül azt hiányoltam, hogy a felfedezett kincsekből többet mutassanak – de hát miért is panaszkodom, ha előtte már testközelből szemlélhettem őket? :)

farkas_niki 

De jó kis sorozat volt! Hozta, amit elvártam tőle. Különösen, hogy az egyiptomi világ mindig nagyon érdekes volt számomra, ezáltal magasan volt a léc.

krlany 

Amikor először olvastam Carter Tutanhamon koporsója és múmiája című könyvét, ifjún és bohón teljesen beleszerelmesedtem a sztoriba, a fáraóba, az átokba, legszívesebben csomagoltam volna és irány az ásatás… Röpke 70 évet késtem volna… Úgy tűnik, még most is megdobogtatja kicsi szívem, és előhozza mérséklődött kalandvágyam eme gondolat, úgyhogy naná, hogy imádtam minden percét a sorozatnak… Carter pedig egy mázlista. Atyaisten mi adatott meg neki!

Emese_Szalai 

Nem tudom, hogy a való életben is szerelmes volt-e Howard Carter. Kicsit romantikus színezetet kapott a sorozat. Semmiféle infót nem találtam róla és Lady Eevelyn-ről, hogy volt-e köztük bármi is (sőt arról se, hogy egyáltalán volt-e családja Carter-nek). A sorozat sok mindent erre a kapcsolatra épít fel. spoiler
Maga a történet nem valami érdekes, aki bármit is tud a régészetről, az sejtheti, hogy nem valami érdekes túrni egész nap (jelen esetben) a homokot.


Népszerű idézetek

Ascyra 

A szegénység addig romantikus, míg kényelmes távolságból nézed.

Ascyra 

Nem, nem, nem, nem! Hagyjuk az észérveket! Azok nem érdekelnek… Mit súg a szíve, a zsigerei?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján